Sistem kendini resetliyor

ASTWEL

80+
Reaksiyon skoru
7
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: X470 Gaming Plus.
Ekran kartı: ASUS TUF 1660 Ti.
RAM: Patriot 2x8 3466MHz
Sistem kendini bir anda resetliyor ve geri açılmaya yakın Windows ekranı gelince gene resetliyor. Bu şekilde devam ediyor ve hiçbir şekilde açılmıyor.
Bilgisayarı toplayalı 1 ay falan oluyor en başlarda böyle problem yoktu ekran kartı çalışmadığında PC kendini resetlemez diye düşünüyorum sadece görüntü gelmez değil mi acaba sorun işlemci veya anakartta mı?

İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: X470 Gaming Plus.
Ekran kartı: ASUS TUF 1660 Ti.
RAM: Patriot 2x8 3466MHz
Sistem kendini bir anda resetliyor ve geri açılmaya yakın Windows ekranı gelince gene resetliyor. Bu şekilde devam ediyor ve hiçbir şekilde açılmıyor.
Bilgisayarı toplayalı 1 ay falan oluyor en başlarda böyle problem yoktu ekran kartı çalışmadığında PC kendini resetlemez diye düşünüyorum sadece görüntü gelmez değil mi acaba sorun işlemci veya anakartta mı?
RAM'lerin hızını sen kendin manuel olarak mı 3466 MHz yaptın yoksa öyle mi geldi?

Şuan stokta 2666da çalışıyor ve gene kapanıyor işletim sistemi windows 11 ondan olabilir mi
İşletim sistemi kaynaklı bir şey olduğunu zannetmiyorum. RAM'ler A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takılı dimi? OCCT adlı programı indirip Stability Testten Power testi yapar mısın? (10-15 dakika yapman yeterli). Bir de HDTune adlı programı indirip Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun).

ramleri sök ramı yerlerini silgiyle yap sil ramda temizle

İşletim sistemi kaynaklı bir şey olduğunu zannetmiyorum. RAM'ler A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takılı dimi? OCCT adlı programı indirip Stability Testten Power testi yapar mısın? (10-15 dakika yapman yeterli). Bir de HDTune adlı programı indirip Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun).
Evet 2 ve 4e takılı dediklerinizi yapacağım.

Hocam sistem 15 dakika ayakta duramıyor test tamamlanamıyor 4. dakikada aniden gene kapandı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlarda ssleri

Ram slotlarını 1 ve 3e değiştirdim anakart üzerinde cpu ledi yanmaya başladı ve ekran gelmiyor sonra eski haline taktım ve sorun düzelmedi hala ekranıma görüntü gelmiyor

Ekler

• resim_2023-10-22_203845657.png
    resim_2023-10-22_203845657.png
    81 KB · Hit: 50
  • resim_2023-10-22_203904962.png
    resim_2023-10-22_203904962.png
    87.6 KB · Hit: 43
Son düzenleme:
Hocam sistem 15 dakika ayakta duramıyor test tamamlanamıyor 4. dakikada aniden gene kapandı

Bunlarda ssleri
PSU kaynaklı sorun olabilir hocam. Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) takarak sistemi tekrardan çalıştır bakalım.

PSU kaynaklı sorun olabilir hocam. Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) takarak sistemi tekrardan çalıştır bakalım.
JBAT1 yazan bulamadım ama JCI1 yazan bi yer var acaba o olabilir mi o da iki pinli.

Sıkıntı olabilecek sebepleri yazıyorum deneyerek bulman lazım.
1- Sıcaklık değerleri (Cpu,gpu fanlarında oluşan bir arızadan vs soğutma yapamadığından aniden kapanabilir.)
2- Yetersiz PSU gücü (min 450W)
3- Bozuk bios (bios güncelleme deneyin)
4- Bozuk PSU başka bir psu ile deneyin.
5- Sürekli aynı saniye aynı dakikada kapanıyorsa %90 anakartlık problem olabilir.

Sıkıntı olabilecek sebepleri yazıyorum deneyerek bulman lazım.
1- Sıcaklık değerleri (Cpu,gpu fanlarında oluşan bir arızadan vs soğutma yapamadığından aniden kapanabilir.)
2- Yetersiz PSU gücü (min 450W)
3- Bozuk bios (bios güncelleme deneyin)
4- Bozuk PSU başka bir psu ile deneyin.
5- Sürekli aynı saniye aynı dakikada kapanıyorsa %90 anakartlık problem olabilir.
Sıcaklık değerlerinde bir sorun yok
Psu 650W
Bios yeni güncelledim ama isterseniz yeniden güncelleyeyim ama ekran gelmiyor
Psu bende 2 senedir var sağlam çalışıyor sistemde parçalar değiştirdim (anakart işlemci ve ekran kartı yeni)
Sürekli aynı saniye kapanmıyor.

Temiz bir sistem kurulumu deneyebilir misin veya flaş üzerinde çalışacak bir sistem yazıp onuda açabilirsin. Flaş üzerine bir sistem yazıp onu çalıştırdığında sıkıntı olmuyorsa harddiskinde problem olabilir.

Temiz bir sistem kurulumu deneyebilir misin veya flaş üzerinde çalışacak bir sistem yazıp onuda açabilirsin. Flaş üzerine bir sistem yazıp onu çalıştırdığında sıkıntı olmuyorsa harddiskinde problem olabilir.
Sorun işletim sistemi mi peki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,099
Üyeler
184,389
Son üye
cyhn_
Geri