Isınma sorunu amd ryzen

Alik06

80+
Reaksiyon skoru
1
Amd ryzen 5 3500x işlemci mevcut stok fan bıos menüsünde 30 pc yi açtığım da 55 60 70 80 dereceler arası geziniyor macunu yeni değiştirdim neden oluyor lüften yardımcı olun

Amd ryzen 5 3500x işlemci mevcut stok fan bıos menüsünde 30 pc yi açtığım da 55 60 70 80 dereceler arası geziniyor macunu yeni değiştirdim neden oluyor lüften yardımcı olun
Çok fazla macun sürmüşsündür ya da vidaları tam sıkmamış olabilirsin

İkiside tam ayarında reis 2 kere ayarladım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios menüsünde 29 30 Windows açıldığında 75 bile görüyor boşta lütfen yardımcı olun
yenimi böyle oldu eskiden soğukmu çalışıyordu

Bios menüsünde 29 30 Windows açıldığında 75 bile görüyor boşta lütfen yardımcı olun
Bilen birine tekrar göster bence yanlış olmuş.

Sahte majun?

Görev yöneticisinden işlemcinin yüzde kaç kullandığına bak. Yüksek işlemci kullanımı varsa o sıcaklıklara çıkabilir.

Görev yöneticisinden işlemcinin yüzde kaç kullandığına bak. Yüksek işlemci kullanımı varsa o sıcaklıklara çıkabilir.
Yok reis baktım

yenimi böyle oldu eskiden soğukmu çalışıyordu
Pc yi yeni aldım 2.el hiç bakmamıştım

Bilmiyorum arkadaş verdi macunu

Bilen birine tekrar göster bence yanlış olmuş.
Reis kontrol ettik bence sıkıntı yok da

2 tip stok soğutucu var. Biri ince biri daha kalın kalın olanların göbeğinde bakır blok var ondan değilse ısınır.

Bios ayarlarını da default yapın. Ezbere bilmiyorum ama bios ta bir özellik vardı işlemciyi son hızda çalışıyor onu kapatın
Neyi default yapcam reis bide performans düşermi

Stok soğutucu ile boşta 80° C yine de görmez
Reis bende onu anlamıyorum var bi sıkıntı

Geri