Isınma sorunu amd ryzen

Bios gir bios ayarlarını default olarak ayarla. Isıya öyle bak bana kalırsa senin sisteme OC yapılmış. Stok fan ile OC yapılmaz

İşlemci macunu ve soğutucu düzgünse

Sabit olarak 70-80 derece mi yoksa bi yükselip bi iniyor mu nasıl değerler ?

Amd ryzen 5 3500x işlemci mevcut stok fan bıos menüsünde 30 pc yi açtığım da 55 60 70 80 dereceler arası geziniyor macunu yeni değiştirdim neden oluyor lüften yardımcı olun
Macun kaç w-mk ?

Soğutucu blogu fandan ayırıp yıyıkadınızmı ?

Bunları yaptıysanız blok vidalarını nasıl sıktınız ? Çapraz şekilde sıkılması gerek .

Fan ayarları nedir dogrumu ?

Biosta performans modu açıksa oda yapabilir.

Reis fanı sonuna kadar 1 er 1 er sıktım fan ayarı normaldemi bilmiyorum bios ne modunda onuda bilmiyorum

Ekler

• Screenshot_2023-12-16-20-19-09-056_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2023-12-16-20-19-09-056_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    403.4 KB · Hit: 55
Hocam bide niye ısınıyor diye soruyormusunuz bune no name bi marka üstelik 25GR mı 100 TL bile değil böyle bir macundan ne bekliyorsunuz ki ?
hocam başka intel kullanan bir arkadaşım daha sürdü bi sıkıntı yok 25 30 derece işlemci eminmisin ondan olduğuna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam biosa girip fotoğraf atın bize ezbere bilmiyorum öyle yardımcı olalım

Anakart tam modeli neydi
gigabayt b450m h

hocam başka intel kullanan bir arkadaşım daha sürdü bi sıkıntı yok 25 30 derece işlemci eminmisin ondan olduğuna

gigabayt b450m h
Bios gir save and exit bas sol da çıkan yazılarda default optimize setting bas yes bas.

En son üstte save and setting bas çık.

Olmadı pc fişini sök anakart pilini sök 4 dk bekle pili tak fişi tak tekrar aç

Reis reis reis ikinci el almışsın belliki PC den fazla anlamiyor gibisin adamda hor kullanmis sana satmış uygun diye işlemci Macun soğutucudan dolayı hızlı ısınır ya cok sürdün ya temas yok başka nedenden olmaz yada soğutucu tam takamadin

Geri