Namaz kılmamak dinden çıkarır mı?

bi kız gelmiş sen dinden cıktın musluman deilsin diyip duruyo
Kızın kulağına yavaşça ''artık müslüman değilsin'' diye fısılda. Asıl insanları bu şekilde yargılamak dinden çıkarır.

çıkarmaz ama birinin imanı hakkında arkadaşının yaptığı gibi kolayca konuşmak allahın bileceği iş. peygamber bile kendisine belirtilmediği sürece konuşmaz.

Bunları size kim söylüyor? Merak etmedim değil. Bunları nereden duyuyorsunuz? Namaz kılmamak günah ama dinden çıkarmaz bu sizi. Sadece Allah'a karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirmemiş oluyorsunuz.

Bunları size kim söylüyor? Merak etmedim değil. Bunları nereden duyuyorsunuz? Namaz kılmamak günah ama dinden çıkarmaz bu sizi. Sadece Allah'a karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirmemiş oluyorsunuz.
biri daha sormuştu cevap vermiştim ama yine söyliyim
konustugum bi kıza oylesine mor bi kuran vardı onu attım sanki inanıyosun dedi ben de inandıgımı ama namaz kılmadıgımı soyledim dinden cıkmıssın sen dedi ciddi ciddi
sonra kufurleşip engelleştik

Elhamdülillah bende müslümanım ama bende kılmıyorum cumalara gidiyorum dinden çıkarmaz günahkar olursun Allah'ın varlığını birliğini inkâr etmeyeceksin Kur'an'ı Kerim'i inkâr etmeyeceksin peygamber efendimizi inkâr etmeyeceksin bunlar dinden çıkarir İslam'ın 5 şartından biri Kelime-i Şehadet getirmek bunun dışındaki şartlar itikadı yani davranışsal şartlar yapman gerekiyor elbette ama yapmazsan dinden çıkmıyorsun günahkar oluyorsun namaz kılmak çok güzel çok önemli müslümanın yapması gereken temel ibadetlerin başında geliyor aslında günde sadece toplam 1 saat bile gitmiyor ama bizler bu konuda aciz kalıyoruz Allah bizleri affetsin umarım birgün kılarız hep zor zamanlarda zor durumlarda Allah'ı hatırlıyoruz darda olduğumuz da çıkmazda olduğumuzda aslında çok yanlış bişey umarım bu çıkmazdan kurtuluruz

İmam hatipdeki hoca demişti. Bir bakayım yinede
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Önemsemeyerek üç cumayı terk eden kimsenin kalbini Allah mühürler.” (Ebû Dâvûd, Salât, 209 [1052]; Tirmizî, Cum'a, 7 [500])
ibadet yapmadın diye Allah niye kalbini mühürleyip seni dinden uzaklaştırsın ki?

İbadet Allah la senin aranda günahlar affolur İnşallah sen kul hakkı yeme gerisi Allah'ın merhametine kalmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,646
Üyeler
185,141
Son üye
cyt4666
Geri