Çözüldü✓ i5-1240p temel frekansın altında çalışıyor

Mexxis

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar işlemcim i5-1240p temel hızı 1.7GHz.Ama güç seçeneklerinden turboyu kapatınca temelde çalışması lazım; işlemcim 1.2GHz çalışıyor bu bir hatamı , özellikmi bilenler aydınlatabilirler mi?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-01-06 025810.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-06 025810.png
    32.7 KB · Hit: 70
1.2 ghz en düşüğü , hiç işlem yokken oralara düşebilir.

1.2 ghz en düşüğü , hiç işlem yokken oralara düşebilir.
Hocam normalde 4 Ghz de çalışıyor boştayken.Ama ben turbo boostu kapatım.Kapatıncada temele dönmesi lazım.Oyunlarda 1GHz e düştüğü bile oluyor.

Hocam normalde 4 Ghz de çalışıyor boştayken.Ama ben turbo boostu kapatım.Kapatıncada temele dönmesi lazım.Oyunlarda 1GHz e düştüğü bile oluyor.
Bak 1.2 ghz altına düşüyorsa bir araştırmak lazım ama 1.2 normal olması lazım bu işlemcide.

Ekler

• images.png
    images.png
    8.5 KB · Hit: 47
Yahu bu işlemcinin 1.2 olması niye normal temel base hızı 1.7 iken.
O default modun en düşüğü olması lazım. 1.2 ghz ise güç tasarrufunda en düşüğü diye biliyorum. Oradan aşağı düşmesi için ya senin manuel ayarlaman lazım. Ya da işlemcinin termal problemi olması lazım.

O default modun en düşüğü olması lazım. 1.2 ghz ise güç tasarrufunda en düşüğü diye biliyorum. Oradan aşağı düşmesi için ya senin manuel ayarlaman lazım. Ya da işlemcinin termal problemi olması lazım.
Ben 1.7 ghz de çalışması için bir şey yapabilirmiyim.

Ben 1.7 ghz de çalışması için bir şey yapabilirmiyim.
Bios'tan yapabilmen lazım. Bak oralara advanced cpu configuration , clock speed falan tarzı biseyler vardır. Tek tek dene ben de tam bilmiyorum. Mesela birini değiştir istediğin hıza getir. Kaydet çık. Baktın olmadı , boz tekrar başka bi tanesini değiştir . Ben böyle yapardım yani.

Bios'tan yapabilmen lazım. Bak oralara advanced cpu configuration , clock speed falan tarzı biseyler vardır. Tek tek dene ben de tam bilmiyorum. Mesela birini değiştir istediğin hıza getir. Kaydet çık. Baktın olmadı , boz tekrar başka bi tanesini değiştir . Ben böyle yapardım yani.
Hocam dediğiniz kısımı nasıl aktif edebilirim, bende yok.

Ekler

• IMG_20240106_094834.jpg
    IMG_20240106_094834.jpg
    2.3 MB · Hit: 51
Arkadaşlar işlemcim i5-1240p temel hızı 1.7GHz.Ama güç seçeneklerinden turboyu kapatınca temelde çalışması lazım; işlemcim 1.2GHz çalışıyor bu bir hatamı , özellikmi bilenler aydınlatabilirler mi?
Turboyla falan oynama normal hızı neyse kullan işte. Bu son nesilde temel hız olayı pek yok laptop düşürebildiği kadar düşürüyor.

Turboyla falan oynama normal hızı neyse kullan işte. Bu son nesilde temel hız olayı pek yok laptop düşürebildiği kadar düşürüyor.
Öyle diyonda olması gerektiğinden düşük performans veriyor.RTX 3050 kötü bir kart değil.Far cry 4 de 1080p low ayarlarda 28-30 fps alması normal mi sence? Öyle oyna diyon ama olmuyo bilmiyorum.

Geri