Laptop Ekran Kartını Kullanmıyor

Shyankh

80+ Silver
Reaksiyon skoru
970
Laptopta bir dahili ve bir de harici grafik birimi var. Denetim masasından GT 520MX'i seçsem bile, bunu kullanmıyor, en iyi performans ayarında şu an laptop ve prize takılı şekilde. Önerilerinizi bekliyorum.
20240108_154111.jpg
20240108_154152.jpg
20240108_154235.jpg

İntel Driver'ını Kaldırıp Yeniden Başlatırmısın .

Deniyorum şimdi, olayın diğer bir garip yanı da şu Intel HD Graphics'i devre dışı bırakınca mecbur Nvidia'yı kullaması gerek ama Nvidia da hata veriyor Intel devre dışı kalınca
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaptım ama şimdi de sonuç bu,
20240108_160205.jpg

Deniyorum şimdi, olayın diğer bir garip yanı da şu Intel HD Graphics'i devre dışı bırakınca mecbur Nvidia'yı kullaması gerek ama Nvidia da hata veriyor Intel devre dışı kalınca
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaptım ama şimdi de sonuç bu,
Alıntıyı görüntüle
Garip Durum .

Yine Intel'i kullanıyor ama sadece ismini modelini bilmiyor.

Öyle olmaz. Ekrana görüntü HD Graphicsden gelmek zorunda. Harici kart ancak ona grafik işleyerek yardım edebilir. Laptopta bu işler böyle tabi yeni nesil MUX bulunan cihazlar hariç 😀
Laptoplar Sıkıntı Hocam Ya :)

Öyle olmaz. Ekrana görüntü HD Graphicsden gelmek zorunda. Harici kart ancak ona grafik işleyerek yardım edebilir. Laptopta bu işler böyle tabi yeni nesil MUX bulunan cihazlar hariç 😀
MUX nedir necidir bilmiyorum ama, oyunda hangi grafik birimini kullanması gerektiğini seçerken bile yok bu GT 520MX
20240108_154111.jpg

Normal mi bu durum

MUX nedir necidir bilmiyorum ama, oyunda hangi grafik birimini kullanması gerektiğini seçerken bile yok bu GT 520MXAlıntıyı görüntüle
Normal mi bu durum
Nvidia driveri kuruluyken uygulamalara sağ tık yapınca seçeneklerde Nvidia mı İntel mi diye seçtiriyor normalde. Ek olarak Nvidia yazılımında hangi uygulama hangi kartla açılsın seçiliyor. O ayarları yap.

Nvidia driveri kuruluyken uygulamalara sağ tık yapınca seçeneklerde Nvidia mı İntel mi diye seçtiriyor normalde. Ek olarak Nvidia yazılımında hangi uygulama hangi kartla açılsın seçiliyor. O ayarları yap.
Haklıymışsınız, o zaman ekran kartını kullanıyor sorun yok. LoL'de Client açılıyor ama karakter seçim ekranından sonra Client kapanıp oyun açılıyor ya, o sırada grafik aygıtı başlatılamadı diyordu, ben de Intel ile açmaya çalışıyor diye bu hatayı veriyor sanmıştım, meğersem LoL böyle eski kartlara desteğini kesmiş, hata mesajını da grafik aygıtını başlatamıyor diye yazmış, saçmalığa bak, yazsana oraya desteklenmeyen grafik aygıtı diye

Haklıymışsınız, o zaman ekran kartını kullanıyor sorun yok. LoL'de Client açılıyor ama karakter seçim ekranından sonra Client kapanıp oyun açılıyor ya, o sırada grafik aygıtı başlatılamadı diyordu, ben de Intel ile açmaya çalışıyor diye bu hatayı veriyor sanmıştım, meğersem LoL böyle eski kartlara desteğini kesmiş, hata mesajını da grafik aygıtını başlatamıyor diye yazmış, saçmalığa bak, yazsana oraya desteklenmeyen grafik aygıtı diye
İntelle açsan oyun açılır büyük ihtimalle. Ama onda da performans yerlerde olur sanırım 😀

İntelle açsan oyun açılır büyük ihtimalle. Ama onda da performans yerlerde olur sanırım 😀
Windows'un otomatik bulduğu driver eskiymiş sanırım, DDU ile sildim, şimdi en günceli indirdim açıldı oyun 30 fps 😀

Geri