2 Aynı Sistem Özellikleri Olan Sistemde Farklı Fps Değerleri?

GLOMBY

80+
Reaksiyon skoru
43
Dostlar kardeşim ve bende aynı sistem var CS2'de fps karşılaştırması yaptığımızda ben 170/130 fps bandında alırken kardeşimin sisteminde 300fps civarı alıyor. DDU ile ekran kartı yazılımını tamamen kaldırıp tekrar kurdum ama hiçbir şey değişmedi. Bu sorunu acilen nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?
Sistem bilgilerim: Asus ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC V2 - i3-12100F -- Asus Prime H610M-R D4-SI - Kingston Fury Beast 2X8GB

bütün ekipmanlarınız aynımı ? monitörden , kasa - soğutucu-macun-işlemci...

bütün ekipmanlarınız aynımı ? monitörden , kasa - soğutucu-macun-işlemci...
Kasamız, soğutucumuz, işlemcimiz hep aynı. Benim monitörüm farklı ayrıca sistemi ikimiz de bu sene haziran aylarında aldık yani daha bir sene bile olmadı. Macunu ne kullandıklarını bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu sorun sadece Cs2'de değil valorantta da aynı şekilde başıma geliyor. Diğer oyunlarda bir problem yaşamıyorum ama bu 2 oyunda fps değerleri olması gerekenden çok düşük seviyede. Windows 11 pro kullanıyorum, acaba onunla bir alakası olabilir mi? Kardeşim 10 pro kullanıyor.

fpslerde monitör farkıda olabilir.
ayrıca hangi macunu kullandıgınız da etkiler.
ve ikinizin işletim sistemi nedir ? win10/11

ve hepsi aynı marka dimi kasanızın parçaları

fpslerde monitör farkıda olabilir.
ayrıca hangi macunu kullandıgınız da etkiler.
ve ikinizin işletim sistemi nedir ? win10/11
Ben windows11 pro kullanıyorum. Kardeşim ise 10 pro kullanıyor. bu denli fark eder mi dersiniz?

Sürücü farkı. Windows farkı. Kullandığınız monitörün biri 240 hz biri 60 hz ise kartların performansı bundan da etkilenebilir. Arka planda çalışan programların farkı. Oyunlardaki grafik ayarlarınızın farkı.

. oyunlarda cpu ısı değerleniriz nedir ?çok fark varmı?

Sürücü farkı. Windows farkı. Kullandığınız monitörün biri 240 hz biri 60 hz ise kartların performansı bundan da etkilenebilir. Arka planda çalışan programların farkı. Oyunlardaki grafik ayarlarınızın farkı.
Ekran kartı sürücülerimiz güncel ve aynı. Tek monitörüm var ve 280hz arkaplanda bende çalışan Wallpaper Engine, Steelseries GG, Spotify, Steam, Discord, TranslucentTB ve Darmosharkın yazılımları var. Valla ben bunların da 300fpsten 170fpse düşüreceğini düşünmüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum sırf sistemime güvenip 280hz monitör aldım ve bunu kullanabilecekken kullanamıyorum. Çok can sıkıcı

. oyunlarda cpu ısı değerleniriz nedir ?çok fark varmı?
Hocam sistemim çok serin çalışıyor cs2de aktif olarak bakmamıştım lakin rdr2 1080p en yüksek ayarlarda 70fps civarında alıyorum. Bu değerleri görürken en fazla 70 derece civarı oluyordu

Seninki ile kardeşinin arasındaki farkı sormuştum.Onun işi değeri ile seninki nasıl?

Seninki ile kardeşinin arasındaki farkı sormuştum.Onun işi değeri ile seninki nasıl?
Hocam benim sistemim masamda ve masamın arkası kapalı fakat tamamen bitişik değil, arada yaklaşık 30-40cm boşluk var. CS2 Ölüm Maçı modunda test yaptım ve kardeşimin sistemi benim sistemimden yaklaşık 10 derece daha serin çalışıyor. Benim sistemim 52 derece, kardeşimin sistemi 42 derecede çalıştı.

Onun soğutması daha iyi ozmn ve arkaplan da çalışan uygulamar ne kadar etkiler belli olmuyor

@Kürşat Kütükçü reis iyi anlar bu işlerden. O ne diyecek bekleyelim.

Bence oyun ayarlarında fark var.Bahsettiğin şeyler bu kadar etkilemez bence

Çok bence kullanmışım

Geri