BIOS USB FLASHBACK ÇALIŞMIYOR!

octopus25

80+
Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar selam herkese,

Bilgisayarımı yeni topladım. Sistem bileşenlerini taktığımda önce bios ekranı geldi fakat hiçbir şekilde ayar yapmama izin vermedi ve dondu. Sonrasında bir daha görüntü gelmedi. FLASHBACK USB yoluyla yapmaya çalıştım fakat bu işlem de işe yaramıyor. Anakartımı bir kez servise gönderdim ve bios atıldı. Sonrasında aynı sorun devam etti ve hiçbir şekilde kendim bios flashback yapamıyorum. Sizce anakartım mı arızalı yoksa RAMler mi uyumsuz ?

Ryzen 7 7800x3d
MSI MPG X670e CARBON WIFI
G.Skill Trident Z Neo 32GB 6400 MHZ 32 CL
Samsung 980 Pro 1 TB
MSI MAG A850G 850W 80+ GOLD
Corsair H150 RGB 360mm sıvı soğutma

Arkadaşlar selam herkese,

Bilgisayarımı yeni topladım. Sistem bileşenlerini taktığımda önce bios ekranı geldi fakat hiçbir şekilde ayar yapmama izin vermedi ve dondu. Sonrasında bir daha görüntü gelmedi. FLASHBACK USB yoluyla yapmaya çalıştım fakat bu işlem de işe yaramıyor. Anakartımı bir kez servise gönderdim ve bios atıldı. Sonrasında aynı sorun devam etti ve hiçbir şekilde kendim bios flashback yapamıyorum. Sizce anakartım mı arızalı yoksa RAMler mi uyumsuz ?

Ryzen 7 7800x3d
MSI MPG X670e CARBON WIFI
G.Skill Trident Z Neo 32GB 6400 MHZ 32 CL
Samsung 980 Pro 1 TB
MSI MAG A850G 850W 80+ GOLD
Corsair H150 RGB 360mm sıvı soğutma
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar hocam. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Anakartının girişlerinin olduğu yerde CMOS butonu var. Ona 5-10 saniye basılı tut. Ondan sonra güç kablosunu takıp sistemi çalıştır bakayım. Eğer görüntü gelirse aşağıda yazdığım adımları uygulayarak BIOS'u güncelle.
Ekran görüntüsü 2024-01-11 010351.png

BIOS güncelleme:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-X670E-CARBON-WIFI/support#bios buradan 7D70v1C BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D70AMS.1C0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D70AMS.1C0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: İstersen 7D70v1E1(Beta version) BIOS'unu da kurabilirsin ama bu BIOS BETA durumunda stabil olmayabilir, sorun çıkarabilir.

Eğer görüntü gelmezse bu dediğim yolla tekrardan BIOS'u yazdırmayı dene.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-X670E-CARBON-WIFI/support#bios buradan 7D70v1C BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D70AMS.1C0 dosyasına sağ tıklayıp yeniden adlandırma yap. Dosya adını MSI.ROM olarak değiştir. Ondan sonra MSI.ROM adlı dosyayı flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra flashı işaretlemiş olduğum 3. numaralı USB portuna tak. Ondan sonra BIOS yazan tuşa basıp BIOS Flashback işleminin aktif olması bekle. İşlem bittikten sonra bilgisayarı aç.
Ekran görüntüsü 2024-01-11 010649.png

Söylediklerinizi harfiyen çok kez denedim. Maalesef görüntü gelmiyor ve debug 15-22 hatası veriyor sürekli. USB ile flashback yapmak istediğimde bios ışığı saatlerdir yanıyor ve asla veri işlenmiyor.

Söylediklerinizi harfiyen çok kez denedim. Maalesef görüntü gelmiyor ve debug 15-22 hatası veriyor sürekli. USB ile flashback yapmak istediğimde bios ışığı saatlerdir yanıyor ve asla veri işlenmiyor.
Dosyayı doğru adlandırdığına eminsin di mi hocam? BIOS Flashbackte BETA BIOS'u kurmaya çalışma o sorun çıkarıyor bazen. RAM'leri söküp tekrardan dene eğer olmazsa bir de işlemciyi söküp tekrardan BIOS Flashback işlemini dene hocam.

İşlemim şu şekilde;

Anakart üzerinde 24 pin ve CPU bağlantısı haricinde hiçbir şey yok.
USB içine 1C0 bios sürümünü, fat32 olarak biçimlendirdikten sonra MSI.ROM olarak yazıyorum.
USB flash yazan yere USB' yi takip başlatıyorum, flash ışığı yanıyor ama saatlerdir sönmüyor.

İşlemim şu şekilde;

Anakart üzerinde 24 pin ve CPU bağlantısı haricinde hiçbir şey yok.
USB içine 1C0 bios sürümünü, fat32 olarak biçimlendirdikten sonra MSI.ROM olarak yazıyorum.
USB flash yazan yere USB' yi takip başlatıyorum, flash ışığı yanıyor ama saatlerdir sönmüyor.
1C0 yazısını da MSI.ROM olarak değiştirmeye dahil ediyorsun di mi?

Evet dosya ismini tamamen MSI.ROM olarak yapıyorum. Bios flash ışığı saatlerce yanıp sönüyor ve bilgisayar kapalı şekilde devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bir süre sonra açılması gerekiyor.

Ekler

• 17049258043204122844933787366263.jpg
    17049258043204122844933787366263.jpg
    1.6 MB · Hit: 51
  • 17049259772022041533991782617933.jpg
    17049259772022041533991782617933.jpg
    1 MB · Hit: 57
Evet dosya ismini tamamen MSI.ROM olarak yapıyorum. Bios flash ışığı saatlerce yanıp sönüyor ve bilgisayar kapalı şekilde devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bir süre sonra açılması gerekiyor.
O düğmeye tekrardan basınca ya basılı tutunca bir değişiklik oluyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

USB belleği bir de RUFUS üstünden FreeDOS olarak yazdır hocam. Ondan sonra içinde oluşan dosyaları silip MSI.ROM adlı dosyayı atıp tekrardan bir dene bakalım.

RUFUS üstünden yeniden yazdırmanı istememin sebebi bellek GPT durumdaysa gene böyle sıkıntı çıkarabiliyor. RUFUS üstünden FreeDOS olarak yazdırırsan belleği tekrardan MBR yapıyor.

Rufus üzerinden freedos olarak yazdırdım ve sanırım bu sefer oldu. Bios ışığı da hızlı hızlı yanıp sönmeye başladı.

Ekler

• 1704926626813315882159937583675.jpg
    1704926626813315882159937583675.jpg
    3.7 MB · Hit: 52
Rufus üzerinden freedos olarak yazdırdım ve sanırım bu sefer oldu. Bios ışığı da hızlı hızlı yanıp sönmeye başladı.
Bekle bakalım 5-10 dakika işlem biterse ışık sönecek. Sen bu bellekle daha önce Windows formatı atmışsın o zaman.

Hocam ben bu sistemi 1 hafta önce topladım ve sanırım uyum problemim var. Sistemi ilk kurduğumda bios a giriş yaptım fakat hiçbir şekilde ayar yapmama izin vermedi. Ne yaparsam yapayim, bios anında dondu ve tekrar başa sardı. Ayar yapmasam bile neye tıklarsam tıklayayım anında donuyor ve PC kendini kapatıyor. Ram leri sonradan kontrol ettiğimde anakartın uyumluluk listesinde olmadığını gördüm. Acaba ramlerimin uyumsuzluğundan mi bunu yapıyor. Windows kurulum ekranına bile giremiyorum anında donuyor.

Hocam ben bu sistemi 1 hafta önce topladım ve sanırım uyum problemim var. Sistemi ilk kurduğumda bios a giriş yaptım fakat hiçbir şekilde ayar yapmama izin vermedi. Ne yaparsam yapayim, bios anında dondu ve tekrar başa sardı. Ayar yapmasam bile neye tıklarsam tıklayayım anında donuyor ve PC kendini kapatıyor. Ram leri sonradan kontrol ettiğimde anakartın uyumluluk listesinde olmadığını gördüm. Acaba ramlerimin uyumsuzluğundan mi bunu yapıyor. Windows kurulum ekranına bile giremiyorum anında donuyor.
Yok hocam RAM'ler uyumluluk listesinde olmasa bile çalışır onla kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir yapsın BIOS Flashbacki bakalım gene aynısı olacak mı? İşlemci olarak ne takılı hocam?

İşlemciyi konunun başına yazmışsın. Bir de görüntü kablonu ona takıp BIOS'a gir bakalım.

Son durum ne oldu hocam?

Son düzenleme:
Yok hocam RAM'ler uyumluluk listesinde olmasa bile çalışır onla kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir yapsın BIOS Flashbacki bakalım gene aynısı olacak mı? İşlemci olarak ne takılı hocam?

İşlemciyi konunun başına yazmışsın. Bir de görüntü kablonu ona takıp BIOS'a gir bakalım.

Son durum ne oldu hocam?
Hocam hala işliyor sanırım biosu. Flash aynı şekilde hızlı bir şekilde yanıp sönüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,480
Üyeler
183,294
Son üye
biribanasordu
Geri