ryzen 7 7800x3d için sıvı soğutma tavsiyesi

arcan

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhabalar, İşlemcim ryzen 7 7800x3d alacağım kasada 3 fan destekliyor o yüzden 3 fanlı bir sıvı soğutma bakıyorum. NZXT'nin kraken 360 versiyonunu almayı düşünüyorum sizce iyi midir veya 2 fanlı bir soğutucu alsam da işlemcim soğuk çalışır mı ? Ayrıca alacağım kasada 700W 80+ PSU var sizce yeterli gelir mi ekran kartım rtx 3070 ti.

Merhabalar, İşlemcim ryzen 7 7800x3d alacağım kasada 3 fan destekliyor o yüzden 3 fanlı bir sıvı soğutma bakıyorum. NZXT'nin kraken 360 versiyonunu almayı düşünüyorum sizce iyi midir veya 2 fanlı bir soğutucu alsam da işlemcim soğuk çalışır mı ? Ayrıca alacağım kasada 700W 80+ PSU var sizce yeterli gelir mi ekran kartım rtx 3070 ti.
bütçe ne

Maksimum 7500 liraya kadar bakıyorum.

Maksimum 7500 liraya kadar bakıyorum.

İlk başta da bahsetmiştim NZXT kraken 360 almayı düşünüyorum diye, biraz araştırdım da sanırım performansı oldukça iyimiş attığınız sıvı soğutma da aynı performansta çalışır mı çünkü arasında 2 bin liralık bir fark var

İlk başta da bahsetmiştim NZXT kraken 360 almayı düşünüyorum diye, biraz araştırdım da sanırım performansı oldukça iyimiş attığınız sıvı soğutma da aynı performansta çalışır mı çünkü arasında 2 bin liralık bir fark var
Piyasada bundan daha iyi soğutma sağlayan Sıvı soğutucu olduğunu düşünmüyorum ama Kasanızı kontrol etin tepe noktası ile anakart taktığınız alan arası 7.2 cm olması gerekiyor

Hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O 360 mm ve anakart aralığı o kadar büyük deil

bu atılan nzxt den daha iyi. Atılan 420mm kasanız desteklemiyorsa 360mm şunlardan birini alabilirsiniz
Galahad 2 trinity 360 da olabilir arctic 360 da olabilir

Peki tarkov gibi oyunlarda ortalama kaç derece görür 7800x3d işlemci eğer deepcool ls720 alırsam ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sığmaz :( devasa bir sıvı soğutma bu normalde standart sıvı soğutmalar 240-360mm tepe noktasından anakart arası 5.5 cm dir Arctic Radyatör çok kalın olduğu için 240mm olanı bile 6.9 cm Bu kasaya malesef Arctic hiç bir ürünü sığmaz standart sıvı soğutma takmanız gerekiyor.
Yine de teşekkürler ben yukarıdan arkadaşların attıklarını değerlendireyim.

Piyasada bundan daha iyi soğutma sağlayan Sıvı soğutucu olduğunu düşünmüyorum ama Kasanızı kontrol etin tepe noktası ile anakart taktığınız alan arası 7.2 cm olması gerekiyor
hocam bahsettiğiniz sıv soğutmadan bu oluyor değil mi yanlıs bılmyıorum,360mm desteklıyor fakat 420m bılmıyorm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,611
Üyeler
185,292
Son üye
Barisygt94
Geri