Yeni toplama bilgisayarımda donma ve ekran kararma sorunu

Reaksiyon skoru
36
Yeni bilgisayar topladım. Belli belirsiz nedenini çözemediğim bir sorunla karşılaşıyorum. Önce bilgisayar 2-3 saniyelik bir donma yaşıyor sonra ekran kararıp tekrar düzeliyor. Bu zorlama yada ısınmayla alakalı bir olay değil ondan eminim. 3-4 saat full grafik God Of War oynadım hiç sorun yaşamadım mesela. Ama şuan bunu yazarken bile bir kere yaşadım. Neden olur bu bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? Sistemim aşağıdaki gibidir;
MSI X670-P
XPG 6000mhz 32gb ram
Asus Tuf 4080
Ryzen 7 7800x3d
Kingston Fury Renegade 2TB SSD
MSI 1000W PSU

güncelllllllllllllll

Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol edip, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "SFC /scannow" komutu ile Windows dosya bütünlüğünü kontrol ettiniz mi?

Yeni bilgisayar topladım. Belli belirsiz nedenini çözemediğim bir sorunla karşılaşıyorum. Önce bilgisayar 2-3 saniyelik bir donma yaşıyor sonra ekran kararıp tekrar düzeliyor. Bu zorlama yada ısınmayla alakalı bir olay değil ondan eminim. 3-4 saat full grafik God Of War oynadım hiç sorun yaşamadım mesela. Ama şuan bunu yazarken bile bir kere yaşadım. Neden olur bu bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? Sistemim aşağıdaki gibidir;
MSI X670-P
XPG 6000mhz 32gb ram
Asus Tuf 4080
Ryzen 7 7800x3d
Kingston Fury Renegade 2TB SSD
MSI 1000W PSU
Bu ekran karardıktan sonra USB çıkarıp takma sesi geliyor mu?

Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol edip, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "SFC /scannow" komutu ile Windows dosya bütünlüğünü kontrol ettiniz mi?
Hayır hocam eve geçince deneyip buraya bilgi paylaşırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu ekran karardıktan sonra USB çıkarıp takma sesi geliyor mu?
Hayır hocam gelmiyor

Hayır kafamda tek soru işareti olarak o var. Bios güncel değil tarihlerine bakmıştım ama çok anlamadığım için sorun teşkil etmez diye uğraşmadım
Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

Tamam hocam eve geçince atayım hemen

Bazı yeni sistemlerde RAM'lerden kaynaklı problemler olabiliyormuş. RAM'lerin frekansını düşürüp dene.

Hayır kafamda tek soru işareti olarak o var. Bios güncel değil tarihlerine bakmıştım ama çok anlamadığım için sorun teşkil etmez diye uğraşmadım
Bios güncellemesi yap kesinlikle.

Bazı yeni sistemlerde RAM'lerden kaynaklı problemler olabiliyormuş. RAM'lerin frekansını düşürüp dene.

Bios güncellemesi yap kesinlikle.
Diğer arkadaşların dediklerini bir deneyeyim olmazsa ram frekanslarını düşerim biraz dediğiniz gibi bide öyle denerim.

Adsız.png

Adsız.png

Adsız1.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,467
Üyeler
186,341
Son üye
aerdogan85
Geri