Yardım Evde Topraklama Yok Alacağım Sistemde Sıkıntı Olur Mu?

DESMOND

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
299
Bir kaç gün uğraş sonucu alacağım sisteme karar verdim gibi. Tek sıkıntı seçtiğim kasa ve psu uygun olur mu? Evde topraklama yok akım korumalı priz alacağım kasanın psu 80+ gold 750w. Seçtiğim markaya aşina değilim. İçimde şüphe kalmadan almak istiyorum.
Screenshot_2024-05-01-15-20-08-908_com.brave.browser.jpg

Topraklama olmayan prizde akım koruma çalışmaz diye biliyorum ,komple evde mi yok yoksa odandaki prizde mi topraklama yok

Evde komple yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok eski ev
Yani 30 40yıllık olsa da yine olması gerek diye biliyorum fakat olmuşa bitmişe çare yok.2 metre yeterse
Ek olarak konudan biraz bağımsız sisteme 2k monitör alacaksınız değil mi?

Değil 3 katlı

Yani 30 40yıllık olsa da yine olması gerek diye biliyorum fakat olmuşa bitmişe çare yok.2 metre yeterse
Ek olarak konudan biraz bağımsız sisteme 2k monitör alacaksınız değil mi?
50 yıllık vardır rahat tam bilmiyorum. Akım korumalı priz halledilir sistemdeki kasanın güç kaynağı sağlam mı o önemli. Akım korumalı güç kaynakları var buda onlardan mı bilmiyorum.

Değil 3 katlı

50 yıllık vardır rahat tam bilmiyorum. Akım korumalı priz halledilir sistemdeki kasanın güç kaynağı sağlam mı o önemli. Akım korumalı güç kaynakları var buda onlardan mı bilmiyorum.
Üzeceğini sanmam psunun ortalama desek yeridir

kendiniz de topraklama hattını su tesisatından faydalanarak topraklama yapabilirsiniz.su tesisatını toprak hattına bağlayın.ben şofben için yapmıştım işe yaramıştı.

kendiniz de topraklama hattını su tesisatından faydalanarak topraklama yapabilirsiniz.su tesisatını toprak hattına bağlayın.ben şofben için yapmıştım işe yaramıştı.
Kendim elektrik işinden hiç anlamıyorum. Ama tek prize topraklama maaliyeti nedir ustalar kaça yapar bi araştırmam gerek. Ekstra olarak bunun peşinde koşarım ama yine de kasanın psudan emin olmak lazım

Üzeceğini sanmam psunun ortalama desek yeridir
İnşallah. Kasa değiştirip iyi bir psu ekleyince fiyatlar uçuyor

Kendim elektrik işinden hiç anlamıyorum. Ama tek prize topraklama maaliyeti nedir ustalar kaça yapar bi araştırmam gerek. Ekstra olarak bunun peşinde koşarım ama yine de kasanın psudan emin olmak lazım

İnşallah. Kasa değiştirip iyi bir psu ekleyince fiyatlar uçuyor
Psudan yana bir sorun olmaz.Sorun topraklama kısmı.

Bir kaç gün uğraş sonucu alacağım sisteme karar verdim gibi. Tek sıkıntı seçtiğim kasa ve psu uygun olur mu? Evde topraklama yok akım korumalı priz alacağım kasanın psu 80+ gold 750w. Seçtiğim markaya aşina değilim. İçimde şüphe kalmadan almak istiyorum.
Alıntıyı görüntüle
Eğer topraklama yoksa en kısa sürede bitane kesintisiz güç kaynağı alsan iyi olur fazla akım geldiğinde veya ani elektrik kesintilerinde cihazını korur ama kaliteli bir şey al. Ben de işe başladığımda alacağım okadar para veriyoruz kaliteli bir güç kayanağı maks 2-3 bin TL ve monitör dahil bütün sistemini koruyor

Elini yıkarken vs. kaçak olursa çarpabilir gibi, biraz tehlikeli sanki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,302
Üyeler
183,820
Son üye
Zafer Güneş
Geri