RTX 2060 Overclock

Dediğiniz gibi olsaydı Ryzen 5 2600'e overclock yapıp 3600 gibi olmuş olurdu.Ama ne olursa olsun 2600'ün canını çıkaracak kadar oc de olsa 3600'e yetişemez.Mimari farklı,transistör sayısı farklı.Ne bilim silikon oranı farklı.Bunlar ekran kartı konusu içinde geçerli.
Değil, ekran kartı overclock ile güzelce 2060 super gibi fps alabilir.
Ben 1660 TI kartımı 2060 gücünde kullanıyorum şuan neredeyse.
Arada 10-15 fps fark vardı, şuan ise 2 fps fark var.

Değil, ekran kartı overclock ile güzelce 2060 super gibi fps alabilir.
Ben 1660 TI kartımı 2060 gücünde kullanıyorum şuan neredeyse.
Arada 10-15 fps fark vardı, şuan ise 2 fps fark var.
Emin misiniz acaba?Kullandığınız 1660ti'ın modeli ne?Normal saat hızı bakımından fabrikadan ne kadar mhz değerinde çıkmış bir kart?Ayrıca bir önceki yorumumda her ne kadar benzerde desem,yazımın ilk kısmında belirttiğim gibi 2600'e çok iyi bir oc'de yapılsa 3600'ün performansına yetişmek mümkün değil.İnternette testleri var,fazla konuşmaya gerej yok bu konuda.Her işlemcinin limiti var sonuçta.

Emin misiniz acaba?Kullandığınız 1660ti'ın modeli ne?Normal saat hızı bakımından fabrikadan ne kadar mhz değerinde çıkmış bir kart?
Hepsi imzamda yazıyor.
Asus Dual EVO kullanıyorum.
Bütün 1660 TI kartlar ne ise benim kartımda o hızda çıktı fabrikadan.
Overclock yapılması gereken bir şey bence, gayet performans arttırıyor.

Hepsi imzamda yazıyor.
Asus Dual EVO kullanıyorum.
Bütün 1660 TI kartlar ne ise benim kartımda o hızda çıktı fabrikadan.
Overclock yapılması gereken bir şey bence, gayet performans arttırıyor.
Yaptığınız oc performans farkını baya bir etkiledi diyorsunuz.Peki ne kadar sağlıklı bir işlem olduğu konusunda emin misiniz?Bana göre fazla overclock yapmışsınız gibi geldi.Ayrıca gereksiz fazla overclok parça ömrünü azaltıyor.Gerekli bir şey olduğunu söyleyemem.Ekran kartı ısınızı takip ediyor musunuz acaba?Kaç derece fark oldu

Yaptığınız oc performans farkını baya bir etkiledi diyorsunuz.Peki ne kadar sağlıklı bir işlem olduğu konusunda emin misiniz?Bana göre fazla overclock yapmışsınız gibi geldi.Ayrıca gereksiz fazla overclok parça ömrünü azaltıyor.Gerekli bir şey olduğunu söyleyemem.
Hocam hiçbir sıkıntı yok, kartım 3 derece daha fazla ısındı.
Fanlarım ise %8 daha hızlı dönüyor o kadar.
Ömrüne falan bir şey olmaz merak etmeyin :D

Hocam bence bu fabrikalar bu bileşenleri olması gereken saat hızı üstünde(overclocklu şekilde) test etmiyorlar.Bazı insanlar yaptıkları overclock yüzünden sistemi çöpe atabiliyorlar.Bence siz normal stock haliyle 6 sene kullanacaksanız şimdi 5 sene kullanacaksınız gibi geliyor.Sonuçta fazla güç çekiyor ve fazla yüksek frekansta çalışıyor.Her gpu'nun buna elverişli olduğunu düşünmüyorum,aynı model adına sahip olsalarda.Ayrıca evo modelleri pek iyi değil diye duydum,doğrumu bu?

Hocam Overclock yapmayı bilmeyen bir insan sağlam bir oc yapabilir mi ben sistem toplayınca işlemcime yapmayı düşünüyorum parçalara zarar gelme gibi bir risk var mı ?

Hocam Overclock yapmayı bilmeyen bir insan sağlam bir oc yapabilir mi ben sistem toplayınca işlemcime yapmayı düşünüyorum parçalara zarar gelme gibi bir risk var mı ?
Hayır, düzgün yaparsan bir şey olmaz.
İnsanları çok korkutmuşlar.
Overclock diyince öcü diyorlar.

Hocam bence bu fabrikalar bu bileşenleri olması gereken saat hızı üstünde(overclocklu şekilde) test etmiyorlar.Bazı insanlar yaptıkları overclock yüzünden sistemi çöpe atabiliyorlar.Bence siz normal stock haliyle 6 sene kullanacaksanız şimdi 5 sene kullanacaksınız gibi geliyor.Sonuçta fazla güç çekiyor ve fazla yüksek frekansta çalışıyor.Her gpu'nun buna elverişli olduğunu düşünmüyorum,aynı model adına sahip olsalarda.Ayrıca evo modelleri pek iyi değil diye duydum,doğrumu bu?
Evo modelleri pek iyi değil doğru.
Çünkü aşırı iyiler.
Fazla güç falan çekiyor diye bir şey olmaz.
Kart 120w şimdi oldu 130w o kadar.
AMD kartlar zaten 170 civarı çekiyor.
Her GPU buna elverişlidir.
GPU Dan GPU ya verimi değişir.
Lakin yapmak sıkıntı yapmaz, korkma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,390
Üyeler
186,882