Anakartta VGA ışığı yanıyor ama ekran kartında bir sorun yok

buramk12

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı bu gece oyun indirmesi için açık bırakmıştım. CMD'ye bir kod yazarak bilgisayarın saat 5'te kapanması için ayarlamıştım. Saat 6 gibi uyandım ve bilgisayar hâlen daha açıktı. CPU ışığının yanmasından şüphelenip kasaya baktım ama hiçbir ışık yanmıyordu. Sonra monitörü açtım ve siyah ekranla karşılaştım. Win+Shift+CTRL+b kısayoluyla ekran kartını sıfırladım ama hiçbir şey değişmedi sonra kasanın tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattım. Tekrar açtığımda VGA ışığı yanmaya başladı. Bilgisayar boot atmıyordu. Sonra ekran kartını söktüm geri taktım, farklı slota takıp çalıştırdım. BIOS pilini çıkarark BIOS'u sıfırladım. RAM'lerin yerlerini değiştirdim, tek slot çalıştırmayı denedim. En son işlemciyi söktüm taktım ama hiçbir şekilde düzlemedi. Bu durumu daha önce de yaşamıştım. Beta sürüm BIOS yüklememle alakalıydı. Bilgisayarcıda flash BIOS tuşuyla BIOS'u bir önceki sürüme düşürdük ve düzelmişti. Bu sefer neden olduğunu çözemedim. Ekran kartı bozulmuştur belki dedim ve kartı bilgisayarcıda denettim ve görüntü geldi ama bende hiçbir şey yok. Bu işi BIOS'la uğraşmadan çözebilirmiyim

Büyük ihtimalle ekran kartından olabilir mi yada güç kaynağı bios ile alakalı olması çok zor bence başka bir ekran kartı ile deneme şansınız var mı?

Büyük ihtimalle ekran kartından olabilir mi yada güç kaynağı bios ile alakalı olması çok zor bence başka bir ekran kartı ile deneme şansınız var mı?
kasayı bilgisayarcıya götürürsem orada denerler ama pek götürmek istermiyorum. gereksiz fazla para alıyorlar. kendim evde çözemessem mecbur götürmem gerekecek

Ekran kartı tam oturdu mu? Ekran kartı nin güç girişi takılı mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın içini at bir kaç fotoğraf ile belki yanlış bir şey görürsek yardımcı olabiliriz fakat donanımsal bir sorun var ise ona bir şey yapamayız

kart tam yerine oturmuş durumda hocam güç girişi de takılı hatta kablosunu değiştirerek denedim ama fayda etmedi sadece bu fotoğrafı ekleyebildim diğerlerinin boyutunun büyük olduğunu söyledi

Ekler

• 20240629_163558.jpg
    20240629_163558.jpg
    1.9 MB · Hit: 50
Bende yeni aldığım bilgisayarda vga ışığı yanma sorununu yaşadım bilgisayar çalışıyor sistem ramleri ve ekran kartını görüyor hiç bir problem yok ancak vga ışığı durmadan yanıyor ve ufak bir ses çıkarıyordu bilgisayarı kapatıp yan yatırdım ekran kartına hafif bir bastırdım ramlere de aynı şekilde birde ekran kartının soketlerini kontrol ettim tekrardan çalıştırdım sorunum şimdilik düzeldi bence sizde deneyin denemekten zarar gelmez

Bende yeni aldığım bilgisayarda vga ışığı yanma sorununu yaşadım bilgisayar çalışıyor sistem ramleri ve ekran kartını görüyor hiç bir problem yok ancak vga ışığı durmadan yanıyor ve ufak bir ses çıkarıyordu bilgisayarı kapatıp yan yatırdım ekran kartına hafif bir bastırdım ramlere de aynı şekilde birde ekran kartının soketlerini kontrol ettim tekrardan çalıştırdım sorunum şimdilik düzeldi bence sizde deneyin denemekten zarar gelmez
işe yaramadı hocam maalesef

kart tam yerine oturmuş durumda hocam güç girişi de takılı hatta kablosunu değiştirerek denedim ama fayda etmedi sadece bu fotoğrafı ekleyebildim diğerlerinin boyutunun büyük olduğunu söyledi
Hocam dışarıdan 100-150₺'ye falcon 530 dediğimiz kontak spreyini alıp temizlik yaparak deneyebilirsiniz.

Hocam aslında yakında bir yerde İnternet cafe varsa oraya bilgisayarınızı götürüp flash belleğe bios'u yükledikten sonra bir deneme yapabilirsiniz.

Orada illaki flash vardır. Hem de çok daha makul bir fiyata işi çözebilirsiniz.

Hocam aslında yakında bir yerde İnternet cafe varsa oraya bilgisayarınızı götürüp flash belleğe bios'u yükledikten sonra bir deneme yapabilirsiniz.

Orada illaki flash vardır. Hem de çok daha makul bir fiyata işi çözebilirsiniz.
hocam bir arkadaştan buldum flash bellek. 4gblik ama sıkıntı çıkarır mı bilemedim. biraz araştırıp yapmayı deneyecegim

Geri