Fiyatı seni zorlarmı bilmem ama DRAM'i olan " Kioxia Exceria Pro SSD 1 TB " 3.200₺ model SSD'yi önereceğim 7.300Mb/s okuma 6.400Mb/s yazma hızlarına sahip 400TB veri yazma garantisi mevcut. MLD markasının veri yazma garantisi hakkında pek bilgi bulamadım ama önerdiğim kioxia marka ssd çok daha iyi ve performanslı bütçenizi biraz zorlayıp sizi daha çok idare edebilecek bir ssd almanızı tavsiye ederim.
Farketmez, senin sorduğun SSD'de Gen4 zaten.Anakartım en fazla gen3 destekliyor hocam.
DRAM'i var yazmışlar bir yerde o yüzden sordum ama yokmuş zaten o SSD'ninde. DRAM'i olmazsa ne gibi sorunlar doğabilir bunu merak ediyorum?
DRAM bildiğim kadarıyla geçici veri depoluyor (aynı bilgisayardaki normal ramler gibi) SSD'nin daha kararlı çalışmasına ve dosya transferi yaparken hızın dalgalanmamasına yarıyor sanırım. Olursa iyi olur ama olmazsa da çok problem değil.DRAM'i var yazmışlar bir yerde o yüzden sordum ama yokmuş zaten o SSD'ninde. DRAM'i olmazsa ne gibi sorunlar doğabilir bunu merak ediyorum?
En fazla gen3 destekliyor dediğin olay en fazla gen3 hızında çalıştırabilir demek yani sen gen4 bir SSD taktığında gen3 hızında çalışır yani ortalama 3500 okuma 3500 yazma hızlarında çalışır ama ilerleyen dönemlerde anakartını değiştirdiğinde elinde hazır gen4 bir SSD olacak. O yüzden bütçe problemin yoksa gen4 bir SSD al önerdiğim SSD gayet yeterli düzeydedir.Anakartım en fazla gen3 destekliyor hocam.
Teşekkürler hocam sabah sabah kültürlendik.Rehber: DRAM'in SSD'deki önemi
Selamlar, bu yazımda SSD'de DRAM'in ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını anlatmaya çalışacağım. Günümüzde HDD'lerin yerini SSD'lerin almasıyla birçok SSD modeli piyasaya çıktı ve bu kadar çok model arasında çok farklı teknik özelliğe sahip ürünler görmeye başladık. Bunlardan biri de DRAM...techolay.net
Bütçeyi zorlamaya çalışıcam ama bakalım hocam. Şuan işsizim 3-5 video yaparak kazandım bu parayıda.en fazla gen3 destekliyor dediğin olay en fazla gen3 hızında çalıştırabilir demek yani sen gen4 bir ssd taktığında gen3 hızında çalışır yani ortalama 3500 okuma 3500 yazma hızlarında çalışır ama ilerleyen dönemlerde anakartını değiştirdiğinde elinde hazır gen4 bir ssd olacak. o yüzden bütçe problemin yoksa gen4 bir ssd al önerdiğim ssd gayet yeterli düzeydedir.
Allah yardımcın olsun biraderim biz de o durumları yaşadık. Şuan aşırı acil değilse biriktirip düzgün bir ürün al ne de olsa bu devir hatayı pek kabul etmiyor.Teşekkürler hocam sabah sabah kültürlendik.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bütçeyi zorlamaya çalışıcam ama bakalım hocam. Şuan işsizim 3-5 video yaparak kazandım bu parayıda.
Samsung yada önerdiğinize zorlayacam bir kere alayım tam alayım bari. Size de iyi sabahlar.Allah yardımcın olsun biraderim biz de o durumları yaşadık. Şuan aşırı acil değilse biriktirip düzgün bir ürün al ne de olsa bu devir hatayı pek kabul etmiyor.