Einstein
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 2,399
psuyu kapatıp bios pilini sökün 5 dk bekleyip geri takıp deneyin.Hocam klavye mouse yok ki ışıkları yanmıyor anakartın üzerinde dram ve cpu ışığı sabit yanıyor
psuyu kapatıp bios pilini sökün 5 dk bekleyip geri takıp deneyin.Hocam klavye mouse yok ki ışıkları yanmıyor anakartın üzerinde dram ve cpu ışığı sabit yanıyor
Biliyorum hocam bende de öyleydi. Kasadaki reset tuşuna basılı tutarken veya spam atarken şu tuşlara basın klavyeden, hangisi hatırlamıyorum. Del, f1, f2, f12, esc, shift. Bunu yapınca biosa geçti bende 1 dk sonra falan.Hocam klavye mouse yok ki ışıkları yanmıyor anakartın üzerinde dram ve cpu ışığı sabit yanıyor
Sorunu çözdüm dostum anakart üzerinden pinlerden bios sıfırladım açıldı pcumarım halledersin haber verebilir misin durumu
Ramler kaç mhz şuan? kaç slot dolu ve ramlerinin max mhz kaç?Sorunu çözdüm dostum anakart üzerinden pinlerden bios sıfırladım açıldı pc
O olmadı knka pin üzerinden sıfırladım düzeldi şuan expo 1. Profile almadan kullanıcak artık boşuna 6xxx mhz almış oldukpsuyu kapatıp bios pilini sökün 5 dk bekleyip geri takıp deneyin.
Kaç slot dolu? Çözeriz o 6000 mhz işini de.O olmadı knka pin üzerinden sıfırladım düzeldi şuan expo 1. Profile almadan kullanıcak artık boşuna 6xxx mhz almış olduk![]()
6800 cl34 32gb 2 dim şeklinde knka hepsi dolu değilRamler kaç mhz şuan? kaç slot dolu ve ramlerinin max mhz kaç?
2 knkam hepsi değilKaç slot dolu? Çözeriz o 6000 mhz işini de.
Tamamdır, aklında bulunsun 4 ram takarsa 5400 mhz üstü çalışmaz. 2 ram ile 6000 mhz destekliyor anakart. Biosa tekrar gir 5200 mhz manuel yapar mısın? Expo veya xmp kapalı olsun. Şuan 4800'dür defaultsa.6800 cl34 32gb 2 dim şeklinde knka hepsi dolu değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
2 knkam hepsi değil
Hepsinden önce biosu bi güncellim knka sonra senle 6000mhz denerizKaç slot dolu? Çözeriz o 6000 mhz işini de.
Evet knk 4800 bios güncelledikten sonra manuel denicem 6000 mhz'iTamamdır, aklında bulunsun 4 ram takarsa 5400 mhz üstü çalışmaz. 2 ram ile 6000 mhz destekliyor anakart. Biosa tekrar gir 5200 mhz manuel yapar mısın? Expo veya xmp kapalı olsun. Şuan 4800'dür defaultsa.
Önce 5200 manuel deneyin. Ben manuel 6000 yaptığımda yine açılmamıştı pc.Hepsinden önce biosu bi güncellim knka sonra senle 6000mhz deneriz
Evet knk 4800 bios güncelledikten sonra manuel denicem 6000 mhz'i
Knka bir de w10 da bırakmak istiyorum benim kendi sistemim w11 bazen drop yiyorum üşeniyorum da w10 a geçmeyi ama kuzenimin sistemini w10 da bırakıcam umarım sistemsel sıkıntı yapmaz w10Tamamdır, aklında bulunsun 4 ram takarsa 5400 mhz üstü çalışmaz. 2 ram ile 6000 mhz destekliyor anakart. Biosa tekrar gir 5200 mhz manuel yapar mısın? Expo veya xmp kapalı olsun. Şuan 4800'dür defaultsa.
Ufak ufak denicem onları knka amdnin kötü yanı da bu işte mhz sıkıntısı oluyor intel de tek tuşla max mhz alıyor xmpÖnce 5200 manuel deneyin. Ben manuel 6000 yaptığımda yine açılmamıştı pc.
Bence kesinlikle w11 kullanılmalıKnka bir de w10 da bırakmak istiyorum benim kendi sistemim w11 bazen drop yiyorum üşeniyorum da w10 a geçmeyi ama kuzenimin sistemini w10 da bırakıcam umarım sistemsel sıkıntı yapmaz w10
Ufak ufak denicem onları knka amdnin kötü yanı da bu işte mhz sıkıntısı oluyor intel de tek tuşla max mhz alıyor xmp
Tamam hocam w11 geçerim bios işini falan halledeyim deBence kesinlikle w11 kullanılmalı
AM5 sıkıntıları bunlar hocam, düzelir zamanla. AM4'te hiç sorun yok.