Satın aldığım laptop RAM'i sahte gibi duruyor

Reaksiyon skoru
2
İnternet üzerinden M471A2K43EB1-CWE model Samsung RAM'ini satın almıştım onun yerine M471A1K43DB0-CWE model Samsung RAM'i geldi. Laptopa taktığımda CPU-Z de satın almak istediğim RAM'le aynı değerlere -16 GB, DDR4, 3200MHz, CL22- sahipti. Fakat içim yine de rahat etmedi modeli internette araştırdım ve neredeyse hiçbir şey bulamadım M471A1K43DB1-CWE modeline rastlıyordum sürekli oda üretimi durdurulmuş bir modelmiş, birkaç yabancı sayfada ise gördüm aynı modeli fakat o sayfalarda 8 GB olarak gözüküyor RAM. Son olarak da RAM'in üstünde 2XR8 çip diyor fakat üstünde sadece 4 tane çip var ve arkası boş RAM'in 16 GB RAM'de bu kadar az çip olması da yine sahte olduğunu düşünmeme neden olan şeylerden iade etmeyi düşünüyorum sizce kullanılır mı?

CPU-Z de ramin marka seri numarası çip üreticisi yazar hocam baktınız mı oradan

Cpu-z çip üreticisi samsung olarak gözüküyordü seri numarasını hatırlamıyorum. RAMleri laptoptan çıkardım laptopın orjinal RAMlerini taktım, şuanda geri takıp kontrol etmem zor olucaktır.

Cpu-z çip üreticisi samsung olarak gözüküyordü seri numarasını hatırlamıyorum. RAMleri laptoptan çıkardım laptopın orjinal RAMlerini taktım, şuanda geri takıp kontrol etmem zor olucaktır.
CPU-Z de SPD de yazan part numberi google de araştırsaydınız çıkardı hocam.müsait bir zamanınızda kontrol edersiniz

Hocam part number a baktım zaten, konunun başında model numarası olarak bahsettiğim M471A1K43DB0-CWE modeli cpu-z de part number kısmında gözükendi ve internette bu model hakkında neredeyse hiçbir şey bulamadım, sürekli M471A1K43DB1-CWE bir kaç yerde rastladım ama direkt aynı modele onlardada bu model 8gb olarak gözüküyordu hem aynı model olup hemde 16gb olan sadece 1 sitede vardı. 8 gb bir ramin yazılımı ile falan oynayıp bilgisayara 16 gb gösterme şansları var mıdır acaba?

Geri