Format neden son çare olmalı?

ElectriX

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,933
Bir kaç yere baktım eğer sistemde virüs varsa neden format son çare olmalı? Evet biliyoruz dosyalar vb gidecek. Farklı bir şey mi oluyor sisteme zarar mı geliyor?

Bir kaç yere baktım eğer sistemde virüs varsa neden format son çare olmalı? Evet biliyoruz dosyalar vb gidecek. Farklı bir şey mi oluyor sisteme zarar mı geliyor?
HDD veya SSD dosya okuyup yazıp siliyor ve bu da ömrünün bir nebze olsa kısalmasını sağlıyor. Format attıktan sonra o kadar oyun bir daha inerse gözle görülür bir düşüş yaşaması olası. Her şeye format atılmasını ben önermiyorum çünkü formata gerek duyulmadan yapılan işlemi, neden durduk yere sıfırlayıp depolama biriminin ömrünü kısaltayım?

HDD veya SSD dosya okuyup yazıp siliyor ve bu da ömrünün bir nebze olsa kısalmasını sağlıyor. Format attıktan sonra o kadar oyun bir daha inerse gözle görülür bir düşüş yaşaması olası. Her şeye format atılmasını ben önermiyorum çünkü formata gerek duyulmadan yapılan işlemi, neden durduk yere sıfırlayıp depolama biriminin ömrünü kısaltayım?
Yüzde kaç kısalıyor? Ssdm var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yenı almış gibi oluyor çünkü
Bunun dezavantajı ne?

Yüzde kaç kısalıyor?

Bunun dezavantajı ne?
modelden modele değişir mesela samsungda hiç azalmıyor

Bunun dezavantajı ne?
SSD veya HDD ne göre değişir omru yani sağlık durumu azalır kaliteli ise bişey olmaz samsung adatada vs.

Bunun dezavantajı ne?
Verdiği TBW değerine göre değişeceğini düşünüyorum. Samsung bu konuda kendini geliştirmiş sağlığı zor düşüyor bu gibi durumlarda veya ömrü.

SSD veya HDD ne göre değişir omru yani sağlık durumu azalır kaliteli ise bişey olmaz samsung adatada vs.
Seagate maxtor z1?

Verdiği TBW değerine göre değişeceğini düşünüyorum. Samsung bu konuda kendini geliştirmiş sağlığı zor düşüyor bu gibi durumlarda veya ömrü.
Bende seagte maxtor z1 var

Seagte aldığım ssd iyi mi?

Seagate maxtor z1?

Bende seagte maxtor z1 var

Seagte aldığım ssd iyi mi?
çok kaliteli değil çok kalitesiz değil gayet orta derece bir ssd

%1-2 tahmınım
Zaten artık bir daha format falan yapmıcam zararlı yazşımlarda şüphe ediyorum içimde endişe var kaspersky malwarebytes ile tarama yaptım bir şey öıkmqdı ama içimdeki endişe beni bitiriyor oyun zevkimi bile mahvediyor oyun oynuyamıyorum. O yüzden sordum sağol artık crack falan indirmem param varsa oynarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,102
Üyeler
188,203
Son üye
braprap
Geri