FatihY2004
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
her şey normal hocam darboğaz yok ortadaBu durumda hangi donanım parçam hangi donanım parçama darboğaz yapıyor?
Oyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?darboğaz yok, gpu kullanımı yüksek hatta tıkanın cpu çekirdeği bile yok neden darboğaz olduğunu düşündün ki ?
o %33 olan kafanı karıştırdı herhalde afterburnerdan o neyse kapa sadece gpu kullanımı olan seçenek açık kalsın fb, vıd bus, bellek vb olanlardan biri muhtemelen.
fps drop sadece darboğazdan kaynaklanmaz. ram yeterli değilse olabilir, kaliteli bir depolama aygıtı kullanmıyorsan oyunda kareleri tam yükleyemez ve bu da drop yiyormuş gibi hissettirir vs vs. birkaç farklı sebebi olabilir yani. paylaştığın görsele göre darboğaz sorunu gözükmüyorOyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?
fps drop yiyorsan ram frekanslarından olabilir, gpu kullanımı yüksek olması gerekiyorOyun oynarken anlık fps drop yiyorum ekran kartı kullanımı sürekli %100 veya %99 oluyor o yüzden sordum işlemci ekrann kartını darboğaz yapar mı?
Rem firekansı dediğin mhz mi oluyorfps drop yiyorsan ram frekanslarından olabilir, gpu kullanımı yüksek olması gerekiyor
evet biosdan xmp açRem firekansı dediğin mhz mi oluyor
Darboğaz yok alt çekirdek kullanımın düşük sıcaklık değerleri iyi işlemcin rahat ve ekran kartı kullanımın normal sorun yok ama böylesi konularda sistem özelliklerinide yazman dsha iyi olurBu durumda hangi donanım parçam hangi donanım parçama darboğaz yapıyor?
Xmp nereden açılıyor bilmiyorum ama şöyle anlatayım. Remlerim 3200mhz biostan ilk ana ekrandan d.o.c.p diye bir şey var o disebled olarak seçiliydi ben onu profile#1 olarak seçtim bahsattiğin şey o mu foto ekliyorum marka model asus prime a520m-kevet biosdan xmp aç
sende açık zaten 3200mhz diyor, masaüstünden bir kontrol edelim görev yöneticisi performasdan girip bi bakXmp nereden açılıyor bilmiyorum ama şöyle anlatayım. Remlerim 3200mhz biostan ilk ana ekrandan d.o.c.p diye bir şey var o disebled olarak seçiliydi ben onu profile#1 olarak seçtim bahsattiğin şey o mu foto ekliyorum marka model asus prime a520m-k
Amd R5 5600 + Rx 6600 8GB + 8+8=16GB Rem 3200Mhz + Asus Prime A520M-K anakart 650wat asus tuf güç kaynağı varDarboğaz yok alt çekirdek kullanımın düşük sıcaklık değerleri iyi işlemcin rahat ve ekran kartı kullanımın normal sorun yok ama böylesi konularda sistem özelliklerinide yazman dsha iyi olur