Yardım PSU'UM BOZUK MU? THERMALTAKE

Reaksiyon skoru
59
Pc yi 2024 Ağustosta aldım ve ara sıra ufak droplar yiyordum. Artık çok sık olmaya başladı. Ve can sıkmaya başladı. Bu yüzden psu yu test etme kararı aldım ve youtube dan araştırarak test ettim. Sorunun psu da olduğunu düşünüyorum çünkü adam 12V kanalı 11.9 olursa psu ölmeye başlar dedi ve benimki 11.8 lerde geziyor sadece 12v kanalında sıkıntı var galiba. Ayrıca psu nün fanından ses geliyor. Bu da baya duyuluyor tık tık diye ses geliyor. Psu: Thermaltake tr2 s 650w psu. Thermaltake s200 tg kasanın içinde geliyor.
Sistem bileşenleri:
Anakart: Msi A620M E
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ram:Gskill ripjaws s5 6000mhz cl36
Ekran Kartı: Asus Dual 4060Ti 8GB
Ssd: Kioxia Exceria plus g2
Diğer parçalar önemli değil psu yu etkilemeyeceğinden yazmaya üşendim. Testler 4k da yapıldı.
İşte test sonuçları;
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül abi psu da sıkıntı mı var?

Ekler

• 20250124_171345.jpg
    20250124_171345.jpg
    2.7 MB · Hit: 48
Bana mantıklı gelmedi psunun arızalı olma ihtimali.

Bana mantıklı gelmedi psunun arızalı olma ihtimali.
12v kanalında 12.096 olması gereken ywr 11.836 ya indi ve zamanla droplar arttı bu gün aşırı fazla drop yemeye başladım Ark giriyim dedim 10dk oynayamadım dk başı drop yiyorum ve fps im düşük 1 günde 20fps e yakın düşüş yaşadım dün oyunu 80 100 fps arası oynarken sahil orman vs. Çok değişiklik gösteriyor ama 80in altına inmiyordu bu sefer 50 fps lere kadar düştü ve 70lerin üstüne çıkmıyor

12v kanalında 12.096 olması gereken ywr 11.836 ya indi ve zamanla droplar arttı bu gün aşırı fazla drop yemeye başladım Ark giriyim dedim 10dk oynayamadım dk başı drop yiyorum ve fps im düşük 1 günde 20fps e yakın düşüş yaşadım dün oyunu 80 100 fps arası oynarken sahil orman vs. Çok değişiklik gösteriyor ama 80in altına inmiyordu bu sefer 50 fps lere kadar düştü ve 70lerin üstüne çıkmıyor
Bu düşüş niye öldü bilmiyorum ama zaten droplar yiyordum ara sıra psu dan şüpheleniyordum ama bu gün aşırı fazla artınca droplar bi test edeyim dedim

Windows 10 22h2 kullan. Sonra kendine söyle ben neden Win 11 ile kendime zülüm ediyordum?

Droplar gidecektir.

Windows 10 22h2 kullan. Sonra kendine söyle ben neden Win 11 ile kendime zülüm ediyordum?

Droplar gidecektir.
Bilmiyorum ki daha önce bu kadar sık drop yemiyordum 10a çekersem c komple gidecek ve eğer dosyaları d ye aktarırsam bi sıkıntı çıkar mı

Bilmiyorum ki daha önce bu kadar sık drop yemiyordum 10a çekersem c komple gidecek ve eğer dosyaları d ye aktarırsam bi sıkıntı çıkar mı
Windowstan dolayı sorun olduğunu sanmıyorum bende sorun yok 12v kanaldan 11.8 sağlaması düşük duruyor

Ekran kartı driverini DDU ile kaldır tekrar kur

OCCT ilede psu kontrol et yüksek güçte kapanırsa sorun psu dadir

Geri