ZacbemS
80+
- Reaksiyon skoru
- 22
Merhabalar, bilgisayarda 10-20 dakika boyunca oyun oynayınca "Whea_uncorrectable_error" hatasıyla beraber mavi ekran alıyorum. Format benzeri birçok yazılımsal sorun çözüm olmadı. Minidump bırakmıyor. Mavi ekrandan sonra biosa atıyor ve biosta "Voltage" başlığı altında +12V 13.5V gösteriyor sonra yavaş yavaş 12.3'lere kadar düşüyor. 1 hafta önce durduk yere başladı.
Aklıma en yatan çözüm PSU'yu ya da anakartı değiştirmek. Ayrıca PSU fanından ses geliyor. Fandan sanki araba çalıştırma sesi geliyor ve bir şey fana kablo gibi bir şey çarpıyor gibi oluyor ardından kesiliyor PSU'yu açıp baktığımda da bir şey çıkmıyor. Ne yapabilirim?
Resmi internetten buldum bahsettiğim voltage bölümü burası. +5V'de herhangi bir sorun olmuyor.
Anakart: Gigabyte B450m Gaming
İşlemci: AMD R5 2600
Ekran kartı: MSI RX 570 Armor 4GB
PSU: Çok kaliteli bir PSU değil adını bilmiyorum fakat 80+ sertifikası vardı, 600w
Aklıma en yatan çözüm PSU'yu ya da anakartı değiştirmek. Ayrıca PSU fanından ses geliyor. Fandan sanki araba çalıştırma sesi geliyor ve bir şey fana kablo gibi bir şey çarpıyor gibi oluyor ardından kesiliyor PSU'yu açıp baktığımda da bir şey çıkmıyor. Ne yapabilirim?
Resmi internetten buldum bahsettiğim voltage bölümü burası. +5V'de herhangi bir sorun olmuyor.
Anakart: Gigabyte B450m Gaming
İşlemci: AMD R5 2600
Ekran kartı: MSI RX 570 Armor 4GB
PSU: Çok kaliteli bir PSU değil adını bilmiyorum fakat 80+ sertifikası vardı, 600w