Yardım 5600 işlemcim cok ısınıyor

ben de 1080p de kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

X yapıp üstüne sogutucuyu koydum o şekilde önermişlerdi

jelatini söktüm vidaları da sırasıyla yavasca sıktım
Fanın güç kablosunu taktın mı? Çalışıyor yani

Kaç yıllık işlemciydi nereden aldın hocam?
O zaman kesinlikle bir aksilik var dediğim gibi konusunu da açtım benim işlemcim 51 dereceyi geçmiyor konuyu da şaşırıp açmıştım bu kadar fark eder mi diye
15 aylık işlemci ama bi şey fark ettim intertte 65 watt yazıyor ama benim işlemci 75 wattlara cıkıyor bu normal mi oc yapmadan?

yeri geliyor 80 watt görüyorum

15 aylık işlemci ama bi şey fark ettim intertte 65 watt yazıyor ama benim işlemci 75 wattlara cıkıyor bu normal mi oc yapmadan?

yeri geliyor 80 watt görüyorum
Senden önceki arkadaş oc yapmış büyük ihtimalle.O yüzden bu sıcaklıklara çıkması normal onu düzeltmen lazım biostan.

Vidaları iyice sıktın mı? Çok fazla 80 derece..

nasıl yapıyoruz bilgin var mı
Muhtemelen sıkıntı OC yapılmasından kaynaklı, BIOS üzerinden default saat çarpanlarına alınca muhtemelen bu 80+ sıcaklıklar 60'lara kadar düşer.
Önce normal işlemci değerlerine almak lazım. Bunun haricinde montaj ya da macunla ilgili sorun olmadığını söylemişsin.
Kasa içi hava sirkülasyonu da önemli burada, kasanın bulunduğu ortam vs.
O yüzden diğer insanlarla bire bir alamayabilirsin ama yakın değerler olmalı.

Soğutucu işlemciyle tam temas etmiyor olabilir söküp vidaları çarpraz sıkmayı deneyin

2 ay olmadı daha sıfır aldım evet
Bios ayarlarınızı kontrol edin. Default (varsayılan) değerlere alın. Macunu çok az veya çok fazla sürdüyseniz ondan da olabilir.

65 watt işlemcinin 90 dereceleri görmesi anormal. 7500f phantom spirit soğutucu ve mastergel maker macunla oyun içi 45 dereceye kadar düşüyor.

Soğutucu işlemciyle tam temas etmiyor olabilir söküp vidaları çarpraz sıkmayı deneyin
vidaları sıkarken çapraz sıkmıstım temasta sıkıntı olacagını sanmıyorum büyük ihtimalle ben almadan önce oc yapıldıgındandır

2 ay olmadı daha sıfır aldım evet
sıfır oldugu için o kadar düşük değerler veriyor olabilir belki de

Bios ayarlarınızı kontrol edin. Default (varsayılan) değerlere alın. Macunu çok az veya çok fazla sürdüyseniz ondan da olabilir.

65 watt işlemcinin 90 dereceleri görmesi anormal. 7500f phantom spirit soğutucu ve mastergel maker macunla oyun içi 45 dereceye kadar düşüyor.
normal değeri 65 ama ben 80 wattları görüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,164,670
Üyeler
184,962
Son üye
walter wonka
Geri