oguuzysr
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 694
Yanlış yere bakıyorsun. En son bios sürümü 14 ocak 2025bios update en son 2023te verilmiş. eski bir uptade mi acaba analamadım 2 sene geçmiş üstünden
Yanlış yere bakıyorsun. En son bios sürümü 14 ocak 2025bios update en son 2023te verilmiş. eski bir uptade mi acaba analamadım 2 sene geçmiş üstünden
5000 lik anakart için bence bu kadar şey aramamak lazım hocam.Anakartta kaç tane PCI express lanes desteği var o bile yazılmamış.
B850 lerde, x670 lerde bile, 3.m2 takınca, PCI express slotları iptal ediliyor, veya tersi yönde M2 slot hızı düşüyor.
Bunda 2 tane Gen5 ssd, Gen5 ekran kartına zaten kartın lanesi yetmez bilimsel olarak.
Ve ekstra olarak aynı özellikleri verebilen rakiplere 7-8 den başlıyor fiyatları.5000 lik anakart için bence bu kadar şey aramamak lazım hocam.
Çok geç hocam...Daha önce bu kartın siyah olanını kullandım. Beyaz sistem için direk aldım. Gözü kapalı alın bence.
Uyar anakartta PCIE 5.0 desteği var9070xt ekran kartı için alsam uyar mı
Performans kaybı olmadan kullanabilirsiniz.Uyar anakartta PCIE 5.0 desteği var
5000 lik anakart için bence bu kadar şey aramamak lazım hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ve ekstra olarak aynı özellikleri verebilen rakiplere 7-8 den başlıyor fiyatları.
Dediğiniz gibi her özelliğini kullanan kişi ne kadar olur bilemem ama ileriye dönük yükseltme yapmayada müsait bir kart.Ben kötü demedim hocam zaten. Kullanmayacağım özelliğe para vermem sadece. Pazarlama taktiği işte.
Gen5 SSD kaç kişide var, söyler misin?
Ekran kartı icin şu an bile 5090'a gen4 bile yeterli şu an için gamer nexusa göre.
9+2+1 faz bile 200W işlemciye kadar yeterli.
Yani MSI olsun, Asus olsun, 2000 fazla olsun.
Ha Gen5 SSD si olan, 7950X işlemci kullanan, 5000 liraya kaçırmasın tabi ki bu anakarti, orası ayrı konu.
Hocam fan ayarı işini nasıl çözdünüz anlamadımBende de B650M-Plus WiFi v15 modeli var.
Bios update yaparken bir zorluk yaşamadım.
2x16 GB patriot 6000cl30 ramlerden bir tanesi 6000mhzde çalışmadı. Ram bozuktur diye servise gönderdim. Onlar 6000mhzde sorunsuz çalıştırmış. Yani iki ram aynı olmasına rağmen biri anakartla uyumsuz çıktı.
Anakartta fanlar için dc kontrolcü yok. Yani 3 pinli fanların hız ayarı yapılamıyor, hep tam yükte çalışıyor. Beni yeni kasa fani ve işlemci soğutucu masrafına da soktu.
Bunlara dikkat ederek alın![]()
Pwm yani 4 pinli yeni fanlar aldım.Hocam fan ayarı işini nasıl çözdünüz anlamadım