INTEL NE ZAMAN YENI ISLEMCI CIKARACAK?

EGIsaac

80+
Reaksiyon skoru
58
Arkadaşlar selam, yeni yonga setli z890 anakart almayı düşünüyorum lga1851, ancak intelin ultra işlemcisini kullanmak istemiyorum, ne zaman yeni işlemci çıkaracak tahmininiz var mı? yoksa z790 bir sistem dizip i9-14900k mı almalıyım? tavsiyeniz nedir ona göre bir anakart seçimi yapacağım

neden intel ?

Z790 19-14900k daha mantıklı bence çünkü intelin şuanlık yüksek bi işlemci çıkaracağını pek düşünmüyorum ultradan sonra ama sizi amd değilde intel almaya yönelten nedir

Bu sene gelmez, bekleme hiç.

hocam pcde yapılacak işlemleri sayayım hemen sırayla,
1-oyun
2-yayın
3-3d-2d modelleme, programlar kısaca ) autocad, revit, navis,aveva e3d gibi)
4-render
bu işlemlerden dolayı inteli daha mantıklı buluyorum, değil mi?

hocam pcde yapılacak işlemleri sayayım hemen sırayla,
1-oyun
2-yayın
3-3d-2d modelleme, programlar kısaca ) autocad, revit, navis,aveva e3d gibi)
4-render
bu işlemlerden dolayı inteli daha mantıklı buluyorum, değil mi?
hepsini aynı anda mı yapıcaksın ? bence yinede mantıklı değil ama siz bilirsiniz

Z790 19-14900k daha mantıklı bence çünkü intelin şuanlık yüksek bi işlemci çıkaracağını pek düşünmüyorum ultradan sonra ama sizi amd değilde intel almaya yönelten nedir
hocam aslında sadece oyun oynasam direkt bende amd alacağım ancak işin içine yukarıda dediğim işler (render,yayın,3d2d modelleme) girince intele mecbur kalıyorum açıkcası, intel ultra işlemcilerinde test videoları izledim i9 14900k ile karşılaştırıyorlar ancak ortada ultraya geçecek bir net sebep yok bana göre 5-10 fps için neden geçeyim ki? ki dediğinizde doğru bundan sonra gelecek işlemcilerde çok farklı olmayacak intel tıkandı artık

İntel mi tüylerim diken diken oldu sinirlendim bi

hepsini aynı anda mı yapıcaksın ? bence yinede mantıklı değil ama siz bilirsiniz
tabii ki hepsi aynı anda değil, genelde iş ağırlıklı olacak , boş vakitlerdede oyun&yayın tarzı olacak denilebilir, aslında amdnin bu işleri yapacak bir bildiğim işlemci olsa alacağım ama emin olamıyorum,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İntel mi tüylerim diken diken oldu sinirlendim bi
hocam bende çok yanlı değilim intelden ama mecbur kalıyoruz gibi bir şey

hocam aslında sadece oyun oynasam direkt bende amd alacağım ancak işin içine yukarıda dediğim işler (render,yayın,3d2d modelleme) girince intele mecbur kalıyorum açıkcası, intel ultra işlemcilerinde test videoları izledim i9 14900k ile karşılaştırıyorlar ancak ortada ultraya geçecek bir net sebep yok bana göre 5-10 fps için neden geçeyim ki? ki dediğinizde doğru bundan sonra gelecek işlemcilerde çok farklı olmayacak intel tıkandı artık
O zaman hocam hiç z890 ile ultra işlemcilere bakma direkt z790 i9-14900k al geç

peki var mı hocam öyle bir sistem öneriniz? şu sistemi kur yeri geldiğinde senin iş kısmında işinide görür oyununda oynatır dediğiniz bir amd sistem?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman hocam hiç z890 ile ultra işlemcilere bakma direkt z790 i9-14900k al geç
sağ ol hocam önerin için, peki sizin var mı intel yerini şu amd sistemi düz işini görür dediğiniz farklı bir sistem ? yoksa direkt i9-14900k'dan devam mı et dersiniz

Geri