Oyunlarda Shimmering Problemi

Reaksiyon skoru
13
Neredeyse hangi oyun olduğu fark etmeksizin çoğunda, örneğin Cyberpunk, Battlefield 4, Elden Ring gibi ağaçlarda kimisinde hareket halindeyken kimisinde değilken kıpırtılar, pikelleşmeler yaşanıyor. Kalan görüntüde hiç bir problem yok sadece ağaçlarda oluyor bu. Çözünürlük ölçeklendirmeyi yükselttiğimde sorun büyük ölçüde ortadan kalkıyor ama FPS düşüşü yaşıyorum. Driver ile alakası yok değiştirdim. 2K Monitör kullanıyorum.

Neredeyse hangi oyun olduğu fark etmeksizin çoğunda, örneğin Cyberpunk, Battlefield 4, Elden Ring gibi ağaçlarda kimisinde hareket halindeyken kimisinde değilken kıpırtılar, pikelleşmeler yaşanıyor. Kalan görüntüde hiç bir problem yok sadece ağaçlarda oluyor bu. Çözünürlük ölçeklendirmeyi yükselttiğimde sorun büyük ölçüde ortadan kalkıyor ama FPS düşüşü yaşıyorum. Driver ile alakası yok değiştirdim. 2K Monitör kullanıyorum.
donanımsal olabilir

kenar yumuşatma ne alemde?

Ekran kartın nedir

kenar yumuşatma ne alemde?
nvdia denetim masasından yaptığım kenar yumuşatma değişiklikleri etki etmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fsr açtınız mı
dlss fsr veya başka oyun içi kenar yumuşatma seöenekleri sorunu çözüyor ama kenar yumuşatma seçenekleri olmayan oyunlarda zaten sorunu çözemiyorum

Ekran kartın nedir
4070 ti

nvdia denetim masasından yaptığım kenar yumuşatma değişiklikleri etki etmiyor

dlss fsr veya başka oyun içi kenar yumuşatma seöenekleri sorunu çözüyor ama kenar yumuşatma seçenekleri olmayan oyunlarda zaten sorunu çözemiyorum

4070 ti
Sorunun çözümü bu videoda olabilir vakiti ayırıp izlersen bulabilirsin.

işlemci ne

1660 ti ve 6700xt de bana da olmuştu. işlemci yetersizliğinden de oluyor

işlemci ne

1660 ti ve 6700xt de bana da olmuştu. işlemci yetersizliğinden de oluyor
ryzen 5 7500f ama yetersizlikyaşamıyorum darboğaz vs yok

Sorunun çözümü bu videoda olabilir vakiti ayırıp izlersen bulabilirsin.
denedim ama sorunu çözmüyor

bunda bir sorun var nedenini bilmiyorum normalde yaptığın her değişiklik etki etmeli
görüntüsel açıdan yaptığım değişikler etki etmiyor gibi fxaa eş yönsüz süzme vb yada ben ayırt edemiyorum emin değilim performanssal açıdan yaptıklarım etki ediyor ama

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri