Eren Güven
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,809
Hocam imzamzaki alienware monitörü çok şiddetle öneriyorum. Oled kullanınca IPS falan çok boş geliyo insanın gözüne. Dikkatli kullanırsan Yanma vs. Gibi bir durum söz konusu değil. Ufak tefek işlerim için PC başından kalktığımda monitörü kapatıyorum ve bu sürede pikseller yenileniyor. Piksel yenileme bitince tekrar açıp devam ediyorum. 4 saatte bir otomatik olarak uyarı veriyor, 1 dakika kadar kapatıp pikselleri yenileyip devam ediyorum. Renk doygunluğu, canlılık ve netlik açısından oledin yanına yaklaşabilecek başka bir panel yok. 4k IPS ten 4k olede geçtiğimde 1080p den 4k IPS e geçtiğimde gördüğüm farkın 10 katını falan görmüş oldum. Oyun grafik kaliteleri resmen çağ atladı. Bannerlordun grafkleri bile acayip güzel görünüyor. Yalnız hdr açma (bu bütün monitörler için geçerli). Hdr parlaklık ve renk ayarlarının içine ediyo inanılmaz solgun gösteriyo renkleri. Sonra hdr kapatsam bile tam düzelmiyo ben mecburen gpu driverını ddu ile kaldırıp yeniden kurdum öyle düzeldiMerhabalar öncelikle Asus ROG Swift OLED PG32UCDM Monitör almayı düşünüyorum fakat almadan önce bu monitörün veya başka bir markanın oled monitörünü alan insanların deneyimlerini dinlemek istiyorum aranızda herhangi bir sıkıntı yaşayan oldumu benle paylaşırsanız çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden teşekkürler![]()