Çözüldü✓ Bios ekranında görünen ssd ler windowsta görünmüyor

Thadox

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
705
Edit: Sayın Moderatörümüz Emre Zengin sayesinde çözülmüştür. Çözüm için konunun tamamını okumanız yeterlidir. Kendisine müteşekkirim.

Bu sabah win 10 dan win 11 e format attım ama bi hata sonucu m2 yerine hdd ye kurdum windowsu. Sonrasında tekrar format atıp m2 ye kurayım dedim ama ne yaparsam yapayım m2 ssd ler bir türlü gözükmüyor. Aygıt yöneticisi ve biosta gözüküyorlar ama başka hiç bir yerde yoklar. Sistem imzada.

Düzenleme: ssd ler crystal disk infoda da gözüküyor ama windowsta yok, bide görselini ekledim bağlantı tipinde bişe yazmıyor bu normal mi?
1744447721572.png
1744447742240.png
1744447766510.png

Ekler

• IMG-20250411-WA0022.jpg
    IMG-20250411-WA0022.jpg
    85.2 KB · Hit: 37
Son düzenleme:
Format için gelen ekranda hepsinin görünmesi lazım. Tekrar format atmaya çalışın...

Formatı nasıl atıyorsunuz bu arada, flasha yazdırıp boot ekranından yapıyorsunuz değil mi?

Formatı nasıl atıyorsunuz bu arada, flasha yazdırıp boot ekranından yapıyorsunuz değil mi?
Evet flash a Rufus ile yazdırıp yapıyorum. Her zaman ki yaptığım gibi. İlk kez böyle bir sorunla karşılaştım. İntel için vdm tarzı bir şeyi değiştirerek çözüyorlardı ama amd için uygun çözüm bulamadım

Çok tuhaf, ssd ler direk anakarta bağlı değil mi? Dönüştürücü filan kullanmıyorsunuz? O ekrana ait görsel atar mısınız? Format sırasında sürücülerin geldiği ekran...

Çok tuhaf, ssd ler direk anakarta bağlı değil mi? Dönüştürücü filan kullanmıyorsunuz? O ekrana ait görsel atar mısınız? Format sırasında sürücülerin geldiği ekran...
Biri dönüştürücü ile diğer direkt bağlı. Şu an hdd ile kullanıyorum ve aşırı yavaş. Kurulum ekranında sadece hdd ve kurulumu yaptığım flash var. Diğer iki ssd Windows tarafından görünmüyor. Bence bios da bi ayar yapsam düzelecek ama ne ayarı bilmiyorum

Dönüştürücü ile bağlı olanın görünmemesi anlaşılabilir ama diğerine anlam veremedim, bios u default yapın hocam, fabrika ayarlarına dönsün yani, o şekilde kontrol edin.

Dönüştürücü ile bağlı olanın görünmemesi anlaşılabilir ama diğerine anlam veremedim, bios u default yapın hocam, fabrika ayarlarına dönsün yani, o şekilde kontrol edin.
Onu da denedim yine görmedi :/

SSD de Windows kuruluşa kurulum medyası orasını korumak için atlıyor olabilir. Diskleri önce kurulum medyasında disk yönetimi ile biçimlendir, temiz olsunlar.

SSD de Windows kuruluşa kurulum medyası orasını korumak için atlıyor olabilir. Diskleri önce kurulum medyasında disk yönetimi ile biçimlendir, temiz olsunlar.
Daha açık anlatır mısın? Anlamadım

Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu? Akla gelen her şeyi denedim hâlâ sadece hdd yi görüyor. Lütfen yardım edin biriniz kafayı yemek üzereyim

Geri