CPU ve GPU kullanımı

notfair

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar yeni anakart işlemci ve ram satın aldım aldıklarım şöyle

anakart : MSI Pro B650M-P AMD B650 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz mATX Anakart
işlemci : AMD Ryzen 5 7500F
ram : Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram
ekran kartı : Nvdia aero GTX 1650

PUBG steam oynarken şu an GPU kullanımı %99 , CPU kullanımı %70 %80 arası gidip geliyor bu değerler normal midir? bilmediğim için sorma gereği duydum şimdiden yanıtlıyan herkese teşekkürler konuyu yanlış yere açtıysam da özür dilerim

Yanlış Bilgilendirme

PUBG steam oynarken şu an GPU kullanımı %99 , CPU kullanımı %70 %80 arası gidip geliyor bu değerler normal midir? bilmediğim için sorma gereği duydum şimdiden yanıtlıyan herkese teşekkürler konuyu yanlış yere açtıysam da özür dilerim
darbogaz yaptıgı için normaldir

Boştayken ekran kartı kullanmax zaten kaç kullanacak ? Grafik işlemi yapmıyor.

Ayrıca o kullanımlar her oyunda düzgün değer vermez sen sistemi zorlayacak güzel oyun seçmişsin darboğaz yok işlemci kullanımı ekran kartı kullanımını geçerse darboğaz sözkonusu olur. İşlemci ekran kartına yetemez çünkü. Veya tam tersi olursa ekran kartı işlemciden çok güçsüz demektir.

gpu kullanımı olması daha iyi özellikle pubg gibi optimizasyon özürlü bir oyunda.

Boştayken ekran kartı kullanmax zaten kaç kullanacak ? Grafik işlemi yapmıyor.

Ayrıca o kullanımlar her oyunda düzgün değer vermez sen sistemi zorlayacak güzel oyun seçmişsin darboğaz yok işlemci kullanımı ekran kartı kullanımını geçerse darboğaz sözkonusu olur. İşlemci ekran kartına yetemez çünkü. Veya tam tersi olursa ekran kartı işlemciden çok güçsüz demektir.
valla anlamıyorum darboğaz vsvs. pc ile çok aram yok bilmediğimden ötürü buraya attım herhangi bir sorun var mı diye , araştırdığımda oyunlarda %99 gpu kullanımı normal olarak görülüyor , cpu için ise 65 80 arası normal sanırım yazılanlara göre

valla anlamıyorum darboğaz vsvs. pc ile çok aram yok bilmediğimden ötürü buraya attım herhangi bir sorun var mı diye , araştırdığımda oyunlarda %99 gpu kullanımı normal olarak görülüyor , cpu için ise 65 80 arası normal sanırım yazılanlara göre
Yani oyundan oyuna değişir işlemci kullanımı da genelde gpu %90+ işlemci kullanımı ekran kartı kullanımından az ise normal gözüyle bakılıyor. Benim cs de ekran kartı kullanımı %45 işlemci %17 18 mesela ( fps sabitledim ) oyundan oyuna değişir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,374
Üyeler
183,986
Son üye
YoungYaso
Geri