- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam imkansız veya sistem düşükse olabilirşuan valo açık 2gb ram tüketiyor
Hocam imkansız veya sistem düşükse olabilirşuan valo açık 2gb ram tüketiyor
bu mantıkla 128gb ram taksın o zamanBütçe varsa, yapmamak için bir sebep yok.
Ortalamadan daha yüksek bir miktar var zaten, ancak yeterli görmüyorsa ve bütçesi de varsa, yükseltmek isteyebilir.bu mantıkla 128gb ram taksın o zaman
O gereksizbu mantıkla 128gb ram taksın o zaman
Evet hocam ztn ucuz yaniOrtalamadan daha yüksek bir miktar var zaten, ancak yeterli görmüyorsa ve bütçesi de varsa, yükseltmek isteyebilir.
sistem ddr4 mü ?O gereksiz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet hocam ztn ucuz yani
Yoksistem ddr4 mü ?
valla kankam bende yakın zamanda ddr5 sistem dizdim 32 ram taktım bana hiç sıkıntı çıkarmadı ama diyorsan ki ben render işlerinde kullanıyorum youtube da videoları izleyerek daha iyi bilgi edinebilirsin ama 32gb ram fazla fazla yeterli olur 64e gerek yok paran cebinde kalsınYok
Dddr 5 hocam yani aynı anda 3 oyun ve bazı sekmeler açtığım oluyor ozmn sorun yaratırmı diye yükselteyim dedim anakart işşlemcide dedğiştim ondan bir kerede hallediyim dedim
MSI Afterburner ile RAM kullanımını ekleyerek bakabilirsin, böylece ne kadar RAM tükettiğini görebilirsin. Gördüğüm kadarıyla RAM daha fazla kullanılıyor, bu yüzden eğer geçebiliyorsan 64 GB'a geçebilirsin. Zaten DDR5 sisteminin önü çok daha açık. DDR4 olsa belki diyebilirdim, çünkü DDR4'ün ömürleri dolmaya yakın ama DDR5'in önü çok açık, bu yüzden mantıklı bir yükseltme olabilir.Yok
Dddr 5 hocam yani aynı anda 3 oyun ve bazı sekmeler açtığım oluyor ozmn sorun yaratırmı diye yükselteyim dedim anakart işşlemcide dedğiştim ondan bir kerede hallediyim dedim
Kral benim sistemde mi sorun var bilmiyorum ama pc hocasının r7 9800x3d ve 5080 li sistemine baktım benle işlemci ekran kartı aynı ondada 10 12 gb valoda kullanıyordu sadece win11 de 5 gb kullanıyor ondan dedim ben yan ekran dan aimlabs mc fln da açıyorum emin değilim yanivalla kankam bende yakın zamanda ddr5 sistem dizdim 32 ram taktım bana hiç sıkıntı çıkarmadı ama diyorsan ki ben render işlerinde kullanıyorum youtube da videoları izleyerek daha iyi bilgi edinebilirsin ama 32gb ram fazla fazla yeterli olur 64e gerek yok paran cebinde kalsın
Niye patlıyımİlla o 4 slota RAM takıp patlayacak ama ne diycen işte.![]()
Boşta 30 kullanıyor oyunda 60 70MSI Afterburner ile RAM kullanımını ekleyerek bakabilirsin, böylece ne kadar RAM tükettiğini görebilirsin. Gördüğüm kadarıyla RAM daha fazla kullanılıyor, bu yüzden eğer geçebiliyorsan 64 GB'a geçebilirsin. Zaten DDR5 sisteminin önü çok daha açık. DDR4 olsa belki diyebilirdim, çünkü DDR4'ün ömürleri dolmaya yakın ama DDR5'in önü çok açık, bu yüzden mantıklı bir yükseltme olabilir.
Geçenki konuda anlattık bunları hep.Kral benim sistemde mi sorun var bilmiyorum ama pc hocasının r7 9800x3d ve 5080 li sistemine baktım benle işlemci ekran kartı aynı ondada 10 12 gb valoda kullanıyordu sadece win11 de 5 gb kullanıyor ondan dedim ben yan ekran dan aimlabs mc fln da açıyorum emin değilim yani
Niye patlıyım
Boşta 30 kullanıyor oyunda 60 70
Hocam patlarsam kullanmam bide kesin değil sorun yaratıp yaratmıycağıGeçenki konuda anlattık bunları hep.