Bios ram ayarı sonrası PC açılmıyor

Mehmet271

80+
Reaksiyon skoru
2
Bios ram ayarı sonrası PC açılmıyor xmp profil 1 seçtim ve kaydettim ama PC açılmadı ve öttü kapatıp tekrar açtım ve yine açılmayıp öttü ekran gelmiyor yani biosa giremiyorum ne yapmalıyım

Bios ram ayarı sonrası PC açılmıyor xmp profil 1 seçtim ve kaydettim ama PC açılmadı ve öttü kapatıp tekrar açtım ve yine açılmayıp öttü ekran gelmiyor yani biosa giremiyorum ne yapmalıyım
bios pilini çek 6 saniye bekle geri tak xmp yerine expo seç.

Bios pilini çıkarıp 1dk sonra geri tak bios sıfırlanmış olucak.
Raminiz sorunlu olabilir, benim önceki sistemde de xmp de kendi mhz inde çalıştığında sistem açılmıyordu. 3000mhz yerine 2933 seçtiğimde çalışıyordu

Clear CMOS yapıp biosu açtım şuan ama xmp yi nasıl Expo yapicam bilmiyorum üzerine tıklayınca bir şey olmuyor. Ana kart colorful b650m v15
bende onu diyecektim expo mod yapacaksın xmp yerine bu kadar :D

Nasıl yapicam bios ana sayfada xmp ye tıklıyorum ama herhangi bi seçenek çıkmıyor
Tam hakim olmadığımdan soruyorum, expo veya xmp ram profilleri intel ve amd için ayrı değil mi? Yani sisteminize bağlı amd ise expo, intel ise xmp değil mi?

Bios/oc/memory settings/ menüsünden Expo settingsten 1 ve 2. Profillere bak ona göre ver
Bios güncel değilse güncelle son guncellemede ram uyumluluğu için up attılar

Ekler

• 1000021431.jpg
    1000021431.jpg
    446.4 KB · Hit: 33
Geri