M2 SSD'im çok ısınıyor ne yapmalıyım?

Eyyubi

80+
Reaksiyon skoru
52
Merhabalar, bende Asus Tuf Gamin FX506hcb modeli bir laptop bulunmakta. İlk aldıktan sonra (2022) diğer boş ssd yuvasına yeni bir ssd almıştım. 1TB WD Blue marka. son 1-2 aya kadar sorun yoktu. Ama sonrasında ssd sorun çıkarmaya başladı kendi kendine dosya silemeye, diski görmemeye falan başladı. Sonra bozuk olduğunu anladım. Daha 1-2 hafta geçmedi Samsung 990 Pro 2TB modelini aldım. Yedekleme vs yaptığımdan bilgisayarı tam olarak kullanmam biraz sürdü. Daha 2-3 gündür tam olarak kullanmaya başladım fakat şu anda da Samsung m2 ssd çok ısınmaya başladı ve kullanım %100lerde sürekli. MyAsus'tan teşhis aracıyla tarama yaptım ve depolamada hata olduğunu teknik servise götürmem gerektiğini söyledi. Aynı durumu veya benzerini yaşayan var mı? sorun ne olabilir? nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Bu arada ssd sıcaklığı %100 kullanım olduğu için sürekli 80-90 aralığında seyrediyor, en ufak fikri olan varsa çok sevinirim.

1- CMD'yi yönetici modunda açın.
2-Bu komutu kopyalayıp yapıştırın ve ardından Enter'a basın.
sc stop “SysMain” & sc config “SysMain” start=disabled
ben bunu yapmıştım düzelmişti denemenizi öneririm.

Buna benzer soğutucular tercih edebilirsin.
teşekkürler alacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1- CMD'yi yönetici modunda açın.
2-Bu komutu kopyalayıp yapıştırın ve ardından Enter'a basın.
sc stop “SysMain” & sc config “SysMain” start=disabled
ben bunu yapmıştım düzelmişti denemenizi öneririm.
teşekkürler ssd kullanımı düştü fakat normal ortalam sıcaklık 50-60 civarı oluyor :) o da laptop olduğu için ve ped olmadığı için normal sanırım

teşekkürler alacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler ssd kullanımı düştü fakat normal ortalam sıcaklık 50-60 civarı oluyor :) o da laptop olduğu için ve ped olmadığı için normal sanırım
normaldir hocam benim ssd de şuan boşta 40 derece gösteriyor. yardımcı olduysak ne mutlu.

Geri