Beyler phantom spirit takmaya calisiyorum fakat yapamiyorum. Sogutuclarin dörtlü ve üçlü ucu var. 2 tane sogutucu var. Ve coklayici var. Coklayiciyi cpu ya taktim da uclari yapamiyorum acil yardim. Rrsimler linkte.
1. fotodakiler argb girişleri .Beyler phantom spirit takmaya calisiyorum fakat yapamiyorum. Sogutuclarin dörtlü ve üçlü ucu var. 2 tane sogutucu var. Ve coklayici var. Coklayiciyi cpu ya taktim da uclari yapamiyorum acil yardim. Rrsimler linkte.
![]()
![]()
onu anakarttaki beyaz 3 pinli bölğme takman gerekli siğer pinli soket ise diğer ledlere atlama için .1. fotodakiler argb girişleri .
Çoklayıcı olarak fanları birleştirip anakart cpu fan takiyorsunBeyler phantom spirit takmaya calisiyorum fakat yapamiyorum. Sogutuclarin dörtlü ve üçlü ucu var. 2 tane sogutucu var. Ve coklayici var. Coklayiciyi cpu ya taktim da uclari yapamiyorum acil yardim. Rrsimler linkte.
![]()
![]()
Çoklayıcı olarak fanları birleştirip anakart cpu fan takiyorsun
3 lü olan pinleri (argb) eğer anakartin destekliyors argb soketine yoksa kasanin argb kontrolcüsü varsa ona takıyorsun
Kelebek yapabilrsin 2 sini birbirine geçirip tek kalan tek soketi taakabilirsin
Coklayicinin uclarindan biri 4lu biri 3luHocam 3lü buraya degil mi ? Coklayiciya da 4luleri takacagim herhalde. Peki kapagi kapan olan uçlar var onlar nrdir ?![]()
Bak şimdi erkek dişi olanlari birbirine geçiriyorsun sonra o resimdeki yere sokuyorsun önce 2 argb birbirine bağla dişiyi anakarta geçir diğer kalan erkegin kapakla tekrar kapat dursunHocam 3lü buraya degil mi ? Coklayiciya da 4luleri takacagim herhalde. Peki kapagi kapan olan uçlar var onlar nrdir ?![]()
Hocam çoklayicilardan birinin ucu 3lü birinin 4lü. Ben bir ucununa bir fanin 3lüsünü , dıger ucuna dıger fanin 4lusunu taksam calisir mi ? Argb falan istemiyorum lanet olsun1. fotodakiler argb girişleri .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
onu anakarttaki beyaz 3 pinli bölğme takman gerekli siğer pinli soket ise diğer ledlere atlama için .
Hocam ben hayatimda daha once bilgisayarin b sini bilmeyen biriyim. Yani ben erkek dişi falan anlamam. Senin anlattiklarin anladigim 3lüler argb için. Hocam ben kodlayarak anlatacagim lutfen yardim et. Çoklayıcınin bir ucu 4lü diger ucu 3lü. Fanlarında 3 ucu var. Biri 4lü , biri kapakli 3lü , biri normal 3lü. Bir de beyaz 5v argb soketi var. Şimdi ben neyi neyle bağlayacagim ? Allah aşkina yardim edin yoksa kiracagim bunu.Bak şimdi erkek dişi olanlari birbirine geçiriyorsun sonra o resimdeki yere sokuyorsun önce 2 argb birbirine bağla dişiyi anakarta geçir diğer kalan erkegin kapakla tekrar kapat dursun
Hocam , cpu fan soketine argb takmissiniz diyorsunuz ama baska cogaltici cikmadi. Yani yok. Baska takabilecegim bir sey yok. Ben yarin bu sistemi aldigim yere kendim götürüp taktıracagim. Benim yapabilecegim degil bu şeyler. Yoksa dedigim gibi ramak kaldi tekmeleyecegim zor tutuyorum kendimiHocam kutudan 4 pinli 2 ye çoklayıcı var onu fanın 4 pinli 2 iki fan kablosunu teke çeviren o aparata bağlayacaksın .
Alıntıyı görüntüle
3 pinli oanı ise anakartta varsa 3pinli argb portuna bağlayacaksın yoksa kasadaki argb kontrolcüsüne .
Alıntıyı görüntüle
şuan 2. fotoğrafta cpu fan soketine argb takmışsınız yakarsınız o şekilde 4 pnili fan çoklayıcısı bağlanması gerekli .
Alıntıyı görüntüle
Hocam kutu içeriğine iyi bakın 2 fan kablosunu tek fan girişine çeviren aparat çıkıyor . (Aynı modeli bizzat bende kullanıyorum)Hocam , cpu fan soketine argb takmissiniz diyorsunuz ama baska cogaltici cikmadi. Yani yok. Baska takabilecegim bir sey yok. Ben yarin bu sistemi aldigim yere kendim götürüp taktıracagim. Benim yapabilecegim degil bu şeyler. Yoksa dedigim gibi ramak kaldi tekmeleyecegim zor tutuyorum kendimi
Hocam yok. Yalan mi soyleyecegim vallahi yok.Hocam kutu içeriğine iyi bakın 2 fan kablosunu tek fan girişine çeviren aparat çıkıyor . (Aynı modeli bizzat bende kullanıyorum)
Hocam kutu içeriğimi eksik ? Sizin aldığınız modelde kaç fan var ?Hocam yok. Yalan mi soyleyecegim vallahi yok.
İki fan varmış hocam bence gözünüzden kaçtı 2 kabloyu teke çeviren aparat çıkması lazımdı .Hocam kutu içeriğimi eksik ? Sizin aldığınız modelde kaç fan var ?
3 pin girişler 5 volt sadece ışıklandırmayı kontrol etmen için 4 pin girişlerde 12 volt fanların dönmesi için gücü sağlar. 4 pin kabloları ayrı bir çoklayıcı varsa ona takacaksın sonra o çoklayıcıyıda cpu fan girişine bağlayacaksın. 3 pin olan kablolarıda birbirine bağlayacaksın ve sonra anakartında 3 pin argb girişi varsa oraya bağlayacaksın.
B650mrHocam kutu içeriğimi eksik ? Sizin aldığınız modelde kaç fan var ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İki fan varmış hocam bence gözünüzden kaçtı 2 kabloyu teke çeviren aparat çıkması lazımdı .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu durumda fanların birini cpu fan soketine diğerini ise cha fan soketine takmalısın . Anakart modelin nedir ?