Montofteam
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 840
Valla kız iyi kurtulmuş sizden. Yav kardeşim senin inandığın kitapta açıkça mezheplere bölünmeyin dememiş mi? Mezhep olayı mantıklı değilken sen neden çevrene uyup sevdiğin kızdan vazgeçiyorsun. Daha 5 vakit namazın farz olduğundan haberi olmayan camiye cumadan cumaya ya da bayram namazından bayram namazına giden sözde müslümanların dini meselelerdeki sözlerini dikkate alma onlar en hadsizi olur bu konularda.Dostlar merhaba uzun zamandır kafamı karıştıran bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
2.5 senelik ilişkim vardı 1 ay öncesine kadar ailevi sebeplerden dolayı bitirmek “zorunda” bırakıldım.
Her şey normal gidiyordu ta ki ailemle tanıştırana kadar. Sevgilimi annemle tanıştırdım annem kızı çok sevdi etti. Beraber kahve içmeye gitmeler, yemek yemeye gitmeteler hatta annem ve sevgilim buluşup sohbet muhabbet dahi ediyorlardı. Ama annem bir gün “oğlum bu kız Alevi mi? Aleviyse baban onay vermez bu ilişkiye” dedi.
“Hayır anne ne alakası var” diye geçiştirdim.
Ama cidden bilmiyordum ilişkinin 2. Senesinde öğrendim hiç sormamıştım ve böyle şeylere çok kafaya takan biri değilim. Ben kızı çok seviyorum hala da seviyorum evlilik düşünüyordum arkadaşlarım ve ailem kafamı çok bulandırdı. Arkadaşlarım “sen camiye gidersin onlar Cemevine gider” sizin yaşam tarzlarınız uymaz olmaz etmez dediler hep.Bende madem ilerisini göremiyorum bitirmek dogru olacak diye bi karar aldım ve bitirdim. Ama çok pişmanım kız çok ağladı etti gözyaşı döktü ben eve gelince kendi başıma çok ağladım. Barışmak istiyorum ama korkuyorum her şeyden. Alevi biri ile sunni biri olabilir mi ne yapmam gerek.
Enam suresi 159:
Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir
Meryem suresi 37:
Kendi aralarından çıkan hizipler ihtilafa düştüler. Büyük bir günün tanıklığından ötürü vay o inkârcıların haline!
Rum suresi 32:
Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür.