Creatin saçlarımı döktü

oğuzhan18

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,669
Arkadaşlar merhaba 6 ay spora gittim. Kilo vermek için belirli bir aydan sonra kardiyo kestim ağırlık çalıştım. 94 kilodan 85 k. G kadar düştüm ve sonrasında saçlarım çok yıprandı tepe bölgesi açıldı. Ön saçlarım artık sol yukarı doğru şekil almıyor çok az ön tarafta da açılma oldu. Açıkçası çık seyrek artık. İnternetten doktorla konuştum. saç ekimi için çok erken sizin için saçlarınız incelmiş ve kullandığınız creatin gibi ürünler saç dökülmelerini hızlandırır dedi bana set serum gibi şeyler önerdi. saç ekimi olmadan sizce düzelme şansı var mı?

Ekler

• Screenshot_20250511_171302.webp
    Screenshot_20250511_171302.webp
    23.3 KB · Hit: 88
  • Screenshot_20250511_171134.webp
    Screenshot_20250511_171134.webp
    34.5 KB · Hit: 87
  • Screenshot_20250511_171045_com.whatsapp.webp
    Screenshot_20250511_171045_com.whatsapp.webp
    46.4 KB · Hit: 86
  • IMG-20250511-WA0056.webp
    IMG-20250511-WA0056.webp
    418.8 KB · Hit: 86
Dökülen saçları geri çıkartamazsın ama saç tellerin ince denildiği gibi. İnceldi mi yoksa zaten ince miydi bilmiyorum ama ince teller için yapılan bakımlar var araştır derim. Doktoruna danışarak PRP de yapabilirsin dökülmeleri azaltmak için.

Dökülen saçları geri çıkartamazsın ama saç tellerin ince denildiği gibi. İnceldi mi yoksa zaten ince miydi bilmiyorum ama ince teller için yapılan bakımlar var araştır derim. Doktoruna danışarak PRP de yapabilirsin dökülmeleri azaltmak için.
Konuştuğum kişide prp dedi. Ektirmek için gerek yok dedi incelmiş saçların dedi. Fotolarda çok normalken böyle olması canımı sıkıyor malesef. Boşluklarda çıkma olasılığı nedir onuda merak ediyorum.

Konuştuğum kişide prp dedi. Ektirmek için gerek yok dedi incelmiş saçların dedi. Fotolarda çok normalken böyle olması canımı sıkıyor malesef. Boşluklarda çıkma olasılığı nedir onuda merak ediyorum.
Benim de klasik olarak erkek tipi saç dökülmesi oldu. Kenarlar genetik olarak açıldı. Bazen bebek saçları gibi ince saçlar çıkıyor bir süre sonra bakıyorum yoklar. Belki uzun süreli bakımda vs vs hafif hafif çıkarlar ama bana söylenen genel de dökülen saçların geri çıkması diye bir şey yok.

kreatin yalnız başına saçınızı dökemez ama genetiğinizde varsa süreçi hızlandırır bu yüzden ben kreatin kullanmıyorum.

Benim de klasik olarak erkek tipi saç dökülmesi oldu. Kenarlar genetik olarak açıldı. Bazen bebek saçları gibi ince saçlar çıkıyor bir süre sonra bakıyorum yoklar. Belki uzun süreli bakımda vs vs hafif hafif çıkarlar ama bana söylenen genel de dökülen saçların geri çıkması diye bir şey yok.
Anladım bana bu seti önerdiler. Ve prp plazma söylediler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kreatin yalnız başına saçınızı dökemez ama genetiğinizde varsa süreçi hızlandırır bu yüzden ben kreatin kullanmıyorum.
Doktorda öyle söyledi. Hızlandırdığını. İş işten geçti artık malesef. Set önerdiler banada pro plazma tedavisi söyledi setin fiyatı 9k fiyatı varmış.

Ekler

• Screenshot_20250511_180142.webp
    Screenshot_20250511_180142.webp
    48.2 KB · Hit: 38
Anladım bana bu seti önerdiler. Ve prp plazma söylediler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doktorda öyle söyledi. Hızlandırdığını. İş işten geçti artık malesef. Set önerdiler banada pro plazma tedavisi söyledi setin fiyatı 9k fiyatı varmış.
pahalıymış hocam valla

Kreatinin saç dökme ihtimali yok
Genetik ve hormanel denge

Saç dökülmesine neden olan hormonlar şunlardır:

1. Östrojen: Dengeli bir östrojen hormonu, saçların düzenli şekilde uzamasını sağlar. Ancak dengesizliği saçların incelmesine ve dökülmesine yol açabilir. 1
  2. Kortizol: Stresli durumlarda vücut tarafından üretilen kortizol, aşırı miktarda saç dökülmesine neden olabilir. 1
  3. İnsülin: İnsülin hormonunun yüksek seviyeleri de saç dökülmesini tetikleyebilir. 1
  4. Androjen (DHT): Erkek tipi saç dökülmesinde etkili olan Dihidrotestosteron (DHT) hormonu, saç foliküllerini zayıflatarak dökülmelere yol açar. 34
  5. Tiroid Hormonu: Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidizm) saç dökülmesine neden olabilir. 23

Alacaksın dermaroller her akşam yapacaksın
Yukardaki hormonları yükseltmek için takviye alacaksın
Söyle düşün cımbızla kıl aldığında kökü ile gelir ama tekrar çıkar

Creatin saç dökmez creatin in hiçbir zararı yoktur 1.5 senedir spor yapıyorum ve aktif Kreatin kullanıcısıyım hiçbir dökülme vs yaşamadım saç dökülmesi genetiktir şu var ama DHT hormonu Kreatin kullan ya da kullanma hiç farketmez spor yapanlarda özellikle bu hormonlar yükselir bu da saçların uzamasını bir tık yavaşlatır ama dökülme vs yapmaz hormonlarına baktır sen öncelikle kan testi vs yaptır eksik vitaminlerin vs varsa onları al kullan creatin ile alakası yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,040
Üyeler
174,294
Son üye
skibiditoiletrizzzz
Geri