Modem interneti ne kadar etkiler?

Hisoka

80+
Reaksiyon skoru
50
Beyler uydulu internet kullanıyorum mahallede fiber için imza topladılar ki mahallede daha internet altyapısı yok ama bu süreç baya uzun sürer 32 mbps uydulu internet kullanıyorum gece tek başıma kullanırken diğerleri uyurken oyunda 10 ping alıyorum ama gündüzleri uyanıkken evdekiler pingim 30-200 arası kötü sabit değil oynanmıyor evdekiletden mi kaynaklı acaba yada internet sağlayıcımdaj mi bilemiyorum aradığımda internetinde bir sorun yok diyor Tenda n301 gibi baya eski bi modeme sahibim yeni bir modeme geçmeli miyim ? Çok fark eder mi

Kablolu mu bağlanıyorsun bilgisayara kablosuz mu? Modem çok eskiyse işlemcisi çok fazla cihazı kaldıramayıp ping artışı yaşıyor olabilirsin kablolu bağlantı olsa dahi. Güncel bir modem alıp denemeni tavsiye ederim

Kablolu mu bağlanıyorsun bilgisayara kablosuz mu? Modem çok eskiyse işlemcisi çok fazla cihazı kaldıramayıp ping artışı yaşıyor olabilirsin kablolu bağlantı olsa dahi. Güncel bir modem alıp denemeni tavsiye ederim
Ethernet kablolu bağlanıyorum pcye benimde aklımda o var ama abim ne gerek var diyor

Ethernet kablolu bağlanıyorum pcye benimde aklımda o var ama abim ne gerek var diyor
Şöyle söyleyeyim üniversitedeyken öğrenci evinde dandik bir modemimiz vardı normalde 3 bilgisayar kablolu şekilde cs girdiğimizde hiç ping olmazdı ama telefonlardan sadece wifi ağına bağlandığımızda bile ping yükseliyordu çünkü modemin içinde bulunan işlemci çok dandik olduğu için ne kadar fazla cihaz bağlanırsa o kadar ping artışı oluyordu

Şöyle söyleyeyim üniversitedeyken öğrenci evinde dandik bir modemimiz vardı normalde 3 bilgisayar kablolu şekilde cs girdiğimizde hiç ping olmazdı ama telefonlardan sadece wifi ağına bağlandığımızda bile ping yükseliyordu çünkü modemin içinde bulunan işlemci çok dandik olduğu için ne kadar fazla cihaz bağlanırsa o kadar ping artışı oluyordu
Abim diyoki gün içinde gene pingin olacak internetin yavaşlayacak gün içinde evde 5 kişi aktif interneti kullanıyor mobilden gene pingin olur yeni modem biseyi değiştirmez falan

Abim diyoki gün içinde gene pingin olacak internetin yavaşlayacak gün içinde evde 5 kişi aktif interneti kullanıyor mobilden gene pingin olur yeni modem biseyi değiştirmez falan
Modem marka modelin nedir

Ekler

• IMG_20250514_192037.webp
    IMG_20250514_192037.webp
    217.8 KB · Hit: 22
Yeni alacağın modemde wifi hızını yavaşlatırsın örneğin 30 mbps internet varsa wifi den en fazla 15 mbps hız verirsin bu şekilde pingini daha az etkiler. Ayarın ismi Qos olması lazımdı tam emin değilim bilgi sahibi arkadaşlar yazar belki ya da internetten araştırabilirsin. Amazondan alıp denersin olmadı yoksa iade edersin

ne kadar kişi bağlanırsa o kadar ping çıkar. ayrıca gece yarısından sonra internet kullanmak daha az pingle oynamanı sağlar. sadece evdekilerin bağlanmaması değil diğer abone sahiplerinin de kullanmaması internet hızının düşmemesine sebep verir. istediğin modemi alsanda birileri internete bağlandığında pingin çıkar. ha iyi modem alıp diğer bağlanan kişilerin internetini kısıtlarım diyorsan o başka :D

Geri