Monitör ayarlarında yardım

pena666

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar Monitörüm ViewSonic VX2428J Modeli mevcut VALORANT oyuncusuyum monitör 180hz (overclock ile) oluyor fakat ben overclock yapınca sanki input lag yaşıyorum hissediyorum bu konuda ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim kısaca monitör ayarları şunlardır;

Adaptive-Sync : ( kapalı kullanıyorum)
HDR : Kapalı
MPRT : Açık
OverClocking : Kapalı (165 hz)
Ekonomi Modu : Standart Kullanıyorum Modlar Şu Şekilde ; Standart, En iyi hale getir, Koru, Güç tasarrufu.
DDC/CI : açık
Dp 1.1 : kapalı

Sistemim şu şekildedir ;

Ekran Kartı : RX 580 8GB
İşlemci : R 5 4500
Ram : 16 GB Ram
Anakart : MSI A320M-A PRO

VALORANT için en düşük gecikmeyi alacak ayarlar bunlar mı? yoksa hangisini açıp hangisini kapatmam gerektiğinde yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

radeon gecikme önlemeyi aç
adaptive sync compatibleyi aç
syncyide aç knkm
fpsi monitor hz sabitleki yırtılma olmasın
valorantı tam ekran modunda çalıştır
valorant ayarlarında varsa amd düşük gecikme teknolojisinide aç (csde vardı valodada vardır)

radeon gecikme önlemeyi aç
adaptive sync compatibleyi aç
syncyide aç knkm
fpsi monitor hz sabitleki yırtılma olmasın
valorantı tam ekran modunda çalıştır
valorant ayarlarında varsa amd düşük gecikme teknolojisinide aç (csde vardı valodada vardır)
dediklerini yapacağım + valorantın içinde amd düşük gecikme teknolojisi maalesef yok hocam

Hocam bu videodaki disk temizleme ile ilgili olanlar hariç hepsini yapın. Nvidia kullanmadığınız için o bölümüde es geçin.

Buna ek bende bir iki bişey söyleyeyim
İşlemcinizi nihai performansa çekin nasıl yapılır bilmiyorsanız googledan bakın çok basit. Gamebar ile birlikte windows ayarlarından gereksiz olan bütün uygulamaları kapatın, masaüstü sağtıktan biyerlere girip oraya oyun exesini ekliyorduk pcde değilim kurcalayın bulursunuz oraya valorantın win64 exesini koyun, monitör hzsinden emin olun. Oyuna girdikten sonra görev yöneticisi-ayrıntılar valowin64ship exe sağ tık öncelik ayarlayın, Oyunu en düşük grafiklerde ve oyun içinden çok izlekli görselleştrme açık oynayın, Valo oynarken arkada başka şeyler açmayın sadece valo kalsın, Valo içinden ayarlar genel beta saf girdi süresi açın ekran kartınında düşük gecikme modunu açın hocam bunlar işinize yarayacaktır bişeyler daha vardıda hepsini unuttum aklıma gelirse yada video vb bulursam paylaşırım. Mprt açık ve kapalıyken ghosting testi yapın ona göre ayarı açım veya kapatın.

Hocam bu videodaki disk temizleme ile ilgili olanlar hariç hepsini yapın. Nvidia kullanmadığınız için o bölümüde es geçin.

Buna ek bende bir iki bişey söyleyeyim
İşlemcinizi nihai performansa çekin nasıl yapılır bilmiyorsanız googledan bakın çok basit. Gamebar ile birlikte windows ayarlarından gereksiz olan bütün uygulamaları kapatın, masaüstü sağtıktan biyerlere girip oraya oyun exesini ekliyorduk pcde değilim kurcalayın bulursunuz oraya valorantın win64 exesini koyun, monitör hzsinden emin olun. Oyuna girdikten sonra görev yöneticisi-ayrıntılar valowin64ship exe sağ tık öncelik ayarlayın, Oyunu en düşük grafiklerde ve oyun içinden çok izlekli görselleştrme açık oynayın, Valo oynarken arkada başka şeyler açmayın sadece valo kalsın, Valo içinden ayarlar genel beta saf girdi süresi açın ekran kartınında düşük gecikme modunu açın hocam bunlar işinize yarayacaktır bişeyler daha vardıda hepsini unuttum aklıma gelirse yada video vb bulursam paylaşırım. Mprt açık ve kapalıyken ghosting testi yapın ona göre ayarı açım veya kapatın.
videoyu izlemeden cevaplıyorum yorumunuzu hocam;

Dediklerinizin hepsi yapılı hatta Win11 LTCS sürümünü kullanmaktayım bilginiz var ise arka plan uygulamaları yok oyun için dediğiniz ayarların hepsi yapılı ve bilgim dahilinde dediğiniz videoyu izleyeceğim. MPRT açıkken ghosting olmuyor. İlginiz için teşekkürler!

Nasıl ne alemdeyiz hocam?

Valorantın içinde NVIDIA Reflex Düşük gecikme mevcut fakat AMD düşük gecikme gibi bir ayarı mevcut değil eğer var ise ben ekran kartım desteklemiyor olabilir
ozaman valorantta o özellik yok verdiğim ayarlarla minimum gecikme alıcaksın ancak unutma alacağın gecikme monitörünün kaç ms olduğuna bağlı 0.3 veya 0.5 ms monitörleri tercih etmelisin min gecikme için

ozaman valorantta o özellik yok verdiğim ayarlarla minimum gecikme alıcaksın ancak unutma alacağın gecikme monitörünün kaç ms olduğuna bağlı 0.3 veya 0.5 ms monitörleri tercih etmelisin min gecikme için
Monitörüm ViewSonic VX2428J 180hz 0.5 MS MPRT tam ismi budur

Geri