Yardım Monitör Alma Konusunda Yardım.

AshenOne

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
196
Merhaba arkadaşlar, yeni bir monitöre ihtiyacım var. Mevcutta Samsung Odyssey G6 G65B QHD modelini kullanıyorum. Bunun yanına üzmeyecek bir model arıyorum. Günde 10 saat gibi uzun süreler açık kalacak ve sağlık açısından da titreşimsiz olması benim için önemli bir durum. Ayrıca renk doğruluğu da önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçe olarak belli bir şey yok ama çok uzun süre kullanacağım için zaten OLED eleniyor. 2K tercih ediyorum ama önerilere açığım.

Merhaba arkadaşlar, yeni bir monitöre ihtiyacım var. Mevcutta Samsung Odyssey G6 G65B QHD modelini kullanıyorum. Bunun yanına üzmeyecek bir model arıyorum. Günde 10 saat gibi uzun süreler açık kalacak ve sağlık açısından da titreşimsiz olması benim için önemli bir durum. Ayrıca renk doğruluğu da önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçe olarak belli bir şey yok ama çok uzun süre kullanacağım için zaten OLED eleniyor.
1080p 2k 4k ?

https://www.amazon.com.tr/dp/B0GSQDRJZG?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Kroniği vs hakkında bilgim yok fakat lg nin panelleri sağlam. Kasa olarakta sağlam ürünler üretiyor ben 1080p lik 24gs65f b modelini kullanıyorum memnunum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür hocam değerlendiricem, peki renk ve ips de olan bazı sorunlar varmış sanırım, daha önce ips kullanmadım ips glow diyorlar galiba. O durumlarda nasıl?
Glow durumu panelden panele monitörden monitöre değişiyor. IPS panel monitörler özellikle siyah gri gibi koyu renkleri neredeyse veremiyor. Ama diğer renkleri va ve tn panele göre çok daha canlı ve yüksek kontrast ta verebiliyor. Glow meselesi siyah renk için geçerli. Maaleseff ki glow meselesi yüzünden siyah renkler koyu grimsi bir tona dönüşüyor.

IMG_20260508_224211.webp

Şöyle örnek olması amaçlı atayım.

Glow durumu panelden panele monitörden monitöre değişiyor. IPS panel monitörler özellikle siyah gri gibi koyu renkleri neredeyse veremiyor. Ama diğer renkleri va ve tn panele göre çok daha canlı ve yüksek kontrast ta verebiliyor. Glow meselesi siyah renk için geçerli. Maaleseff ki glow meselesi yüzünden siyah renkler koyu grimsi bir tona dönüşüyor.

Alıntıyı görüntüle
Şöyle örnek olması amaçlı atayım.
Teşekkür ederim hocam zahmet oldu. Tüm modeller bi karşılaştırayım. Bu aralar pek düzgün monitör yok gibi geliyor bana.

Merhaba arkadaşlar, yeni bir monitöre ihtiyacım var. Mevcutta Samsung Odyssey G6 G65B QHD modelini kullanıyorum. Bunun yanına üzmeyecek bir model arıyorum. Günde 10 saat gibi uzun süreler açık kalacak ve sağlık açısından da titreşimsiz olması benim için önemli bir durum. Ayrıca renk doğruluğu da önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçe olarak belli bir şey yok ama çok uzun süre kullanacağım için zaten OLED eleniyor. 2K tercih ediyorum ama önerilere açığım.

Teşekkür ederim hocam zahmet oldu. Tüm modeller bi karşılaştırayım. Bu aralar pek düzgün monitör yok gibi geliyor bana.
Estağfirullah hocam pc hocası işbirliği ile lg yi video çekmiş izleyip yorumlayabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,717
Üyeler
197,541
Son üye
liIjho
Geri