Aslında zor degil bunları halletmek.
Ama sıralama ve programları dogru kullanırsan sıkıntısız yaparsın.
Birazda tecrube gerekir,
1-Mesela uuptan yarı modlu sekilde edge ve diğer gereksiz uygulamaları çıkartarak iso indirirsin.
2-msmg ye baglar ondrive ve directx, vsdudioları eklersin, btun sürümleri açtıgı için burada her sürümü ilmeç, icon, tema vs degiştirirsin. W11 de klasik sag tık ayarlarsın.
3-ntlite baglar (elinde hazır ayar sablonu varsa tek tık) reg, guncelleme vs ayarları
en ince ayrıntısına kadar modlarsın ( xml yoksa (oyun, hafif, gizli) seçenekleri var kendine gore seçer oto ayarlar.
4- iso boyut dusurmek için wim i çıkartıp recovery sıkıstırma 100/30 sıkıstırırsın.
5- poweriso vs ile isonu mont edersin vs.
En basit yontem kabaca bu sekilde.
Kurulu sistemde debload yapmak hele edge birçok bileşenle ilişkilendirildiği için silinse bile salı guncellemeleri ile tekrar kurulabilme durumu olur, yada sistemi bozabilir.
Forumda maviekran hataları yazılımsalda bu sekilde oldugunu çogunlukla gormuştuk.
Benim gittiğim yontem bu.
Msmg ye mecbur baglıyorum çunku ntlite de her surumu tek açtıgı için ilmeç,icon, tema arka plan vs tek tek baglayıp yapmam gerek.
En basit kendine gore iso modlamanın yol haritası bu..,,
Burada paylasmıstım yarı modlu edge ve gereksiz bileşenleri çıkartma, ayrıntısına kadar:
Daha önce Harbikız ın paylasımında ini ve txt paylasmıstım, Buradaki amacımız kullanmadıgımız uygulamaları indirmeyerek mümkünce yalin ISO indirmek..
forum.donanimhaber.com