Windows zorlama sorunları

Reaksiyon skoru
29
Windows artık zorla uygulama kullandırıyor. One drive diye zorla kullandırıyor siliyorsun nasıl oluyorsa resimlerin vb hepsini kopyalıyor oradan da silemiyorsun. Edge kaldıramıyorsun. Kullanım desen sürekli kendi ayarlarını veriyor. Linux da kod yazar gibi program kurma olayı olmasa direk geçecem.

Windows artık zorla uygulama kullandırıyor. One drive diye zorla kullandırıyor siliyorsun nasıl oluyorsa resimlerin vb hepsini kopyalıyor oradan da silemiyorsun. Edge kaldıramıyorsun. Kullanım desen sürekli kendi ayarlarını veriyor. Linux da kod yazar gibi program kurma olayı olmasa direk geçecem.
Linux da illa kod yazacağını kim söyledi?
Program market var oradan tek tıkla yüklüyor zaten istediğini.
Linux update olayıda çok kolay. Tek tıkla çoğu zaman sistemi kapatmadan update oluyor sistem.

Mint kullanıyorum şu güzelliğe baksana.
Ayrıca minti bu duruma getirmek için 1 tane harf bile yazmadım Terminalde.
Herşeyin kendi eklentisi var tek tıkla indirip seçiyorsun arayüzü felan.

screenshot-from-2025-01-04-19-52-41-png.767418

screenshot-from-2025-01-04-19-53-30-png.767419

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows 7 start menü eklentisi var. Tıpatıp aynı başlat menü :D

Son düzenleme:
Linux da illa kod yazacağını kim söyledi?
Program market var oradan tek tıkla yüklüyor zaten istediğini.
Linux update olayıda çok kolay. Tek tıkla çoğu zaman sistemi kapatmadan update oluyor sistem.

Mint kullanıyorum şu güzelliğe baksana.
Ayrıca minti bu duruma getirmek için 1 tane harf bile yazmadım Terminalde.
Herşeyin kendi eklentisi var tek tıkla indirip seçiyorsun arayüzü felan.

screenshot-from-2025-01-04-19-52-41-png.767418

screenshot-from-2025-01-04-19-53-30-png.767419

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows 7 start menü eklentisi var. Tıpatıp aynı başlat menü :D
hocam linux işletim sistemi hakkında hiç bilgim yok 1 kere kurdum deneyim dedim deli oldum kod vb dediğim olay oradan mint ubuntuydu galiba. Mint hiç denemedim peki mint ile hiç oyun performansı denedin mi?

Son düzenleme:
Modlanmış windows kullan eğer profesyonel kullanıcıysan, tertemiz windows kuruyor herşeyi manuel kuruyorsun.

Modlanmış windows kullan eğer profesyonel kullanıcıysan, tertemiz windows kuruyor herşeyi manuel kuruyorsun.
O iş boş hocam. LTSC sürümünü kurdum 90 gün sonra pc kendi kendine kapanıyor geri açıyor lisans ücreti diye cracklanmıyorda. Cs deyin bir anda reset atıyor düşün.

1. aramaya edge yaz dosya konumu aç edge simgesine sağtıkla edgeyi sil
2. windows powershelli aç tam ekran yap
winget list yaz istenmeyen uygulamaların ID değerlerini kopyala sonrasında yine windows powershelde winget uninstall yaz koyladadığın ıd leri yapıştır enter bas
3. başka bir yöntem ise kayıt defterinden edge microsoft edge webview2 ile ilgili herşeyi silmek
bu yöntemlerin hepsi edge yada uzantıları silmek için en kolay yöntemlerdir bende edge silinmiş durumda
1747546879854.webp
1747547077969.webp

Aslında zor degil bunları halletmek.
Ama sıralama ve programları dogru kullanırsan sıkıntısız yaparsın.
Birazda tecrube gerekir,
1-Mesela uuptan yarı modlu sekilde edge ve diğer gereksiz uygulamaları çıkartarak iso indirirsin.
2-msmg ye baglar ondrive ve directx, vsdudioları eklersin, btun sürümleri açtıgı için burada her sürümü ilmeç, icon, tema vs degiştirirsin. W11 de klasik sag tık ayarlarsın.
3-ntlite baglar (elinde hazır ayar sablonu varsa tek tık) reg, guncelleme vs ayarları
en ince ayrıntısına kadar modlarsın ( xml yoksa (oyun, hafif, gizli) seçenekleri var kendine gore seçer oto ayarlar.
4- iso boyut dusurmek için wim i çıkartıp recovery sıkıstırma 100/30 sıkıstırırsın.
5- poweriso vs ile isonu mont edersin vs.
En basit yontem kabaca bu sekilde.
Kurulu sistemde debload yapmak hele edge birçok bileşenle ilişkilendirildiği için silinse bile salı guncellemeleri ile tekrar kurulabilme durumu olur, yada sistemi bozabilir.
Forumda maviekran hataları yazılımsalda bu sekilde oldugunu çogunlukla gormuştuk.
Benim gittiğim yontem bu.
Msmg ye mecbur baglıyorum çunku ntlite de her surumu tek açtıgı için ilmeç,icon, tema arka plan vs tek tek baglayıp yapmam gerek.
En basit kendine gore iso modlamanın yol haritası bu..,,
Burada paylasmıstım yarı modlu edge ve gereksiz bileşenleri çıkartma, ayrıntısına kadar:

Aslında zor degil bunları halletmek.
Ama sıralama ve programları dogru kullanırsan sıkıntısız yaparsın.
Birazda tecrube gerekir,
1-Mesela uuptan yarı modlu sekilde edge ve diğer gereksiz uygulamaları çıkartarak iso indirirsin.
2-msmg ye baglar ondrive ve directx, vsdudioları eklersin, btun sürümleri açtıgı için burada her sürümü ilmeç, icon, tema vs degiştirirsin. W11 de klasik sag tık ayarlarsın.
3-ntlite baglar (elinde hazır ayar sablonu varsa tek tık) reg, guncelleme vs ayarları
en ince ayrıntısına kadar modlarsın ( xml yoksa (oyun, hafif, gizli) seçenekleri var kendine gore seçer oto ayarlar.
4- iso boyut dusurmek için wim i çıkartıp recovery sıkıstırma 100/30 sıkıstırırsın.
5- poweriso vs ile isonu mont edersin vs.
En basit yontem kabaca bu sekilde.
Kurulu sistemde debload yapmak hele edge birçok bileşenle ilişkilendirildiği için silinse bile salı guncellemeleri ile tekrar kurulabilme durumu olur, yada sistemi bozabilir.
Forumda maviekran hataları yazılımsalda bu sekilde oldugunu çogunlukla gormuştuk.
Benim gittiğim yontem bu.
Msmg ye mecbur baglıyorum çunku ntlite de her surumu tek açtıgı için ilmeç,icon, tema arka plan vs tek tek baglayıp yapmam gerek.
En basit kendine gore iso modlamanın yol haritası bu..,,
Burada paylasmıstım yarı modlu edge ve gereksiz bileşenleri çıkartma, ayrıntısına kadar:
kral nasıl yapabilirim bunlara bilgim yok çok fazla

modlanmış windowslar da patlıyor, en iyisi linuxtür. Ama kimse sana burda detaylı öğretemez, aç yütüp linux nasıl kullanılır öğren, oyun oynacaksan da linux sana göre değil...

O iş boş hocam. LTSC sürümünü kurdum 90 gün sonra pc kendi kendine kapanıyor geri açıyor lisans ücreti diye cracklanmıyorda. Cs deyin bir anda reset atıyor düşün.
Kendi yaşadığın sorun bu, 4 yıldır hiçbir sorun yaşamadım ikimizin deneyimi farklı. Ben aşırı titiz biriyim düzen hastalığım var belkide ondan hiç problem yaşamadım bilmiyorum. Bilgisayardan program oyun kaldırırken bile heryerden silmeye özen gösteriyom :D

1747585698056.webp

Arkaplanda anlık olarak çalışan işlem sayısı, google açık sadece.

Cs2 gibi oyunlarda direct muhatbeti olduğundan mecburen windows kullanmak gerekiyor vulkan fps düşürüyor ama normal kullanım için minti laptoba yükeldim deneyecem bakalım nasıl olacak.

İobit uninstaller ile silebilirsin uygulamaları ve youtubeda edge kaldırımıyla ilgili videolar var.

Geri