5070 ti vs 9070xt fiyat ??

Hocam arada performans olarak öyle çok bir fark yok ön yargılarınızı kırın, aradaki fiyat farkına değmez, amd sorunları aştı zaten FSR4 gayet başarılı.
Aktif olarak RX 9070 XT kullanıyorum sorun yok

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
5 haziranda fsr ye güncelleme gelecek FSR redstone olacak bakalım ne kadar değişiklik olacak.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Hocam arada performans olarak öyle çok bir fark yok ön yargılarınızı kırın, aradaki fiyat farkına değmez, amd sorunları aştı zaten FSR4 gayet başarılı.
Ağım şahım bi fark yok yoksa düşünmeden 9070xt almayı düşüyordum biraz daha bekleyeyim bakalım fiyatları nasıl gidecek.

MFG ve RT performansı. RT acip oynamak isteyen insanlar icin bu onemli bir detay. Ve sunu da unutmayalim gunumuzde bir cok oyun donanimsal RT zorunlu gereksinimle cikiyor, ornegin Spiderman 2, Indiana Jones, Avatar: Frontiers of Pandora. Bunlar bildigim ornekler bilmedigim de var elbet ki. Ve RT de bariz fark atiyor 5070 TI.. Ilerde bunu gerektiren oyun sayisi da eminim ki artacaktir (sacma bir durum keske oyle olmasa ama malesef durum bu)

MFG olarak da evet x3 ve x4 de sacma sapan smearing ve artifact sorunu yasarken x2 de bu yok sayilacak seviyede basarili. 2k da oynarken Alan Wake 2 tarzı ağır sistem isteyen oyunlarda MFG x2 ile 2 kat FPS alma secenegim varken butcem elveriyor ise 7k fazla verir 5070 TI alirim.

Ve tabi ki kotu optimizasyonla cikan ve bunu kınamamıza ragmen yine de oynamak istedigimiz oyunlar elbet olucaktir. Bunlarda da x2 - x3 MFG cok is gorur, sadece competitive oyunlar, e-sports oyunlari oynayan birisi icin MFG zaten sacma onlarin bunu hic hesaba katmasina gerek yok

Ve bu MFG teknolojisi cok yeni, gelistirelecek birsey. yeni cikan yazilim guncellemeleriyle bu x3 ve x4 deki sorunlar giderilir

Neden sorusuna kendimce yanit verdim, katilsaniz da katilmasaniz da bunlar suan gunumuzun gercekleri ve goreceli degildir. Fanboylar, sponsorlu tanitim/inceleme videolarina kulak asmaktansa eldeki verilere bakmak daha dogru olur kanımca.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 9070 xt 33.4 k bandında 5070 ti 40 k bandında fiyat farkı çok fazla değil çok kararsız kaldım 2k max ayarlarda max olmasada yüksek ayarlarda uzun vadeli hangisi sizce daha mantıklı olur ,en az 5 sene kullanmak istiyorum 40 k bi ekran kartına vermekte aşırı koyuyor aşırı kararsız kaldım.
Kesinlikle 5070Tİ avantajları çok fazla, 9070XT nin fiyatı çok pahalı 29k ya kadar düşmesi lazım rekabet etmesi için, sadece saf güçle yürümüyor artık piyasa, oynadığın oyunda görüntü kalitesi DLSS4 de açık ara daha iyi olacak, 4x mfg de çok iyi çalışıyormuş öyle diyorlar. Ayrıca GTA6 da 5070Tİ kafan çok rahat eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum sen çok düz kullanıcı oldugun için farkları anlayamıyosun, ekran kartında birsürü iş yapıyorum mesela, AMD bunların hiçbirini karşılamıyor benim gibiler için. Render alıyorum sürekli video olsun 3D model olsun. Yayın açıyorum AV1 çok kaliteli çalışıyor NVIDIA da, rekabetçi oyunlarda reflex açınca gözle görülür şekilde hızlı ateş ediyorsun, ve benim için en önemlisi DLSS4 muazzam bir şey 4K monitör kullanıyorum ve şunu net söyliyim FSR4 çok başarılı fakat başarısı DLSS3 ile aynı ben DLSS4 ü gördükten sonra FSR4 felan umrumda olmaz, bi karta 40k para veriyorsan sonuna kadar kullancaksın.

Bide benim titizliğimden dolayı takıldığım bir şey AMD nin driveri arkaplanda çok işlem harcıyor, birsürü gereksiz log alıyor hiç sevmiyorum onu, oynadıgım oyunun süresini felan ne yapayım ben kapatamıyoruzda, NVIDIA da öyle bir şey yok driver çok hafif ve arkada çok az ram yiyor.

hocam o kadar para verip 6 k vermedim diye pişman olmak istemiyorum saf güçte eşit olsalarda yazılımda çok fena tokatlıyor 5070 ti biraz daha bekleyip düşmesini mi beklesem çok kararsızım youtubeden baya video izliyorum 4x acılınca 3 katı kadar fark ediyor 5070 ti.
hangi oyunda veya video da bu farkları gördünüz şu ana kadar max 10 15 fps fark olduğunu gördüm ki saf güçte çoğu oyunds 9700 xt önde götürüyor diğerlerinde de ya kafa kafaya ya da bi tık geride fsr4 gayet güzel iyi çalışabilen bir teknoloji ki fsr olmasa bile afmf teknolojisi bile başlı başına yetecektir nvidia kullanmak istiyorsanız alın ama bu kadar fiyat farkına değmez

RTX 5070 ti al. Ama hangi marka model onu test videolarına bakarak karar ver. En ucuzunu alıp geçerim dersen o da olur.

afmf teknolojisi bile başlı başına yetecektir
AFMF yazılımsal çalışıyor, losless scaling gibi, nvidia ki öyle değil oyuna entegre oluyor yani direkt 3d renderdan frame ekliyor bu yüzden aradaki farkı oynayarak görmeniz lazım. Mesela AFMF açınca orjinal FPS yi biraz düşürüyor çünkü yazılımsal çalıştığı için kartın yükünü kısıyor. NVIDIA da öyle çalışmıyor 60 fps alıyorsan ayrı bir donanım olduğu için direkt 60x4 yapıyor ve %99 kullanımda olsan bile 200 FPS yi geçiriyor.

Arkadaşlar 9070 xt 33.4 k bandında 5070 ti 40 k bandında fiyat farkı çok fazla değil çok kararsız kaldım 2k max ayarlarda max olmasada yüksek ayarlarda uzun vadeli hangisi sizce daha mantıklı olur ,en az 5 sene kullanmak istiyorum 40 k bi ekran kartına vermekte aşırı koyuyor aşırı kararsız kaldım.
9070xt max 30k ya alınır o ikisi yerine 25 26k ya 5070var 9070xt yi saf güçte bile bir. Kaç oyumda tokatlıyor hele mfg girdiginde işin içine

9070xt aldım,yıllar önce rx 480 ekran kartımda yaşadığım oyunlarda siyah ekran,kapanma sorununu tekrar yaşayınca iade ettim 5070ti indirimi bekliyorum. Şuan 3050 ekran kartım var yıllardır hiçbir sorun yaşamadım nvidia fanboy değilim ama sorunsuz bir deneyim istiyorsan nvidiadan saşmamak lazım

Kesinlikle 5070Tİ avantajları çok fazla, 9070XT nin fiyatı çok pahalı 29k ya kadar düşmesi lazım rekabet etmesi için, sadece saf güçle yürümüyor artık piyasa, oynadığın oyunda görüntü kalitesi DLSS4 de açık ara daha iyi olacak, 4x mfg de çok iyi çalışıyormuş öyle diyorlar. Ayrıca GTA6 da 5070Tİ kafan çok rahat eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum sen çok düz kullanıcı oldugun için farkları anlayamıyosun, ekran kartında birsürü iş yapıyorum mesela, AMD bunların hiçbirini karşılamıyor benim gibiler için. Render alıyorum sürekli video olsun 3D model olsun. Yayın açıyorum AV1 çok kaliteli çalışıyor NVIDIA da, rekabetçi oyunlarda reflex açınca gözle görülür şekilde hızlı ateş ediyorsun, ve benim için en önemlisi DLSS4 muazzam bir şey 4K monitör kullanıyorum ve şunu net söyliyim FSR4 çok başarılı fakat başarısı DLSS3 ile aynı ben DLSS4 ü gördükten sonra FSR4 felan umrumda olmaz, bi karta 40k para veriyorsan sonuna kadar kullancaksın.

Bide benim titizliğimden dolayı takıldığım bir şey AMD nin driveri arkaplanda çok işlem harcıyor, birsürü gereksiz log alıyor hiç sevmiyorum onu, oynadıgım oyunun süresini felan ne yapayım ben kapatamıyoruzda, NVIDIA da öyle bir şey yok driver çok hafif ve arkada çok az ram yiyor.

Sana şöyle açıklayayım 5070 ti yazılım ve rtx konusunda 9070 xt ye göre daha iyi ama bu 9070 xt kötü demek değildir, o sadece daha iyi. Düz kullanıcı falan değilim. 4k ve 2k premier pro render alıyorum performasından gayet memnunum, yeri geldiğinde 3d modelleme yapıyorum yani kartı sadece oyun için almış kullanıcılardan birisi değilim. Ben satın aldığımda aradaki makas tam tamına 10 bin TL'ydi ve bunu vermedim pişman da değilim. Aylarca para biriktiren insanları az bir fark için yanlış yönlendirmek olmaz yazık günah. O aradaki paraya iyi bir işlemci yükseltmesi yapabilirler, rami artırabilirler, ssd artırabilirler. Yani kısaca 5070 ti daha iyi ama bu kart da performans konusunda çok iyi. Zaten FSR4 çok gelişti yakın tarihte AI desteği gelecektir. AMD'nin sürücü sorunu zaten kalmadı.

Zaten çoğu kullanıcı sadece oyun için alıyor, ama kişi ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapmalıdır, sırf "İSİM" sebebiyle bir karta boşu boşu o kadar para vermek israftır. Gerçekten oyun dışında aktif kullanacaksa mecbur 5070 ti tercih etsin zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,097,610
Üyeler
174,590
Son üye
Mert678715
Geri