Ağım şahım bi fark yok yoksa düşünmeden 9070xt almayı düşüyordum biraz daha bekleyeyim bakalım fiyatları nasıl gidecek.Hocam arada performans olarak öyle çok bir fark yok ön yargılarınızı kırın, aradaki fiyat farkına değmez, amd sorunları aştı zaten FSR4 gayet başarılı.
Aktif olarak RX 9070 XT kullanıyorum sorun yok
Neden ?5070 Ti al.
MFG ve RT performansı. RT acip oynamak isteyen insanlar icin bu onemli bir detay. Ve sunu da unutmayalim gunumuzde bir cok oyun donanimsal RT zorunlu gereksinimle cikiyor, ornegin Spiderman 2, Indiana Jones, Avatar: Frontiers of Pandora. Bunlar bildigim ornekler bilmedigim de var elbet ki. Ve RT de bariz fark atiyor 5070 TI.. Ilerde bunu gerektiren oyun sayisi da eminim ki artacaktir (sacma bir durum keske oyle olmasa ama malesef durum bu)Neden ?
Kesinlikle 5070Tİ avantajları çok fazla, 9070XT nin fiyatı çok pahalı 29k ya kadar düşmesi lazım rekabet etmesi için, sadece saf güçle yürümüyor artık piyasa, oynadığın oyunda görüntü kalitesi DLSS4 de açık ara daha iyi olacak, 4x mfg de çok iyi çalışıyormuş öyle diyorlar. Ayrıca GTA6 da 5070Tİ kafan çok rahat eder.Arkadaşlar 9070 xt 33.4 k bandında 5070 ti 40 k bandında fiyat farkı çok fazla değil çok kararsız kaldım 2k max ayarlarda max olmasada yüksek ayarlarda uzun vadeli hangisi sizce daha mantıklı olur ,en az 5 sene kullanmak istiyorum 40 k bi ekran kartına vermekte aşırı koyuyor aşırı kararsız kaldım.
Dostum sen çok düz kullanıcı oldugun için farkları anlayamıyosun, ekran kartında birsürü iş yapıyorum mesela, AMD bunların hiçbirini karşılamıyor benim gibiler için. Render alıyorum sürekli video olsun 3D model olsun. Yayın açıyorum AV1 çok kaliteli çalışıyor NVIDIA da, rekabetçi oyunlarda reflex açınca gözle görülür şekilde hızlı ateş ediyorsun, ve benim için en önemlisi DLSS4 muazzam bir şey 4K monitör kullanıyorum ve şunu net söyliyim FSR4 çok başarılı fakat başarısı DLSS3 ile aynı ben DLSS4 ü gördükten sonra FSR4 felan umrumda olmaz, bi karta 40k para veriyorsan sonuna kadar kullancaksın.Hocam arada performans olarak öyle çok bir fark yok ön yargılarınızı kırın, aradaki fiyat farkına değmez, amd sorunları aştı zaten FSR4 gayet başarılı.
Aktif olarak RX 9070 XT kullanıyorum sorun yok
hangi oyunda veya video da bu farkları gördünüz şu ana kadar max 10 15 fps fark olduğunu gördüm ki saf güçte çoğu oyunds 9700 xt önde götürüyor diğerlerinde de ya kafa kafaya ya da bi tık geride fsr4 gayet güzel iyi çalışabilen bir teknoloji ki fsr olmasa bile afmf teknolojisi bile başlı başına yetecektir nvidia kullanmak istiyorsanız alın ama bu kadar fiyat farkına değmezhocam o kadar para verip 6 k vermedim diye pişman olmak istemiyorum saf güçte eşit olsalarda yazılımda çok fena tokatlıyor 5070 ti biraz daha bekleyip düşmesini mi beklesem çok kararsızım youtubeden baya video izliyorum 4x acılınca 3 katı kadar fark ediyor 5070 ti.
AFMF yazılımsal çalışıyor, losless scaling gibi, nvidia ki öyle değil oyuna entegre oluyor yani direkt 3d renderdan frame ekliyor bu yüzden aradaki farkı oynayarak görmeniz lazım. Mesela AFMF açınca orjinal FPS yi biraz düşürüyor çünkü yazılımsal çalıştığı için kartın yükünü kısıyor. NVIDIA da öyle çalışmıyor 60 fps alıyorsan ayrı bir donanım olduğu için direkt 60x4 yapıyor ve %99 kullanımda olsan bile 200 FPS yi geçiriyor.afmf teknolojisi bile başlı başına yetecektir
9070xt max 30k ya alınır o ikisi yerine 25 26k ya 5070var 9070xt yi saf güçte bile bir. Kaç oyumda tokatlıyor hele mfg girdiginde işin içineArkadaşlar 9070 xt 33.4 k bandında 5070 ti 40 k bandında fiyat farkı çok fazla değil çok kararsız kaldım 2k max ayarlarda max olmasada yüksek ayarlarda uzun vadeli hangisi sizce daha mantıklı olur ,en az 5 sene kullanmak istiyorum 40 k bi ekran kartına vermekte aşırı koyuyor aşırı kararsız kaldım.
Kesinlikle 5070Tİ avantajları çok fazla, 9070XT nin fiyatı çok pahalı 29k ya kadar düşmesi lazım rekabet etmesi için, sadece saf güçle yürümüyor artık piyasa, oynadığın oyunda görüntü kalitesi DLSS4 de açık ara daha iyi olacak, 4x mfg de çok iyi çalışıyormuş öyle diyorlar. Ayrıca GTA6 da 5070Tİ kafan çok rahat eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Dostum sen çok düz kullanıcı oldugun için farkları anlayamıyosun, ekran kartında birsürü iş yapıyorum mesela, AMD bunların hiçbirini karşılamıyor benim gibiler için. Render alıyorum sürekli video olsun 3D model olsun. Yayın açıyorum AV1 çok kaliteli çalışıyor NVIDIA da, rekabetçi oyunlarda reflex açınca gözle görülür şekilde hızlı ateş ediyorsun, ve benim için en önemlisi DLSS4 muazzam bir şey 4K monitör kullanıyorum ve şunu net söyliyim FSR4 çok başarılı fakat başarısı DLSS3 ile aynı ben DLSS4 ü gördükten sonra FSR4 felan umrumda olmaz, bi karta 40k para veriyorsan sonuna kadar kullancaksın.
Bide benim titizliğimden dolayı takıldığım bir şey AMD nin driveri arkaplanda çok işlem harcıyor, birsürü gereksiz log alıyor hiç sevmiyorum onu, oynadıgım oyunun süresini felan ne yapayım ben kapatamıyoruzda, NVIDIA da öyle bir şey yok driver çok hafif ve arkada çok az ram yiyor.