Çözüldü✓ Bios da ssd gözükmüyor

ErenSS25

80+
Reaksiyon skoru
23
5500 den 5600x geçtim buğün geçen hafta bios güncelledikd3n 1-2 gün sonra bios ayarı yapmak için biosa girdim ama ssd gözükmedi 5600x taktım buğün ve ftpm y (sıfırla ) dedim tekrar m2 ssd görmüyor
Sağlam taktım 20.30 defa deniyorum ramlari fln
Twinmos m2 ssd alpha pro 512gb
Asus b450mk 2

5500 den 5600x geçtim buğün geçen hafta bios güncelledikd3n 1-2 gün sonra bios ayarı yapmak için biosa girdim ama ssd gözükmedi 5600x taktım buğün ve ftpm y (sıfırla ) dedim tekrar m2 ssd görmüyor
Sağlam taktım 20.30 defa deniyorum ramlari fln
Twinmos m2 ssd alpha pro 512gb
Asus b450mk 2
Aynı sorunu geçen ay işlemci değiştirince bende yaşadım. Ama b12 eksikliğinden nasıl çözdüğümü hatırlamıyom

Yapma bee
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki m2 demi sorun vardı
Tamam şimdi hatırladım. M2 yi sök tak yapmıştım en son öyle olmuştu. Tekrar sorunu yaşamak için biosla oynamadım bi daha, default ayarlarda kullanıyorum

Tamam şimdi hatırladım. Anakartımız bile bire bir aynı. Sistem american serv
Tamam şimdi hatırladım. M2 yi sök tak yapmıştım en son öyle olmuştu. Tekrar sorunu yaşamak için biosla oynamadım bi daha, default ayarlarda kullanıyorum
Çok kez yaptım onu maalesef

Biosa gir Advanced < sata configuration veya storage configuration bölümünden m2 ssd nin algılandığını kontrol et. Eğer görünmüyorsa csm ayarını etkinleştir ve secure bootu devre dışı bırakmayı dene.

Son düzenleme:

Öncelikle bu konuyu okuyun bi fikir verir. Bunun dışında elinizde farklı ssd varsa onla deneyin bi. Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu kesinleştirelim

Biosa gir Advanced < sata configuration veya storage configuration bölümünden m2 ssd nin algılandığını kontrol et. Eğer görünmüyorsa csm ayarını etkinleştir ve secure bootu devre dışı bırakmayı dene.
Secure boot os type var bi d3k acık olan ondada windows veya other os var 2 senide denedim

Öncelikle bu konuyu okuyun bi fikir verir. Bunun dışında elinizde farklı ssd varsa onla deneyin bi. Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu kesinleştirelim
Tek ssd var

M2 gray yazıyor ama tıklanmıyor empty de

Secure boot os type var bi d3k acık olan ondada windows veya other os var 2 senide denedim

Tek ssd var

M2 gray yazıyor ama tıklanmıyor empty de
Sata mode selection ahcı da Raid mi olmalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,423
Üyeler
187,675