Neler Yeni

0'dan yazılımcı olma

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yunus Emre Çakmakçı
Merhaba arkadaşlar ben şuan üni 2deyim liseden beri hatta ortaokuldan beri PC ile iç içeydim çok iyi biliyordum her şeyi, lakin yazılım da o kadar iyi temel kodları biliyorum sadece Pythonda bir programı nasıl yaparım hangi kodlar kullanılır bilmiyorum yani ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar sorum şu: 20 günde yazılımda ne kadar ilerlenir ve bir programı yazmak için ne yapmalıyım?

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Merhaba arkadaşlar ben şuan üni 2deyim liseden beri hatta ortaokuldan beri PC ile iç içeydim çok iyi biliyordum her şeyi, lakin yazılım da o kadar iyi temel kodları biliyorum sadece Pythonda bir programı nasıl yaparım hangi kodlar kullanılır bilmiyorum yani ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar sorum şu: 20 günde yazılımda ne kadar ilerlenir ve bir programı yazmak için ne yapmalıyım?
Bende senin gibiyim hep öğrenmek istiyordum yazılımı ama hep yarıda bırakıyordum, en son python da bir proje tasarladım aklımda çok basit birşeydi (steam kâr hesaplama aracı) bunu yapmak için benzer programların kodlarını aldım örneğin ne gerekiyordu hesap makinesi kodları onları alıp biraz değiştirdim sonra bir kaç temel şey öğrenip onlarıda ekledim elimde bir program oldu ama çok ilkeldi onu biraz geliştirdim ve böyle böyle öğrenmeye başladım.

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
udemy den kurs alabilirsin en temel yolu bu youtubeda vb türkçe olarak kalteli kaynak 0

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Yapmak istediğin işlemin kodlarını önce kafanda canlandırmalısın. Sonra kafanda canlandırdıklarını denemelisin.

Senin için yeni olan bir şeyi yapabilmen uzun sürer. Bildiğin işlemleri kısa sürede bitirirsin.

Ne kadar çok bilgi ve beceri edinirsen, o kadar kolaylaşır yapacağın işler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yunus Emre Çakmakçı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
udemy den kurs alabilirsin en temel yolu bu youtubeda vb türkçe olarak kalteli kaynak 0
Haklısınız hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapmak istediğin işlemin kodlarını önce kafanda canlandırmalısın. Sonra kafanda canlandırdıklarını denemelisin.

Senin için yeni olan bir şeyi yapabilmen uzun sürer. Bildiğin işlemleri kısa sürede bitirirsin.

Ne kadar çok bilgi ve beceri edinirsen, o kadar kolaylaşır yapacağın işler.
Peki hocam ne yaparsam sizin söyledikleriniz dışında orta düzeyde olurum yani mesela hiçbir örnek koda bakmadan stok takip programı yapabilirim?

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Haklısınız hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki hocam ne yaparsam sizin söyledikleriniz dışında orta düzeyde olurum yani mesela hiçbir örnek koda bakmadan stok takip programı yapabilirim?
Uzun yıllarını alır o düzeye gelmek. Bir kaç günde kimse işinin ustası olamadı şimdiye kadar. Başarılı olmanın tek yolu çok çalışmaktan geçer ve bu tüm meslekler için geçerli.

Stock takip programı dediğin bir bakkalı kapsıyorsa, zaten biraz bilgin varsa bir veya iki haftanı alır en fazla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,919
Üyeler
164,750
Son üye
Okan.okan
Top Bottom