Neler Yeni

1 Bardak BİRA mı daha zararlı 1 bardak KOLA mı ?

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bence yanlış bir kıyas olmuş. Doğrusu Şekersiz kola üzerinden kıyas yapılmalıydı. Çünkü şekersiz kola da kalori, yağ, karbonhidrat ve şeker 0.

Alıntıyı görüntüle
sekersiz kola aksine icinde bulunurdugu tatlandiricilardan sebep tip 2 diyabete insulin direncine vs yol acabiliyor zero olmasi zararsiz oldugu anlamina gelmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yav ona bakarsak doğal diye her şeyi içelim sigarada zararlı değil bu mantıkla. @Kürşat K.T.K dediği doğru. İkisi de çok zararlı. Bira yararlı demek de saçma 90larda gazete küpürü gibi.
o mantikla onun alakasi yok birayi yakip icine katran cekmiyorsun kardesim cigerlerin agzin yuksek isiya maruz kalmiyor sozlerine bakilirsa zaten alkol icenlerin kendini havali sandigini falan saniyorsun keyif isi bu anlamadigin bilmedigin islerde yorum yapma

Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Arkadaşımla ufak bir tartışmaya girdik. Ben 1 bardak biranın 1 bardak koladan daha az zararlı olduğunu savunuyorum. Üstüne bilimsel veriler sunuyorum.
ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) analizine göre,

İçecekKaloriYağ (gr.)Karbonhidrat (gr.)Şeker (gr.)
300 cc Bira1530.0012.640.00
300 cc Kola1550.9238.3336.78

Adam anlamak istemiyor. Evet 3.5. bardak da sarhoşluk etkisiyle şununla bununla daha zararlı olabilir alkol. Lakin bir bardak kola içmek yerine bir bardak bira içmek her ama her türlü avantajlı. Hatta ve hatta bazı araştırmalara göre 1 bardak alkolün zarardan da ziyade faydası olduğu düşünülüyor. Neyse ne işte sizin de fikirlerinizi merak ettim.
Knk kafeinin alkolden daha az zararlı olduğunu söylüyorsun
Bence biraz azalt😂

Shourd

80+ Gold
5 bardak kola iç 5 bardakta bira bak bakim hangisinde ayaktasın hangisi daha zararlı(kabızlığı saymazsak :kekw: )

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,932
İsim
Oğuz Oğuz
sekersiz kola aksine icinde bulunurdugu tatlandiricilardan sebep tip 2 diyabete insulin direncine vs yol acabiliyor zero olmasi zararsiz oldugu anlamina gelmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

o mantikla onun alakasi yok birayi yakip icine katran cekmiyorsun kardesim cigerlerin agzin yuksek isiya maruz kalmiyor sozlerine bakilirsa zaten alkol icenlerin kendini havali sandigini falan saniyorsun keyif isi bu anlamadigin bilmedigin islerde yorum yapma
Zaten kimsenin zararsız iddiası yok. Konuya göre yazdım. Hem kola hem de alkol zararlı vücuda. Besin değerlerine göre bir şey karşılaştırılmaz.

mortemeyn

80+ Bronze
Diyorum ya keyfine içiyorum de geç zararsız diye savunmanın ne luzmu var. Bana ne kendinize verdiğiniz zarardan.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Diyorum ya keyfine içiyorum de geç zararsız diye savunmanın ne luzmu var. Bana ne kendinize verdiğiniz zarardan.
adam zararsiz diye savunmuyor bir bardak colanin daha zararli olabileceginden bahsediyor alkol lafi duyunca triggerlanmaya gerek yok

mortemeyn

80+ Bronze
adam zararsiz diye savunmuyor bir bardak colanin daha zararli olabileceginden bahsediyor alkol lafi duyunca triggerlanmaya gerek yok
Hahahahaha alkol içen içsin hatta afiyet olsun beni hiç ilgilendirmez daha az zararlı diye bir şey ne kadar mantıklı?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,769
İsim
MehmedVII

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hahahahaha alkol içen içsin hatta afiyet olsun beni hiç ilgilendirmez daha az zararlı diye bir şey ne kadar mantıklı?
daha az zararli diye mantikli demiyoruz kardesim senin yok alkol alanlar kendini havalı sanıyor gibi soylemlerin 13 yasinda muhafazakar aile cocugu gibi oldugu icin anlamadigin bilmedigin islerde yorum yapma diyorum sana daha alkolun havali olmak icin icilecegini sanan adam burda gelip bana alkol kotulemesi yapacak cok komik

mortemeyn

80+ Bronze
daha az zararli diye mantikli demiyoruz kardesim senin yok alkol alanlar kendini havalı sanıyor gibi soylemlerin 13 yasinda muhafazakar aile cocugu gibi oldugu icin anlamadigin bilmedigin islerde yorum yapma diyorum sana daha alkolun havali olmak icin icilecegini sanan adam burda gelip bana alkol kotulemesi yapacak cok komik
Afiyet olsun tamam havalı değil zararlı da değil yararlı hatta. Keyfine içene laf etmedim ki fakat her gün içerim hafta 1 içerim gibi şeyler diyene saygım yok kimse kusura bakmasın. Her hangi bir bağımlılığı olana karşı bir saygı duymuyorum.

Top Bottom