SSD'yi sadece 1 yıldır kullanıyorum. Dosya kopyalama, aktarma gibi işlerle de uğraşmıyorum. SSD 500GB ve neredeyse hep dolu çalıştı. Bu sağlık seviyesi normal mi değilse neden olabilir ve ne yapmalıyım?
SSD modeli: Kingston NV2 500gb
SSD'yi sadece 1 yıldır kullanıyorum. Dosya kopyalama, aktarma gibi işlerle de uğraşmıyorum. SSD 500GB ve neredeyse hep dolu çalıştı. Bu sağlık seviyesi normal mi değilse neden olabilir ve ne yapmalıyım?
m2 ssdler çok ısınır siz farketmemiş olabilirsiniz belki hız testi yaparken ki esnada sıcaklığına bakın 50 ve üzerinde ise sıkıntı ben kullandığım ssd de baktığım zaman yük altında 60 dereceler çıkıyor bu değerler çok kötü m2 ssd de soğutucu şart 100 liraya pasif soğutma aldım yük altında 40 dereceye düştü sıcaklık bütün hazır sistemlerde m2 ssd var bazılarında saçma salakk markalar kullanıyorlar bi de onlar da hemen mefta olacaklar eminim buna soğutucu şart
m2 ssdler çok ısınır siz farketmemiş olabilirsiniz belki hız testi yaparken ki esnada sıcaklığına bakın 50 ve üzerinde ise sıkıntı ben kullandığım ssd de baktığım zaman yük altında 60 dereceler çıkıyor bu değerler çok kötü m2 ssd de soğutucu şart 100 liraya pasif soğutma aldım yük altında 40 dereceye düştü sıcaklık bütün hazır sistemlerde m2 ssd var bazılarında saçma salakk markalar kullanıyorlar bi de onlar da hemen mefta olacaklar eminim buna soğutucu şart
SSD okuma yazma testi yaparken sıcaklığı 34 35 derecelerde kalıyor. Bilgisayar yük altındayken işlemci, ekran kartı sıcaklığından etkileniyor mu deneyeceğim.
SSD okuma yazma testi yaparken sıcaklığı 34 35 derecelerde kalıyor. Bilgisayar yük altındayken işlemci, ekran kartı sıcaklığından etkileniyor mu deneyeceğim.
Konudaki arkadaşlar ,bu kadar sağlık düşmesi normal değil SSD ya sahte ya da yüksek sıcaklıklarda çalıştı ,marka ve model olarak kötü SSD değil. Benim görüşüm sahte değil ama yüksek sıcaklıklarda çalıştığı, gerçekten yüksek sıcaklıklardan bahsediyorum. Benim SSD farklı fakat kıyas olsun diye atıyorum
ssd bozulmadığı sürece garantiye gönderilebilir bir durum yok bence, çünkü bu sağlık düşmesi çok nadir de olsa üretim hatası olabilir fakat aracı firma kimse bunu iade alacağını veya sıfırını vereceğini sanmıyorum ,yüksek sıcaklıklarda kullanmışsınız veya normal derler siz de bir şey diyemeyebilirsiniz. Ama goodram bir M.2 ssd olsaydı ,büyük ihtimalle sıfırı ile değişim yaparlar derdim.
bence sen anlık sıcalık değerlerine bakmıyorsun sentiel sıcaklık değerlerini anlık göstermiyor hwmonitor uygulaması ile bakabilirsin kendi ssd me baktım şimdi 10 ayda 16.7 tb veri yazmışım sağlık 99 a düşmüş hız testinde de 46 dereceyi görüyor