Neler Yeni

1 yıllık yatırım için thy,koç,tüpraş gibi şirketlerden hisse almak mantıklı mı ?

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,624
İsim
Taha yücel
Hocam bende bu sene staja gidicem staj param olsun iddiadan kazandığım paralar olsun elime paralar geçiyor boşa harcıyorum anca :d hangi hisselere yatırım yapmalıyım uzun vadeli olarak

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
hocam bana ne önerirsiniz cebimde 1500tl civarı çok az para var bu işler için kısa vadede kar için en mantıklı seçenek nedir uzun vade tutamam şuanlık üniye geçicem para lazım olabilir bu sene o yüzden
Hocam kısa vade risk işi biraz sasa alabilirsin (ytd)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bende bu sene staja gidicem staj param olsun iddiadan kazandığım paralar olsun elime paralar geçiyor boşa harcıyorum anca :d hangi hisselere yatırım yapmalıyım uzun vadeli olarak
Sasa aksa enerji ereğli
En çok kazandıran uzun vadede bu üçlü

İş bankasında da THY hissem var.
THY tarafından da karda olsanız harika olur hocam benim portföy babamın telde ona erişimim yok olursa gösteririm.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Eray Fındık

Sasa aksa enerji ereğli
hocam bu borsa işleri sasa falan noluyor şirketlerden pay alma gibi bir şey mi yoksa coin işleri gibi mi? aydınlatırsanız sevinirim

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,624
İsim
Taha yücel

Sasa aksa enerji ereğli
hocam peki bir şey sorucam bir çok platform var midas , ınvesting ,TradingView gibi siz hangilerinden işlem yapıyorsunuz hangisini önerirsiniz

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,765
İsim
Selim

Sasa aksa enerji ereğli

THY tarafından da karda olsanız harika olur hocam benim portföy babamın telde ona erişimim yok olursa gösteririm.
THY de 4.5k zarardayım ama sıkıntı yok yıl sonu 300-400 seviyesinde olacak zaten.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
hocam bu borsa işleri sasa falan noluyor şirketlerden pay alma gibi bir şey mi yoksa coin işleri gibi mi? aydınlatırsanız sevinirim
Hocam borsa içerisinde olan şirketlerden pay alıyorsunuz ör : bir sasa hissesi 52 tl onlardan paranıza göre alım yapıyorsunuz şirket kazandıkça sizde kazanıyorsunuz.

hocam peki bir şey sorucam bir çok platform var midas , ınvesting ,TradingView gibi siz hangilerinden işlem yapıyorsunuz hangisini önerirsiniz
Hocam ben bankamın borsasını kullanıyorum Ziraat Borsa, ayrıca Midas ta iyidir ancak Midas yurtdışı borsası. Yani yurt içini öğrenmeden yurtdışına girme derim.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Eray Fındık
Hocam borsa içerisinde olan şirketlerden pay alıyorsunuz ör : bir sasa hissesi 52 TL onlardan paranıza göre alım yapıyorsunuz şirket kazandıkça sizde kazanıyorsunuz.
yani geleceği olan firmalara yatırım yapmak daha mantıklı şirket %10 kazansa bizede 5.2tl mi geliyor yani

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
THY de 4.5k zarardayım ama sıkıntı yok yıl sonu 300-400 seviyesinde olacak zaten.
Evet ancak bu vakitten sonra THY alınmaz kar payı az olur.

yani geleceği olan firmalara yatırım yapmak daha mantıklı şirket %10 kazansa bizede 5.2tl mi geliyor yani
Aldığın hisse miktarına bağlı yani bir şirketin hissesi 10 tl arttıysa 3 tane hissen varsa 30 tl kar edersin.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Seneye yaza kadar her ay belli miktarda yatırım yapmak istiyorum,bu tarz şirketlerden her ay totalde 1000-2000 TL hisse almak mantıklı mı sizce ?
tüpraş ekimde hisse başı 6-7 tl civarı bir para vericek ama bir o kadarda düşücek bilginize

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Eray Fındık
Evet ancak bu vakitten sonra THY alınmaz kar payı az olur.

Aldığın hisse miktarına bağlı yani bir şirketin hissesi 10 TL arttıysa 3 tane hissen varsa 30 TL kar edersin.
yani risk ne kadar çoksa kazançta mı o kadar çok bilinen firmaya yatıerım yapmak mantıken daha az kazandırması lazım

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Kullandığınız bankanın borsasını tercih edin.

tüpraş ekimde hisse başı 6-7 TL civarı bir para vericek ama bir o kadarda düşücek bilginize
Yatırım tavsiyesi mi hocam :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,441
Üyeler
163,497
Son üye
Murad041
Top Bottom