Hocam borsa içerisinde olan şirketlerden pay alıyorsunuz ör : bir sasa hissesi 52 TL onlardan paranıza göre alım yapıyorsunuz şirket kazandıkça sizde kazanıyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam ben bankamın borsasını kullanıyorum Ziraat Borsa, ayrıca Midas ta iyidir ancak Midas yurtdışı borsası. Yani yurt içini öğrenmeden yurtdışına girme derim.
hocam kısa vade yatırımı ne yapabilirim döviz işimi görmez mi hem hergün detaylı bakamayacağım için borsaya girmek mantıksız geliyor köşeye atar sene sonuna kadar beklerim gibi
Neyse ufak bir borsa tavsiyesi kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir..
Portföyünüzde bulundurmanız gereken 4 hisse tipinden bahsedicem
1) Temettü hisseleri : temettü hisseleri yılın belli zamanlarında firmalar karın bir miktarını paylaşıyor işte tüpraş 6.75 tl falan vericek ekimde bu tarz hisselere yatırım yaparsanız hisse başı yılda pasif gelir elde edersiniz
2) aracı hisseleri: bu kesin olsun bankalar aşırı ucuz şuan akbank falan uçar gider faiz kararlarıyla her ay kar yada zarar edebilirsiniz dikkatli olun ama alın bankalar iyidir
3) enerji : enerji hisseleri düşer kalkar gene batmaz arkadaşlar enerji hissesi alın
4) sağlam temeli olan firmalar : tüpraş kale seramik thy pegasus ford şişe bu hisseler elinizde bulunsun portföyünüzde zarar etmezsiniz bunlar al bırak unut hisseleridir 2 yıl sonraaa aaa bu kadar yatırdım noldu dersiniz
5) bu da bonus her halka arza katılın asla batmazsınız
1) Temettü hisseleri : temettü hisseleri yılın belli zamanlarında firmalar karın bir miktarını paylaşıyor işte tüpraş 6.75 TL falan vericek ekimde bu tarz hisselere yatırım yaparsanız hisse başı yılda pasif gelir elde edersiniz
2) aracı hisseleri: bu kesin olsun bankalar aşırı ucuz şuan akbank falan uçar gider faiz kararlarıyla her ay kar yada zarar edebilirsiniz dikkatli olun ama alın bankalar iyidir
3) enerji : enerji hisseleri düşer kalkar gene batmaz arkadaşlar enerji hissesi alın
4) sağlam temeli olan firmalar : tüpraş kale seramik thy pegasus ford şişe bu hisseler elinizde bulunsun portföyünüzde zarar etmezsiniz bunlar al bırak unut hisseleridir 2 yıl sonraaa aaa bu kadar yatırdım noldu dersiniz
hocam kısa vade yatırımı ne yapabilirim döviz işimi görmez mi hem hergün detaylı bakamayacağım için borsaya girmek mantıksız geliyor köşeye atar sene sonuna kadar beklerim gibi
konu açsam yardımcı olucak arkadaşlar çıkar mı kısa vadeli yatırım hakkında veya özelden yardım edecek ve yatırım konusunda bilgilendiricek arkadaşlar varsa yazabilir
1) Temettü hisseleri : temettü hisseleri yılın belli zamanlarında firmalar karın bir miktarını paylaşıyor işte tüpraş 6.75 TL falan vericek ekimde bu tarz hisselere yatırım yaparsanız hisse başı yılda pasif gelir elde edersiniz
konu açsam yardımcı olucak arkadaşlar çıkar mı kısa vadeli yatırım hakkında veya özelden yardım edecek ve yatırım konusunda bilgilendiricek arkadaşlar varsa yazabilir
aracı kurumlarda genel olarak yılda %20%30 kar ettirebiliyor hocam öyle demeyin gelin akbankı ve yapı krediye birlikte bakalım;
yapıkredi 1 yılda %142 kazandırmış yatırımcısına mesela
akbankta %151 kazandırmış bakın sert düşüş yaşamış ama gene toparlanmış o yüzden aracı kuruma yatırım yapın ama tavsiye değildir kesinlikle
kısa vadeli yatırım yatırım değildir trader dır o yüzden bistte klser gibi gün içinde 114 den 140 a çıkıp 114 e geri inip 130 a çıkıp 114 e geri düşen hisse bulursan deli kar edersin