Neler Yeni

10.000₺ altında alınabilecek 2k ve 100hz+ monitör tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Arkadaşlar yeni bir monitör almayı planlıyorum. Özellik olarak ise 2k ve 144hz+ monitör düşünüyorum ve bütçe olarak ise 10000₺ belirledim. Fakat 2k-144hz 10.000₺ altında sadece birkaç ürün gözüküyor. Ama biraz daha araştırdığımda AOC'nin ürününe denk geldim. Monitör 2k ve 180hz'ydi ve fiyatı 8999₺ civarındaydı. Acaba neden ucuz ve sizin önerdiğiniz başka ürünler var mı ?

AOC : AOC Q27G4XF 27" - N11'de 8600₺ civarında, aptekteknoloji tarafından satılıyor.
MSI : MSI 27 MAG 274QRF
DELL:Dell G2724D

Sistem:
Ryzen 5 5600
Rx 6700XT
32 GB
600W PSU

Reddit yorumlarında birkaç farklı hz değerlerinde monitör sahibi olmuş kişiler "60hz'den 100hz ve üstü bir monitöre geçtiğinde çok fark hissediyorsun.Fakat 100hz ve özellikle 144hz'den sonra bu farkı anlamak iyice zorlaşıyor" demişlerdi. Ve eğer bütçe sınırlı veya çok para vermek istenmiyorsa 100hz monitörlere bakma tavsiyesinde bulunmuştu. Bir başkası ise en az 120hz almak yeterli olacaktır demişti. Bu yüzden 2k ve 120hz civarında monitörlerden de önerebileceğiniz varsa belirtin. Çünkü kalan para ile güç kaynağını 700W+ yapabilirim.

DİPNOT: Şu sıralar Warframe,Dota2,LoL ve CS2 gibi oyunlar oynuyorum fakat hikayeli,souls-like vb. oyunlarda oynuyorum.Yani oyun yelpazem biraz geniş fakat özellikle CS2 gibi oyunlar için almıyorum. Çünkü o tarz oyunları arada oynuyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Piyasanın en başarılı modellerinden
Öncelikle hızlı cevap için teşekkürler. Epey'in karşılaştırma özelliğini kullandım. 4 monitörü karşılaştırdığımda MSI MAG'den sonra sizin önerdiğiniz ürün en yüksek puana sahip. Detay özelliklerine baktığımda "Renk Sayısı" değeri MSI ile aynı ve 1.07 Milyar fakat "Kontrast Oranı(dinamik)" içlerinde en düşüğü ve "Adobe RGB Desteği" için ise bir girdisi yok. Bu iki özellik önemli mi ? Çünkü önerdiğiniz ürün AOC-MSI arasında bir ürün gibi ve fiyatı ise çok iyi diğerlerine göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Oğuzhan
Öncelikle hızlı cevap için teşekkürler. Epey'in karşılaştırma özelliğini kullandım. 4 monitörü karşılaştırdığımda MSI MAG'den sonra sizin önerdiğiniz ürün en yüksek puana sahip. Detay özelliklerine baktığımda "Renk Sayısı" değeri MSI ile aynı ve 1.07 Milyar fakat "Kontrast Oranı(dinamik)" içlerinde en düşüğü ve "Adobe RGB Desteği" için ise bir girdisi yok. Bu iki özellik önemli mi ? Çünkü önerdiğiniz ürün AOC-MSI arasında bir ürün gibi ve fiyatı ise çok iyi diğerlerine göre.
Karşılaştırdığın ürünlerin modelini atarsan daha net yorum yapabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Yorum için teşekkürler.Epey'de -önerilen monitör ile birlikte- 4 monitörü karşılaştırdığımda, içlerinde değerleri diğerine göre düşük kalıyordu. Hangi özelliğinden dolayı Dell almalıyım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Karşılaştırdığın ürünlerin modelini atarsan daha net yorum yapabilirim.
Gönderide belirttiğim modelleri karşılaştırdım.
AOC : AOC Q27G4XF 27"
MSI : MSI 27 MAG 274QRF
DELL:Dell G2724D
Ve senin önerdiğin ürün

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Daha kaliteli. Ama lenovo da tercih edebilirsiniz.
Gönderide belirttiğim 3 monitör arasında en iyisi olduğunu düşündüğüm monitörden (MSI 27 MAG 274QRF) sonra arkadaşın önerdiği lenovo( Legion R27QE) puan ve bazı özellikler olarak iyi gibiydi. Mesela Renk Sayısı'nın MSI ile eşit olması ve gecikme süresinin daha düşük olması(0.5) gibi ve fiyatı da çok uygun. Hepsiburada direkt kendisi satıyor. Sadece o siteye güvenebilir miyim emin değilim. Sıkıntı çıkarırlar mı ?

Edit:
1- MSI
2-lenovo
3-AOC
4-Dell
Yukarıda anlatmaya çalıştığım şey, bu kendi değerlendirmeme göre sıraladığım monitörlerde lenovo hem MSI'ın hem de AOC'nin iyi yönlerini kendi bünyesinde buluşturuyor gibi geldi bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Oğuzhan
Gönderide belirttiğim 3 monitör arasında en iyisi olduğunu düşündüğüm monitörden (MSI 27 MAG 274QRF) sonra arkadaşın önerdiği lenovo( Legion R27QE) puan ve bazı özellikler olarak iyi gibiydi. Mesela Renk Sayısı'nın MSI ile eşit olması ve gecikme süresinin daha düşük olması(0.5) gibi ve fiyatı da çok uygun. Hepsiburada direkt kendisi satıyor. Sadece o siteye güvenebilir miyim emin değilim. Sıkıntı çıkarırlar mı ?

Edit:
1- MSI
2-lenovo
3-AOC
4-Dell
Yukarıda anlatmaya çalıştığım şey, bu kendi değerlendirmeme göre sıraladığım monitörlerde lenovo hem MSI'ın hem de AOC'nin iyi yönlerini kendi bünyesinde buluşturuyor gibi geldi bana.
Attığım monitörün parlaklığı fazla gecikme süresi ise az bu fiyat bandında en alınabilir monitörlerden birisi tabii ki msı daha iyi olabilir fiyatıda neredeyse iki katı civarında bu fiyata değmez, tek sıkıntısı ürün ölü pikselli olarak gelebiliyor.Biraz uğrasmak gerek

Edit:
1- MSI
2-lenovo
3-AOC
4-Dell
Sıkıntı çıkmaz ölü piksel çıkarsa buraz uğraşırsın sadece

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
@X SHADOW X Hocam hem sizin hem de benim dediğim gibi ürün neredeyse yarı fiyatı ve şuan lenovo'ya çok yakınım. Reddit'te biraz bakınıyordum ve yabancı kullanıcılar biraz mesafeli monitöre, daha doğrusu ucuz çünkü kalitesi çok iyi değil diyorlar. Diğer arkadaşın önerdiği Dell G2724D monitörüne bakılabilir falan demişler. Fakat daha aşağıdaki yorumlara baktığım, zaten bu kadar ucuz olduğu için alınabilir deniyor. Ve sanıyorum ki onlar da sizin bahsettiğiniz gibi ölü piksel olabileceğinden bahsediyor. Sadece HDR modunu kesinlikle kapatmayı tavsiye ediyorlar. Hem monitör hem windows hem de oyun içinden. Ama tek sorun Dell ile lenovo arasında o kadar fark yok. Yabancılar "lenovo Dell'in yarısı fiyatına" diyor fakat bu durum bizim için geçerli değil :)

Pardon hocam unutmuşum iyice. Buna bakın.
Bu attığınız MSI 27 MAG 274QRF ile aynı klasman sanırım. Tek sorun fiyatları, 10000₺ benim için maksimum sınır ve mümkün ise 9000-8000₺ altında bir şey almak isterim. Sadece aklımda şu soru var : "Eğer MSI ve ASUS yerine lenovo alırsam performans olarak fark hisseder miyim ?"

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Oğuzhan
@X SHADOW X Hocam hem sizin hem de benim dediğim gibi ürün neredeyse yarı fiyatı ve şuan lenovo'ya çok yakınım. Reddit'te biraz bakınıyordum ve yabancı kullanıcılar biraz mesafeli monitöre, daha doğrusu ucuz çünkü kalitesi çok iyi değil diyorlar. Diğer arkadaşın önerdiği Dell G2724D monitörüne bakılabilir falan demişler. Fakat daha aşağıdaki yorumlara baktığım, zaten bu kadar ucuz olduğu için alınabilir deniyor. Ve sanıyorum ki onlar da sizin bahsettiğiniz gibi ölü piksel olabileceğinden bahsediyor. Sadece HDR modunu kesinlikle kapatmayı tavsiye ediyorlar. Hem monitör hem windows hem de oyun içinden. Ama tek sorun Dell ile lenovo arasında o kadar fark yok. Yabancılar "lenovo Dell'in yarısı fiyatına" diyor fakat bu durum bizim için geçerli değil :)

Bu attığınız MSI 27 MAG 274QRF ile aynı klasman sanırım. Tek sorun fiyatları, 10000₺ benim için maksimum sınır ve mümkün ise 9000-8000₺ altında bir şey almak isterim. Sadece aklımda şu soru var : "Eğer MSI ve ASUS yerine lenovo alırsam performans olarak fark hisseder miyim ?"

Epeyden karşılaştırmasına bakabilirsin attığım monitör bu fiyatta yeterli bir monitör performans olarak fark hissetmezsin al geç lenovoyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,737
Üyeler
168,488
Son üye
stepxn
Top Bottom