Birkaç ay öncesine kadar iPad 9'um vardı, o ara cok kullanmadıgım icin satmıştım. Simdi elimde 14 bin gibi bir para var bosta durmasını istemedigim icin tekrar almaya karar verdim. Normalde 10-11 bin TL'yi geçmeyi dusunmuyorum fakat MatePad Air'de guzel bir cihaza benziyor. O yuzden konuya onu da katmak istedim belki bir ihtimal alabilirim diye. Ama esas karsılastırma MatePad 11.5 ve iPad 9 arasında. iPad 9 gayet güzel, stabil uzun ömürlü bir cihaz ona laf yok. Fakat donanımsal olarak MatePad'ler o zamanda aklımı cok karıstırmıstı simdide cok karıstı kafam. Bastada dedigim gibi bir ihtiyac olarak almıyorum, ondan dolayı ders çalışacağım ama kalem guzel olsun, notu guzel olsun osu busu olsun diye bir derdim yok. MatePad'lerde de 11.5 ve Air arasında kaldım. MatePad'lerin hoslandıgım tarafları, tazeleme hızlarının yuksek olması, klavye kalem mouse setini tamamlamanın daha ucuz olması, kasa-ekran oranı, iPad gibi 4:3 olmaması. Son olarak da IPad'i denemiş bulundum, ufakta olsa bu cihazıda deneyimleme istegi var icimde.
MatePad alırsam klavye mouse kalem setini tamamlayıp kullanmayı planlıyorum. Her iki senaryodada 1-2 yıl icinde geri satarım veya isleri icin babama veririm diye dusunuyorum. Normalde bunları göz önüne alırsak cok dusunmeden MatePad alıp denerdim. Fakat Android'i sürekli gömmeye calısan bir tayfa var. IPad'i yazılım olarak MatePad'le kıyaslamıyorum tabii ki. Ama kagıt ustunde baktıgın zaman bu cihazında iPad kadar ömürlü olmaması icin arastırmam sonucunda bir neden göremedim. Her girdigim videoda bir sebep göstermeksizin paranızı cöpe atmak istiyorsanız alın, iPad 10 yıl gider MatePad 2-3 yıla söner tarzı yorum atan elemanlar var. Bir şey bildigimi iddia etmiyorum ama dusuncelerinizi sebepleriyle, mümkünse kanıtlarıyla birlikte söylerseniz çok memnun olurum. Son olarak da benim icin şu an bir önemi yok ama iPad tarafında 64 GB ın 2-3 yıla ihtiyacların ne kadarını karsılayabilecegi konusunda suphelerim var. Simdiden teşekkürler. (büyük ihtimalle cihazları 2. el alacağım)
MatePad alırsam klavye mouse kalem setini tamamlayıp kullanmayı planlıyorum. Her iki senaryodada 1-2 yıl icinde geri satarım veya isleri icin babama veririm diye dusunuyorum. Normalde bunları göz önüne alırsak cok dusunmeden MatePad alıp denerdim. Fakat Android'i sürekli gömmeye calısan bir tayfa var. IPad'i yazılım olarak MatePad'le kıyaslamıyorum tabii ki. Ama kagıt ustunde baktıgın zaman bu cihazında iPad kadar ömürlü olmaması icin arastırmam sonucunda bir neden göremedim. Her girdigim videoda bir sebep göstermeksizin paranızı cöpe atmak istiyorsanız alın, iPad 10 yıl gider MatePad 2-3 yıla söner tarzı yorum atan elemanlar var. Bir şey bildigimi iddia etmiyorum ama dusuncelerinizi sebepleriyle, mümkünse kanıtlarıyla birlikte söylerseniz çok memnun olurum. Son olarak da benim icin şu an bir önemi yok ama iPad tarafında 64 GB ın 2-3 yıla ihtiyacların ne kadarını karsılayabilecegi konusunda suphelerim var. Simdiden teşekkürler. (büyük ihtimalle cihazları 2. el alacağım)