10.500 TL AM5 Anakart önerisi

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
329
9600X veya 9700X alarak sistemi DDR5 geçireceğim. Önerileri alabilirim çünkü ihtiyacım var.
Yukarıdaki linkteki nasıldır. Şuan Intel tarafında B660M-A versiyonunu kullanıyorum bir sıkıntım da olmadı ama araştırırken Pro serilerinin zayıf olduğunu okudum, ne kadar doğrudur bilemem.
Aradaki 2-2.5K'ya değecek başka anakart var mıdır değecekse neden değer ?

10.5k anakarta vermek yerine 7800x3d ve şunlardan birisini alın bence.

9600X veya 9700X alarak sistemi DDR5 geçireceğim. Önerileri alabilirim çünkü ihtiyacım var.
Yukarıdaki linkteki nasıldır. Şuan Intel tarafında B660M-A versiyonunu kullanıyorum bir sıkıntım da olmadı ama araştırırken Pro serilerinin zayıf olduğunu okudum, ne kadar doğrudur bilemem.
Aradaki 2-2.5K'ya değecek başka anakart var mıdır değecekse neden değer ?
Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi anakartı b650 eagle ax yapıp 7800x3d al

Yorumunuz için sağolun hocam da mATX istemiyorum. İşlemci için de 7800X3D daha iyi olacaktır muhtemelen ama benim için aradaki vermeye değmeyecek o yüzden 95% 9600X alacağım zaten.

10K+ bütçeye B650 önermek xD

Yorumunuz için sağolun hocam da mATX istemiyorum. İşlemci için de 7800X3D daha iyi olacaktır muhtemelen ama benim için aradaki vermeye değmeyecek o yüzden 95% 9600X alacağım zaten.
Aradaki farka değmeyecek mı öyle bir değicek 7800x3d al kafan rahat olsun

Aradaki farka değmeyecek mı öyle bir değicek 7800x3d al kafan rahat olsun
Hocam inanın 4-5 video izlemişimdir kafayı yedim çünkü sürekli kafam bulanıyor. Ama 2K oyun için çok bir şey farketmiyor. CS2, Valo felan oynamıyorum zaten.

Hocam inanın 4-5 video izlemişimdir kafayı yedim çünkü sürekli kafam bulanıyor. Ama 2K oyun için çok bir şey farketmiyor. CS2, Valo felan oynamıyorum zaten.
Size 7500f de yeter o zaman xd

Size 7500f de yeter o zaman xd
Valla yeter gibi duruyor da zamanında i5 12400F'i de böyle F/P olarak almıştık şimdi biraz daha güçlü bir şey olsun da istiyorum. Çünkü şimdilik Lol, tft ve pubg oynuyorum, özellikle lol ve tftde işlemci baya önemli. O yüzden 5070 Ti geçene kadar bu oyunlar beni idare etsin istiyorum. i5 12400F'te ediyor ama oyun sonu fightta 100-120'lere fps düşünce tam akıcılık sağlanmıyor o yüzden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10K+ bütçeye B650 önermek xD
Hocam illa 10K'da olmak zorunda değil, kısabilirsem fiyattan kısmam lazım 2 bin TL az para değil en azından benim için. O yüzden imkanım varsa daha uygun olabilir tabii. Düz bir kullanıcıyım, incik cincik kullanmam zaten tak çalıştır ama tabii tak çalıştırda da ram, işlemci, soğutma, performans olarakta bileşenlerimi desteklesin.

2k oynayacaksan 7800x3d alma onu alırsan 4k da sıvı soğutucuya gider 2kda 9700xten geri bile kalıyor

2k oynayacaksan 7800x3d alma onu alırsan 4k da sıvı soğutucuya gider 2kda 9700xten geri bile kalıyor
Evet hocam tam bu yüzden 9600X'e kadar düştüm. Şuan 6700XT var, ilerleyen zamanlar yurtdışından 5070 Ti getirterek sistemi tamamlarım PSU ile birlikte.

Bu da indirimdeymiş ama Pro B 1000 TL daha ucuza mı alayım yoksa bunu mu sizce ? Fiyatlarında şuan en iyileri bunlar galiba.

Evet hocam tam bu yüzden 9600X'e kadar düştüm. Şuan 6700XT var, ilerleyen zamanlar yurtdışından 5070 Ti getirterek sistemi tamamlarım PSU ile birlikte.

Bu da indirimdeymiş ama Pro B 1000 TL daha ucuza mı alayım yoksa bunu mu sizce ? Fiyatlarında şuan en iyileri bunlar galiba.
özellikler hemen hemen aynı gaming plus daha yakışıklı 900tl farka değer gibi

Geri