Neler Yeni

10 yıllık kasa alınır mı?

MonSalai

80+
Hocam normal kullanımda sıkıntı çıkarmaz gönlünüzce alın siz kullanacaksınız sonuçta diğer arkadaşlara katılmıyor düzgün bulursanız alın geçin gönlümüz doysun
Hocam günlük kullanımdan ziyade daha çok güç isteyen mühendislik uygulamalarında kullanacağım. O açıdan hava sirkülasyonu önemli biraz fakat ilk görseldeki kasanın hava sirkülasyonu baya başarılı diye biliyorum. Teşekkür ederim.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,598
İsim
Kürşat
Bendeki kasanında yan tarafında fan takmaya yer vardı fakat o zamanlar anlamıyordum ne işe yaradığını da bilmiyordum hocam :). Mesh olan hiçbir tarafı yok, yoksa o kasayı kullanırım şimdi de.
tek mesele hava akışı değil ki o kasalar üretilirken ekran kartları genelde fansız veya tek fanlıydı, 2 fanlı anca destekler çoğu 3 fanlı çok zor, ona göre dizayn edilmedi 😅

MonSalai

80+
Örneğin fanların doğru konumlanması Kabloların olabildiğince gizlenmesi işlemci soğutucusunun doğru montajlanması.
Hocam işlemci soğutucusu olarak bu kasaya kule tipi soğutma mı daha iyi gider sıvı soğutma mı? İkisi arasında fiyat olarak çok bir fark yok bildiğim kadarıyla, hangisi daha iyi olursa onu tercih ederim. Gerçi sıvı soğutma desteği var mı onu bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tek mesele hava akışı değil ki o kasalar üretilirken ekran kartları genelde fansız veya tek fanlıydı, 2 fanlı anca destekler çoğu 3 fanlı çok zor, ona göre dizayn edilmedi 😅
Hocam zaten yukarıda attığım kasa kocaman bir kasa ama ekran kartına kalan alan baya küçük dediğiniz gibi. HDD yuvaları çok yer kaplıyor. 2012 civarında çıkmış olması lazım, GTX 600 serisinin yeni çıktığı dönemler sanırım :D.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam işlemci soğutucusu olarak bu kasaya kule tipi soğutma mı daha iyi gider sıvı soğutma mı? İkisi arasında fiyat olarak çok bir fark yok bildiğim kadarıyla, hangisi daha iyi olursa onu tercih ederim. Gerçi sıvı soğutma desteği var mı onu bilmiyorum.
Hangi işlemciyle kullanacaksın sistemi ? bence sağlam işlemci kullanacaksanız ve sadece oyun oynayacaksanız bu tarz (Örnek amacıyla attım) baba kuletipilerden al derim.

MonSalai

80+
Hangi işlemciyle kullanacaksın sistemi ? bence sağlam işlemci kullanacaksanız ve sadece oyun oynayacaksanız bu tarz (Örnek amacıyla attım) baba kuletipilerden al derim.
Hocam oyundan ziyade mühendislik programlarında kullanacağım. Onun için ekran kartı benim için çok daha önemli. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Ryzen 5 7600 civarı bir işlemci düşünüyorum. Ekran kartı yoğun olarak kullanılacak. Oyun olarak CS2 gibi oyunlar oynarım muhtemelen. Hikayeli oyunlara çok girmem, belki RDR2 olur en fazla.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam oyundan ziyade mühendislik programlarında kullanacağım. Onun için ekran kartı benim için çok daha önemli. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Ryzen 5 7600 civarı bir işlemci düşünüyorum. Ekran kartı yoğun olarak kullanılacak. Oyun olarak CS2 gibi oyunlar oynarım muhtemelen. Hikayeli oyunlara çok girmem, belki RDR2 olur en fazla.
5600'e de 7600'e de Frost Commander yeter ancak uzun saatler stabil performans için sıvı soğutma alman daha iyi olur tabi kule tipilere göre fiyatları daha tuzlu bilgin olsun
Asusun az önceki atılan kasası üst tarafta 360mm'ye kadar radyatör desteği sunuyor
Ancak kasa Micro ATX bilgin olsun ATX anakart takamazsın.

MonSalai

80+
5600'e de 7600'e de Frost Commander yeter ancak uzun saatler stabil performans için sıvı soğutma alman daha iyi olur tabi kule tipilere göre fiyatları daha tuzlu bilgin olsun
Asusun az önceki atılan kasası üst tarafta 360mm'ye kadar radyatör desteği sunuyor
Ancak kasa Micro ATX bilgin olsun ATX anakart takamazsın.
Hocam mesela bu sıvı soğutma İncehesap gaming gecesinde 2.300Tl'den satışa sunulmuş, bu gibi ürünler iş görür mü? Böyle fırsatlarda 2.000 - 2.300Tl'ye denk gelirse aslında daha uyguna geliyor gibi.
Anakart mevzunda Ryzen 5 5600 için B550M, Ryzen 5 7600 için 2. elden B650M halletmeyi düşünüyorum. Bu ikiside kasaya uyumlu sanırım.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam mesela bu sıvı soğutma İncehesap gaming gecesinde 2.300Tl'den satışa sunulmuş, bu gibi ürünler iş görür mü? Böyle fırsatlarda 2.000 - 2.300Tl'ye denk gelirse aslında daha uyguna geliyor gibi.
Anakart mevzunda Ryzen 5 5600 için B550M, Ryzen 5 7600 için 2. elden B650M halletmeyi düşünüyorum. Bu ikiside kasaya uyumlu sanırım.
Dandik ürün maalesef iyi olan ürünler en az 3k (Sıvı soğutmalarda.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
ömer faruk
sleeper bi build yapmak için alınabilir gibi ama yeni nesil kasalardan da çok estetik olanlar var onlara da bi şans verilebilir

MonSalai

80+
Dandik ürün maalesef iyi olan ürünler en az 3k (Sıvı soğutmalarda.)
Hocam 2. elde Asus Prime B650M-A WIFI II anakart Arctic LIQUID Freezer II 280 A-RGB sıvı soğutma birde Asusun kasası set halinde toplam 8 bin liraya satılıyor. Mantıklı mı sizce? İçindeki sıvı soğutma kaliteli mi?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam 2. elde Asus Prime B650M-A WIFI II anakart Arctic LIQUID Freezer II 280 A-RGB sıvı soğutma birde Asusun kasası set halinde toplam 8 bin liraya satılıyor. Mantıklı mı sizce? İçindeki sıvı soğutma kaliteli mi?
Arctic marka olarak kaliteli + bu modelde kaliteli eğer bir şey yoksa ürünlerde alınabilir (sıfır piyasa fiyatlarını kontrol et ürünlerin)

MonSalai

80+
Arctic marka olarak kaliteli + bu modelde kaliteli eğer bir şey yoksa ürünlerde alınabilir (sıfır piyasa fiyatlarını kontrol et ürünlerin)
Hocam sıfır piyasa fiyatları biraz karışık. Özellikle anakartın ki gereksiz pahalı. 2. elde piyasası 3.5 bin civarında. Fiyat olarak fena değil gibi. Bu arada yordum sizi kusura bakmayın çok teşekkür ederim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam sıfır piyasa fiyatları biraz karışık. Özellikle anakartın ki gereksiz pahalı. 2. elde piyasası 3.5 bin civarında. Fiyat olarak fena değil gibi. Bu arada yordum sizi kusura bakmayın çok teşekkür ederim.
Sıkıntı değil zaten uyku tutmuyor.
Şu sıralar zaten piyasalar karışmış durumda ondan temizse al gitsin takılma derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,596
Üyeler
169,309
Son üye
aykan35
Top Bottom