100-120k Sistem Tavsiyesi

nc.abidin

80+
Reaksiyon skoru
9
Bütçe
120000
Merhaba arkadaşlar,

Genel kullanım ve oyun odaklı (rekabetçi FPS oyunları oynamıyorum) bir sistem toplama arifesindeyim. Temel önceliğim, sistemin geleceğe yönelik ve yükseltmeye (upgrade) tamamen açık olması. Bu yüzden anakartı seçerken özellikle güçlü bir VRM yapısına (12 faz), PCIe Gen5 M.2 ve PCIe Gen5 ekran kartı desteğine sahip olmasına dikkat ettim.

Nasip olursa 1 sene sonra sistemi Ryzen 9 9950X3D ve RTX 5080 ikilisine yükseltmeyi planlıyorum. Bu nedenle güç kaynağı, sıvı soğutma ve anakart gibi temel bileşenleri şimdiden üst seviye ve kaliteli tuttum ki ileride parça değiştirmekle uğraşmayayım. Gelecekte sadece işlemci, ekran kartı ve SSD takviyesi yaparım; 32 GB RAM'in ise beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum.

Kasa tarafında hava sirkülasyonu (airflow) başarılı, ferah bir model seçmeye çalıştım. Monitör konusunda ise çok emin olamamakla birlikte, fiyat/performans dengesi iyi olan 2K, IPS panel ve 180Hz bir model tercih ettim. Zaten monitör kolu ile kullanacağım için standı çok önemli değil.

Bileşen listesini aşağıya bırakıyorum. Sistemdeki artılar, eksiler veya optimize edilebilecek parçalar hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Her parça için alternatif önerebilirsiniz, Şimdiden teşekkürler!

1781632939754.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,218,987
Üyeler
197,596
Son üye
capellaa
Geri